Dlouhodobě nejsme s přítelem šťastní a chceme změnit bydliště

3. led 2025

ahoj, dlouhodobe nejsme s pritelem stastni, mame jednoho temer 4 letyho kluka,uz na zacatku jsem citila signaly, ze neco neni ok, konkretne s tchyni, do te doby jsem s ni byla ok, oznacila me za neschopnou, jak sem nemohla vytlacit svy dite (sel vakuem, nezestupoval do porodnich cest a srdicko mu bilo slabeji) pak kdyz byl na svete bylo to jak na horske draze ale vzdy jsem byla ja ta neschopna, rikam to vse protoze jsem jsem momentalne v 4 mesici tehotenstvo takze dalsi dite a ty traumy se mi znovu objevuji a jak si to uz nezelam zazit...jde o to ze se necitime naplneni a take citime ze chceme zmenit i bydliste, zvlast ted kdyz jsme v tehle situaci. Moc nam vadi tchyne- pritelova mama i jeho babicka, taky jeho tata ktery zije v sousedni vesnici, z mi rodiny nemam nejruzovejsi vztahy, nevim, zacinam mit pocit, ze nas to tady vubec nenaplnuje a nevadil by mi odchod, protoze mezi nasima rodinama take neni pouto..vsechno a celou vychovu chteji dle sebe a nerespektuji nas.kdyz byl syn mensi uzivala jsem si to od roku a pul do tech 3 ale pak se to vsechno nejak tak do.ralo, reknu jak je. S rodinnimi prislusniky tak mame mnoho nezhod a nerespektuji nase pravidla. Proste vzdycky kdyz jsme nekde sami bez nasich rodim mame pocit, ze muzem volne dychat. Ted zel kratkodobe ,zijeme u jeho babicky a tchyne je tu nonstop. Uz mam z nich ponorku a oni take, do vseho se staraji a my uz jsme z toho vyhoreti a neumime normalne zdrave fungovat v ich pritomnosti, kdyz jsme pryc citime ulevu kolikrat...no a ted urychlene musime hledat nove bydliste, co by problem nebyl, jde o to ze vsechno nejak tak prichazi tak nahle, ale zvladneme to, myslim hodne na druhe detatko ze uz nedovolim aby se to jeste vic do.ralo, rodinne vztahy. Nektere vztahy s prichodem detatka zesili, nektere se zel, po.erou...jakby ste to resili v nasi situaci? bydlime na strednim Slovensku a pracujem oba z domu (ja uz jinak ani nemuzu , tady tehotne neradi berou do prace a kvuli tomu jak unavena byvam ani nemluvim).

moc chceme za svym snem a to jit bydlet nekde kde si to zamilujeme, u nas je to podminka vesnice, pritel moc rad pestuje, syn je taky spokojen (mesto ho ale negativne ovlivnuje jak si vsimam), a ja miluji prirodu, ten klid potrebuji abych mohla normalne fungovat, ale dodam,chodime i casto do mesta, proste pro nabourani rutiny, taky aby syn se zabavil. Rodine se to nelibi a nahovaraji nas na mesto,at jdeme zit tam ja jsem uz unavena z tech kecu jak nevidi jak nam tak neni dobre, oni si furt melou sve. Kvuli nasim rodinam jsme meli s pritelem velke nezhody, temer nas to stalo nas vztah, proste krize jak prase, hadky, ale vydrzeli jsme.
Co by ste delali vy?

j.a.n.i
3. led 2025

Ja jsem svéprávná, takže si misto pro zivot volim podle sebe a partnera a ne podle kecalu z okolí.

autor
3. led 2025

@j.a.n.i ja to tak nemyslela, my taky samozrejme, jen sis rikam jak je tezky s takovyma lidma fungovat

lv
3. led 2025

Najděte si co nejrychleji bydlení jinde, omezte styky s rodinou, jste dospělí, poslouchat je nemusíte.

pampeliska1313
3. led 2025

No, odstěhovala se. U nás to je podobný, když jedeme k moji mámě. Manzel to tam vyloženě nema rad a jede jen kdyz musí. Treba vanoce. Vzdycky je tam ticho, nebo si zaleze. Je to u nas toxický, ale jak usem v tom vyrůstala, nevnimam to tolik (hádají se spolu, ale neřeším to, protoze zrovna nikdo nerve na me a neovlivňuje to moji náladu, chapu, ze manzel to dobre nenese, ale trvalo mi to. Nechápala sem, kde je problem.🙂 ) a ideální je, kdyz se vidíme treba na jeden víkend v měsíci, nebo za dva měsíce . Proste vim, ze kdyz něco je, tak bud odjedu hnedka, nebo to “přežiju” a pak do bezpečí domu. Víceméně si dávají už pozor, ale občas se něco vyskytne. Takze bych treba ani nesdílela stěhování nějak dopředu intenzivně, nechtěla od nich radu, neřešila to s nima. Proste se stěhovat budete cca v tuhle dobu. Rozmlouvat a resit to budou furt, protoze nic nebude dost dobry.) jedním uchem tam a druhým ven. Pak si ustat ty navstevy ( jako jak casto, na jak dlouho a jestli vubec)

1pomnenka
4. led 2025

Odstěhujte se, na co čekáte, když vám to nevyhovuje. Vše je o financích, dle vašich možností si budete vybírat. Čím budeš starší, tím lépe se ti budou řeči tchyně zpracovávat a nakonec ti bude jedno, co říká. Nepiš prosím souvětí na 7 řádků, věty pak nedávají smysl.

felis
4. led 2025

A chceš odejít nebo s nimi fungovat? V tom si protirecis 🤷🏼‍♀️ proste jdete, jestli to tak cítíte a do svých plánu je vůbec nezahrnujte: stěhujeme se tam a tam v tomhle termínu a cus.
A až budete pryč, tak bych řešila jednak sebeuzdravovani na nějaké terapii a druhák ruku v ruce to, jak se nimi fungovat anebo taky nefungovat vůbec. Není povinnost se s nimi stýkat jen proto že to je rodina. Jsou toxický, tak je odstrihnete.

dyechampion
4. led 2025

Nic jim nerikat, nechtit rady a jit. Sup sup, jeste nez porodis druhe, tak at uz ste jinde. A omezit kontakty.