6 měsíční nemá potřebu jídla ..

anett02020
Včera ve 14:43

6 měsíční nechce jíst..
Dobrý den…, mám dotaz.. Mám 6 měsíčního kluka, porodní váha 3100, domů 2900 a nyní 6500 a 68 cm.. Od 2 mesice se nechtěl kojit .. najeli jsme na um, nechtel lahev, ani um, byli jsme 2 tydny v nemocnici.. Dlouhé povídání.. Na nic nepřišli, kluk zdravý.. pustili nás a začal jíst.. Ale stejně s ním byly problémy po celou dobu.. Tážu si otázku, zda je to jen nejedlík a nebo nějaká porucha .??? ani netuším, jaká.. nebo co… Ale už jsem unavená.. Dávala jsem um ve spaní.. v noci krasne pil.., ale bohužel to přestalo fungovat.. O jídlo zájem nemá, jen opravdu občas .. Tím, že um vždy nějak pil, tak to šlo.. ale teď 2 tydny necelý uz ho nechce vubec .. Ani ve spánku.. podaří se mi do nej dostat za den okolo 400 um a voda okolo 100-200. Plen má 5 vetsinou. ALE.. nevypadá vubec, že by cítil hlad .. s tímto tempem začne hubnout .. Dnes ve 4 ráno 120 um, v 8 90 um, v 10- 100 g jogurt banán, odpo pár lžiček masozeleniny.. musí mu to chutnat.. a moc věci mu nejede .. no a během dne mléko a banán.. zkrátka nabízím nabízím .. jestli si něco nedá.. Byl by schopný být celý den bez jídla .. Já už se děsím opet nemocnice, kde nam nepomuzou.. protoze to ma v hlave ..Dají mu sondu, na kterou je uz velký .. takže skonči na pegu.. jak mu potom vysvětlím, že se ma najíst a jak pozná hlad… Když už ted s tim ma potíže… Je živý, šikovný .. je na kolenou, začíná lézt.. Zkrátka vypadá zcela normálně … U mudr mi nikdo nikdy nevěřil, že až tak nechce jist… i když to ještě šlo oproti tomuhle .. Protoze přibere , je spokojeny .. strasne společensky na všechny… Jen to jídlo…
Podotýkám máme to v rodine .. u nás se nejí.. já měla v roce 7 kg, setra 6,5.. Ale kdyby alepsoň jedl a malo… jako doposud …, ale on nechce nic, mleko, jidlo.. Cpu mu vodu, aby čural a mel tekutiny … Zuby si nemyslilm.. sice žádný nemáme zatim , ale ze by az tak nechtel jist.. uz netuším co mu mam nabízet … nic nechce a zároveň mu nechci zhnusit jidlo.. kdyz se to nejspis stalo u lahve .. nutili mu ji pri ty hospitalizaci, prožil si tam peklo.. jenze nikdo nevěří, ze takto male mimi se muze seknout … byli jsme u logopedky.. ta na nic nepřišla ..
Já si od zacatku myslím, ze um mu nechutná, ale že ani jidlo… Kdybych chtela zkusit snídaně , svačina , oběd , svačina a večeře . Nelze … protoze nechce , takze ja nabízím pořád něco … On ani nemá spojený, ze hlad a ze se ma najíst.. mě to tak prijde..
Přesnídávky nemusi.. kase vubec mu nechutnají..
Tady se jen čeká, kdy zhubne, následná nemocnice, kde budou delat zase chytrý.. zbytečné vyšetření, protoze je v pořádku.. je to psychický ..
Pritom umí jíst s chutí.. Jogurt a banán mu jede.. mlaská. Ale jinak bud neotevře pusu a nebo to plive .. Vím ze jsou i děti co tzv přibírají ze vzduchu a ji hodně málo a mají malou potřebu jídla … Ale já to nechápu .. to um vypije ve spaní co vypije za den.. jinak ho nechce v bdělým stavu.. Strasne me to trápí..Už zcela nevím jak na nej..

nelly_strokova
Včera v 17:02

Dcera je taky docela nejedlík a když jí rostly zuby, tak to bylo tak tisíckrát horší. Byla jsem zoufala, že z každého jídla snědla pár lžiček a mléka vypila taky dost málo. Mezi 6.-8. měsícem přibrala pouze 300g, ale doktorka to tedy nijak neřešila. Ted se to trochu zlepšilo, když zrovna žádný zub neleze a už má víc normálního jídla za den. Ale to obdobu, kdy skoro nic nejedla bylo hrozné, taky jsem byla zoufalá a nabízela všechno možný. Problém třeba je, že nic kromě mléka v té době ani pít nechtěla, takže vypila za den třeba kolem 500 ml a konec… Některé děti jsou hold nejedlíci a nenaděláme s tím nic. Ale mamka mi vždycky říkala, že žádné dítě ještě dobrovolně na hlad neumřelo. 😁 Pak jsem to prostě přestala tolik řešit.

