Ahoj, jsem sice už druhorodička, ale první porod začal spontánně prasknutím vody a hned naběhly intenzivní kontrakce.
Aktuálně jsem 40+2 a od noci mám téměř permanentně menstruační bolesti. Dnes přes den se teda o dost zhoršily a vystřelují do třísel nebo zad. Za celý den mi břicho tvrdlo jen párkrát, ale nic pravidelného nebo častého. Bolí mě sedět, chodit, nevím, jak se uvelebit a mám rozbolavělý celý spodek a bedra. Malý asi utlačuje i nějaký NERV, protože občas se mi jakoby podlomí noha a vystřeluje to do zadku.🙈
Můžete mi říct vaše zkušenosti? Mám strach, že pak ty kontrakce nepoznám, když už teď mě to bolí a přichází ve vlnách bez tvrdnutí břicha.🤦♀️
@1pomnenka Vanu nemám, leda sprchu. A musím počkat, až půjde dcera spát.
Jak dlouho to vlastně může trvat než se to přehoupne v opravdové kontrakce a tvrdnutí břicha?
Od noci je dlouhá doba, jela bych, napojí tě na monitor a hned se uvidí, zda je mimi v pořádku.
To vystřelování do nohy jsem měla, když jsem byla poprvé těhotná a bolelo to daleko víc než celý porod. Změní se ti těžiště těla, je útlak nervu kolem páteře a pak to způsobuje tyhle bolesti.
Také jsem měla horší poznat kontrakce přes tuhle obrovskou bolest.
Pak až se rozjel porod, tak jsem napřed měla menší ms bolesti a pak větší bolesti do břicha a do zad. Horká vana to rozjela a začala jsem i krvácet.
Každý porod je jiný a nikdo ti neřekne, jak dlouho to trvá. U mě to byly asi 2 hodiny, ale byla jsem prvorodicka a druhý porod byl už překotný.
Mě u porodu bolelo jen v zádech, žádný bolesti ani tvrdnutí břicha...Radši jeď do porodnice abys neporodila doma.
Já neměla za celý porod jedinou kontrakci do břicha, jen do zad, jako ms bolesti. Jen už se pak opakovaly po několika málo minutách, no😀takže jo, může to být porod a pokud už jsi v termínu, raději bych jela.
Dej si teplou vanu a když bolesti nepřejdou, tak to nejsou poslíčky, ale rodíš.