Fyzička. Stalo se to někomu?

faithless
11. lis 2024

Dobrý den,
Předně moc děkuji za veškeré příspěvky, které sem dáváte. Nemám kolem sebe těhotné kamarádky a většinu odpovědí nacházím zde. Jednu věc, ale nemohu na internetu najít a zajímá mě, zda by někdo měl stejnou zkušenost nebo vysvětlení.
Byla jsem zvyklá hodně cvičit, nyní skrz předchozí potraty jsem sport co jsem dělala přestala dělat, nicméně chtěla jsem alespoň posilovat nohy (doma, vlastní vahou na pohodu), abych nebyla ležák a pak neměla sílu. Šíleně mě překvapilo, že mám problém udělat i pár cviků. Hned mě bolí svaly, jako bych nikdy předtím necvičila a o dechu při chůzi ani nemluvě. Funím, jako bych měla covid. Jsem v 1 trimestru (tedy vahou to ještě nemůže být),nijak nezvracím, jen jsem často ospalá. Dokáže někdo říct, čím to je konkrétně? Jestli třeba za to můžou hormony stejně jako u zvýraznění celulitidy? Je zvláštní, že bych fyzičku ztratila ze dne na den, ale ráda bych to chápala z hlediska procesů v těle. Třeba , ze teď tělo potřebuje ukládat tuky, tak ty svaly ochabují rychleji. Nevím...Zažila to některá?
Děkuji za zkušenosti

strom14
11. lis 2024

Asi takhle ti to reknu - tvoje telo tvori dalsiho cloveka a jde na to veskera energie. 😃

aedoss
11. lis 2024

Třeba to funění v těhotenství 😁 co já se nafuněla při naprosto minimální aktivitě. Prostě srdce samo o sobě jede rychleji, protože potřebuje pohánět větší objem krve. Ono to prostě není o tom "jen mi naroste břicho". Je to jiný stav.

patypresdevaty
11. lis 2024

V prvním trimestru je typická celková únava, tedy přisuzovala bych to tomu. A jak tu někdo píše výše - z hlediska vývoje plodu je ten první trimestr nejnáročnější, tělu to dává zabrat.
V druhém trimestru by se to mělo zlepšit ;)

cherie24
11. lis 2024

@faithless já jsem třeba byla vždycky hodně unavená a ufuněná z nedostatku železa. Celý život mám ty hodnoty nízké a v těhotenství mi vždycky železo hodně kleslo. A dost narázově. Celulitidu jsem v těhotenství měla taky, naštěstí jak se objevila, zase po porodu zmizela. 🙏 Taky záleží i na tom, v jakém jsi měsíci. V prvním trimestru je člověk celkově kantáre, ve druhém jsem vždy sporty zvládala s přehledem, ale ve třetím jak už to dítě tlačí na plíce a močák, tak je člověk rád, když ujde krátkou procházku nebo vyleze do schodů. 😄

edddie
11. lis 2024

Ano, samozřejmě, je to naprosto normální, vždyť v sobě nosíš dalšího jedince 🙂 Ale je super, že se něco pro sebe snažíš dělat, moc to schvaluju. Já to dost podcenila a pak jsem toho olitovala. Při druhém těhotenství budu rozhodně chytřejší a budu mnohem více aktivní. 😀

konidana
11. lis 2024

Hele nevim. Asi kazdy tehotensvi snasi jinak. Nekdo blije, jiny je unaveny, .... ja mela kliku, ze mi nic nebylo. Funet jsem zacla az asi ve 4.nebo5.mesici pri velke fyzicke aktivite, v 8.mesici uz i pri sviznejsi chuzi do kopce

faithless
autor
11. lis 2024

Děkuji vám všem moc🙏😊

martulka88
11. lis 2024

@faithless Úplně na pohodu. Tělo dostává záhul a ikdyž nemáš kila navíc, můžeš se zadýchávat i jen po pár schodech. Ikdyž jsem neměla nevolnosti, okolo 2-4 měsíce jsem se zadýchávala a pak ke konci těhotenství.

drep
11. lis 2024

Já jsem těhotenství poznala přesně tak, že jsem prakticky z týdne na týden neuběhla svůj obvyklý okruh. Nejdřív jsem to přisoudila alergii (bylo jaro a já mívam v začátku dost bouřlivý flu-like nástup), ale bylo to těhotenství. První trimestr jsem byla jak zdechlá, ale pak se to zlepšilo

faithless
autor
11. lis 2024

@drep takže taky rychlá změna...mazec díky...snad doklepu do 2 trimestru a bude to lepší

corry21
11. lis 2024

Mám stejnou zkušenost, jsem teprve 9. tyden, včera jsem se konečně donutila aspoň 30 min na nohy a zadek a málem sem umrela. Předtím cvičení fitko beh prakticky denně. Je ze mě chodící mrtvola a štve mě to, ale snad se to zas zlepší, nerada bych celou fyzicku úplně zahodila

faithless
autor
11. lis 2024

@corry21 presne ..tolik prace a par tydnu tehu a jako by moje telo nevedelo co je cviceni...tak preju i vam at to brzo bude lepsi...

corry21
11. lis 2024

@faithless diky, vám taky! Já to budu zkouset dal 😂

traveller007
15. lis 2024

Myslím, že to je normální. Já dělala triatlon (vlastně jsem jela závod ještě na začátku 4. měsíce a štafetu - plavalla jsem, v 7. měsíci). Ale snad úplně první příznak takto zpětně byl snad 7 DPO, kdy by těhotenství neodhalili ani z krve. Šli jsme s manželem plavat, a pamatuju si, jak jsem mu říkala, že mám ruce jako v medu a za dobu, kdy bych měla normálně 1500 m jsem dala jen 1200 a nejde mi zabrat. O 2 dny později na kole jsem měla nohy strašně gumové, byl nakednou problem vyjet kopec. Těhotenství jsem zjistila až o 5 dní později. Na závodu na začátku 4. měsíce jsem měla propad času o 19 minut oproti předchozímu roku, přitom v té době mělo miminko 7,5 cm a já nepřibrala ani deko. Paradoxně v 2. trimestru jsem měla pak asi lepší kondici než v 1. 😉