Ahoj holky 4 letou dcerku mám zase nemocnou, ve čtvrtek měla rapidní horečky a dost jí bolelo v krku, tak jsem hned naběhla po hovoru s doktorkou k ní. Streptokok se neukázal, říkala, že je to nejspíš viróza at počkáme co víkend. Dcera pátek- sobota horečka a furt bolest v krku, ani léky ji nezabraly na kašel. V noci vůbec nespí. Dnes už měla zvýšenou teplotu, ale šíleně kašle, fakt dost, ale že v krku už jí tolik nebolí. Jeste k tomu přišla o hlas, má strašný chrapot a v krku vzadu má takový červený flíčky.
Zitra ji raději ještě vezmu k MUDr, ale má otázka zni. Nemohl se ji ten streptokok právě přes víkend rozjet? Dle internetu se muze ukázat až za 2-5 dni od od nákazy.. tak by me zajímalo jak to bylo u vás. Děkuji 🙂
Podle mě by streptest ukázal streptokoka hned, to spíš covid, viroza nebo pokud hodně kašle, tak teď jsou hodně ty mykoplasmata a zápal plic
@jipe Jeje, tak snad to nebude nic z toho a bude to fakt nachlazeni.
Doktorka právě řekla ať uvidíme o vikendu a kdyžtak v pondělí ještě přijedeme, což se vůbec nezlepšilo ba naopak..
jinak ano @prejeta_zaba streptokoka mela v říjnu 2x a listopadu taky a na začátku prosince byla lehce nachlazena a ted zas tohle..
uvidite.. kdyby to podle mudr. stale nebylo na ATB, tak bych se s ni zkusila domluvit, aby vam je stejne napsala - budou svatky, lepsi nez pak resit na pohotovosti. My se takto s mudr. domlouvali letos pred velikonocema a strasne nam to koplo, ze jsme je meli v zasobe a museli je pouzit a nemuseli jsme obihat pohotovosti.
Školkové období je náročné, na streptokoky doporučuji přidat lichořeřišnici
@lennus Holky dekuji moc za rady, vážím si toho.
Uvidíme zítra a dám vědět. 🙂 No to skolkove období je.. dcera už je tam druhým rokem a je to horší než ten předchozí.. :(
U nás pomohlo odstranění nosní mandle, jinak jsem do téměř do 5ti let od miminka neznala nic než nemocné dítě. Od té doby jako když utne, najednou dítě bez rýmy, bez laryngitid, angín, kašlů. I při nízkých crp neustále ATB, protože jinak jsme se toho aspoň na chvíli nezbavili.
Mohl. Starší dcera měla virozu, měla horečky týden a pak jí na to nasedla angína, tak musela mít ATB a pak když jsem myslela, že už bude zdravá, tak se ještě přidala 7.nemoc.
Byli jsme střídavě u dr a na pohotovosti, protože se dost zhoršila. Byla doma 3 týdny, teď je v rekonvalescenci a zase začíná pokaslavat.
@palja Jeje holky, to je teda mazec. To me mrzí :(
Nevíme co je "zase", má za sebou nějaké divoké období nemocí? Popisuješ ale úplně normální nachlazení. Prostě to trvá, než se s tím tělo vyrovná, léčiva ani běhání po doktorech to obvykle stejně moc neurychlí.