Co dělám při kojení špatně ??

Včera v 19:16

Ahoj maminky, jdu se zeptat ohledně kojení.... Náš syn má 14m. Je kojený. Jenže mě přijde, že poslední 4m nedělám nic jiného než že v noci jen kojím, kojím, kojím.... Co dělám špatně 😞... Mám kolem sebe holky co nakojí, a dítko spí. Ale mě přijde, že to moje dítě je na koze furt. Jsem už hotová. Spí smenou. A já u toho už spát nemůžu 😞. Večer si jdeme lehnout, vypadá že je unavený... Dudlá, dudlá a nakonec je z uspávání 2h válení, kdy nemůžu opustit postel. Vypadá že spí, a jen se zvednu tak sedí a kouká na mě stylem ... Koukej si zase lehnout. Někdy ležím, putuje po postel a já ho držím za nohu aby nespdnul, usne. Jenže pak se vzbudí kolem 23h-1h a přijde mi že až do rána jen koza, koza , koza. Ne že by si podudlal a spal aspoň dvě hodiny beze mě... Ale fakt jede až do rána. A celou noc jen jede, jede... Pak se pustí. Já si oddychni že konec a ono prd. Zase mě hledá. Někdy usne, otočí se a opět...mám radost a za minutu je zase u mě. Když mu prso nedám začne ječet. 😞. Jsem z toho uz fakt hotová. Není to příjemný. Prsa mám úplně poškrábaný, bradavky zduřelé.... No děs. Jenže co s tím. Spí takhle smenou od začátku, protože byl problém s kojením. Laktační poradkyně mi poradila ať takhle spíme, ať jsme tělo na tělo... A nakonec je z toho takovýhle peklo 🙄. Začala jsem zvažovat odstav. Jenže teď je do toho ještě nemocný a tak smůla....

1pomnenka
Včera v 19:23

Při kojení neděláš špatně vůbec nic. Jenže kojení slouží k nasycení dítěte, ale ty k tomu ještě děláš celou noc dudlík.

hanka_12345
Včera v 19:27

ja mam 9mesicni a kdyz byl malinkaty miminko tak usl, vstaval za 3h a pak behem noci jeste asi 2x-pohoda
Ale posledni dobu ho uspim a za hodinu letim 3x do pokoje protoze je vzhuru a chce koit. pak usne na dyl ale stejne tak aspon 4x za noc se budi

rozitta
Dnes v 06:17

Ahojky, ve 14 měs. už to mlíko nepotřebuje. Pokud tě takto fyzicky a psychicky ničí, tak už bych ho odstavila. Bude to boj, to se připrav, nesmíš ustoupit. Ale ta úleva pak!

konidana
Dnes v 07:34

Nekojila jsem sice takto nonstop, ale i kojeni furt co 3h mne u rocniho ditete silene zmahalo. Jednach nevyspani a duhak psychicky, protoze mi prislo ze furt jenom kojim. Chtela jsem kojit dyl, ale nedokazala jsem nastavit rozumne intervaly, coz jsem si u rocniho diteze predstavovala max. Rano a vecer a treba na poledni spani. Zkusila jsem zrusit nocni kojeni, ale to uplne neklaplo. Slecinka se kojila na spavi vecer asi 2h v kuse s mini prestavkama (treba 20 az 22h) pak se v noci tak 2x czbudila s revem a kdyz jsem ji nedala kozu, tak proste misto v 6 rano zacla vstavat ve 4, ze proste uz spat nebude. Obecne byla dost nespavec. No takze pod natlakem manzela, ktery videl, jak mne to nici, jsem v 15.m odstavila ze dne na den uplne. 1.noc prorvala2.uz byla lepsi a treti den uz pohoda. Najednou bylo z kojence batole. Jak byla nejedlik, tak zacla doslova zrat jak protrzena. Ale do 14 dni se to srovnalo. S pitim to bxlo horsi, protoze odmitala jakekoli mleko v tekute podobe, z flasky i z hrnku/sklenicky. Pila jen trochu vody a ja ji pitny rezim dohanela vodnatym jidlem (polevky, okurka, redene presnidavky a ridke kase, meloun atd. ) . Srovnej si v hlave, co vladsne chces, co by ti pomohlo. Ja ze sve zkusenosti doporucuji odstavit. U rocniho ditete to je uz v pohode, ale musis byt ty naprosto pevne rozhodnuta. Kdyz budes vahat, tak to pujde blbe nebo vubec. Drzim pesti a posilam silu😘

me_druhe_ja
Dnes v 08:57

Odstav. Kojení za každou cenu nemá smysl. Zvlášť když už má dítě přes rok. Ničí te to fyzicky i psychicky. Takže za chvíli by mělo dítě matku na pokraji zhroucení. A to fakt není to pravé.
Já vím, že dneska se klade extrémní tlak na dlouhé kojení, 2-3 roky se považuje jako minimum, matky se na internetu rady chlubí a předhánějí, ktera kojila dele a víc, ale pokud tě to takhle ničí, nemá to smysl. Fakt nebudeš horší matka, když dítě odstavis neboj. 🙂

konidana
Dnes v 09:29

Jeste dodam, ze jsem tohle odstaveni prvniho ditete obrecela. Trvalo mi par dni nebo tyden, nez jsem se s tim srovnala. Ale uz po tom tydnu ci dvou jsem videla, ze odstav byl to nejlepsi pro nas vsechny, pro celou rodinu😉

merope
Dnes v 11:21

Pokud je nemocný, tak to je vše typicky horší.

Jak bude zdravý, tak je dobré si tak nějak nastavit noční pravidla - tzn. nakojit, ale pak sundat z prsu a spát a znovu kojit až třeba za 3 hodiny. Nebo v noci nabídnout čistou vodu.