Zdravím všechny maminky, co mají doma malé beránky…
Synovi bude v dubnu rok, ale už od narození si všímám dost jasných znaků této povahy. Je opravdu vzteklý, když má např. Hlad a chce vše okamžitě.. vzteká se, kňourá a člověk by si říkal… kde ten kluk na to přišel ?! 😀 obávám se toho moc. Zatím je to na veřejnosti kliďas. Zajímají ho nové věci a lidi … tak je klidný, pozorovatel.. ale bojím se jak to bude až bude větší. Až ho nekdy vezmu třeba do obchodu, apod.. co si dá do hlavy, tak na tom pracuje a vzteká se dokud to nedokáže. A proto je celkem rychlý ve vývoji . Je to blázinek.
Miluju ho nade vše. Já jsem teda strašný vztekloun. Ale jaké byli vaše děti v tomto znamení? Jaké období bylo nejhorší? Všichni kdo mají doma už velké děti berany mi říkali… no, tak pevný nervy 👍😀
Ja mam barana mladsiu dceru a je to uplne zlaticko. Bude mat 5 rokov a naozaj je to dieta za odmenu. Vidia to aj ostatni ludia, kazdy povie, ze aky anjelik. Zato starsia dcera (kozoroh) bola vzetkla, robila sceny vsade (najradsej v nakupakoch), nedalo sa s nou na nicom dohodnut. Trvalo to cca od 1 do 5 rokov. Ale aj to preslo a teraz ma 7 a uz je to o moc lepsie.
Ja len, ze nezvaluj synovu povahu na znamenie a zameraj sa na spravnu a doslednu vychovu.
Vzdy to je silena blbost ty znameni.
Jeden je presne podle popisu kterej nekde nedo sepsal a druhy ve stejnym znameni si neni podobny absolutne v nicem.
Nechapu ze na toto nekdo veri
pořiď si lva a bude to s Beránkem úplná pohoda 😀 > Kluci nikdy v obchodě nevyváděli - doma se vztekají hádají perou ... člověk by je vystřelil na měsíc. Ale není to znamením je to výchovou, dítě se terpve učí tak jak se učí chodit, jíst tak se učí poznávat emoce > musíš mu ukázat jak na ně co je správné a co ne, dát mu šanci se projevit, ale ukázat že je i jiné cesta - vždy najít řešení - ne mu vycházet vstříct, ale hledat kompromisy . je to težké, ale to výchova je.
@ladyhacek lev je muž a já váhy. Samozřejmě tenhle typ výchovy preferuji. Ne zakazovat, ale nastavit hranice a ukázat i jiné východiska
Hele klid... já jsme beran, syn je beran, moje máma je baran... druhá půlka rodiny jsou štíří (starší syn, můj muž, můj táta...) ... Syn je vztekloun a tvrdohlavý, ale velmi ochotně skočí po jakémkoliv náznaku konpromisu, který nabídnu. ... Prostě hrajte "hra bez poražených" - nesnaž se nad dítětem vyhrát ("prosadit svoje" nebo ho nějak "oblafnout") - určuj cíl, ne nutně cestu k němu. A prstě se na cestě dohodni.
... Funguje to i na ne-berany... ale zrovna ten beran fakt jde do jakékoliv soutěže po hlavně, no. ...
@hanka_12345 přesně je to nesmysl
Berana nemám ,ale chce to nastavit pravidla a hranice a pevne je držet a stát si za svým.Pokud bude odmala naučený ,že přes některé úkony / situace nejde vlak....tak bude pro něj i pro Tebe do budoucna lepší zvládat situace ,které budou nějakým způsobem vypjatejši.Otci dítěte taky doporučuji drzet synovi hranice.U nás na syna platí spíš manžel.Ale dokážu si ho srovnat tak i když už je vyšší než já 🤣🤣🤣