anett02020
autor
Včera v 17:16

@nelly_strokova co jste tehdy jedli?.. a ted je kolik malé a co jí? Malej prave je ted i protivnej, coz u nej neni normální, ale proste zadny zuby nevidim.. A ted kdyz mu chci neco dat, bud zavře pusu a nepustí me a nebo brečí.. a presto jit nemuzu, ale mam v hlave maják, ze neco do nej dostat musim.. Me jen zajima zda bude hubnout a nebo bude stat na vaze “ pouze
“ … uz mam vidiny sondy nebo pegu🙄😫 kazdy krmeni za trest a stejne si nic nevezme a caj jak kdy, vcera vypil 250 čaje a dnes jen 50, jeste aby nečural … no je to moje první dítě a dává mi strašně zabrat.. někdy si říkám, za co jsem si to asi zasloužila.. Jen cekam kdy pujde váha dolu a my opet směr nemocnice.. Pritom je tak krasny a šikovný motoricky .. a to jidlo 😢

lti
Včera v 17:16

@anett02020 Jak já tomu rozumím, od dvou měsíců jsem krmila syna pouze ve spánku a jinak absolutně odmítal uměle mléko. Byla jsem s ním u dr. a také na nic nepřišli. Později začal pít pouze s telefonem,a tak nějak to trvá doteď a t0 mu jsou dva roky. Nechce ochutnávat nic nového, jako by měl nějaký blok.

anett02020
autor
Včera v 17:18

@lti achjo..je to strašný … přitom si říkám, blok? a takhle maly dite ? jak se to může stát… tak jednoduchá věc se najíst 😢 no nejde nic.. nemuzu jíst, spat a Vano e jsou pro me letos za trest

lti
Včera v 17:23

@anett02020 Byla jsem z toho psychicky taky špatná, vždycky jsem se modlila, aby usnul a já ho mohla nakrmit. Postupně to začalo být trošku lepší s příkrmy, kdy mi alespoň něco snědl. Ale taky měl reflux, takže docela i zvracel. Ale kdybych mu nedala najíst, tak myslím že nějak moc hlad nemá. Ani jako miminko neplakal hlady.

nelly_strokova
Včera v 17:51

@anett02020 Měla zavedené obědy a když to vyšlo, že nespala, tak jsem jí dávala svačiny. Když jsem zavedla buly jogurt, tak ten jí chutnal a docela z něj i dost snědla. Teď je dceři skoro 10 měsíců a není to sice žádný zázrak, ale tak nějak jí. Ale třeba k obědu sní 120-130g a víc ani ťuk. 😁 Mléko má už jen na noc, to vypije jak kdy, někdy 140, někdy 180. Pak ho má v noci většinou jednou, výjimečně dvakrát, když je špatná noc. A někdy ráno, záleží, kdy ho má v noci nebo nad ránem a jak to pak vychází se snídani svačinou a tak. Na snídani má občas kaši, ke svačině přesnídávku a odpolední svačina jogurt. Zkoušela jsem jí lívance, muffiny, brumíky a nic takového nechce, takže má většinou jen tohle. Pečivo sní jen suché trochu v ruce, ale že by se z toho najedla, to ne, takže to dávám jen tak mezi. Teď už jí dávám i různé křupky a tak, takže z toho aspoň taky něco má.

martina1317
Včera v 18:11

Ahoj, ja mam nedonoseneho syna narozeneho ve 30tt, na kysliku byl jeste 5 tydnu po terminu porodu (takze 45tt)…. Mel stomii…. Pak zanoreni stomie…. Zkratim to. V 4.5 mesicih korigo ma 4700g… taky desne bojujeme. Dostali jsme specialni UM infatrini, ktere je extra kaloricke … doufam ze v tech 5 mesicich dame aspon 5.5 kg. Prikrmy zatim vubec nechce, nejde to…

merope
Včera v 19:43

Já hodně hlídala hlavní živiny, aby aspoň něco měl. Pokud něco jí, dávej to, neexperimentuj, nabízej, co jí. Kdyby to měly být 2 potraviny. Případně je pak mírně upravuj. Jakou používáš značku UM? Některé jsou fakt hnusné, jiné mnohem chutnější. Mezi fakt hnusné patří Nutrilon, synovi chutnal asi nejvíc oranžový Sunar, dobrý byl tuším Hami a docela šla BEBA. Zajímavé, že mu nechutnal Kendamil, ač je více krémový a myslela jsem, že mu chutnat bude. Pokud máš maminky v okolí, zkus se poptat, zda by ti nedaly na ochutnání.

A pak je potřeba hlídat, aby nehubnul, kolem 6 měsíců, jak začne dítě lézt, tak se váha dost zastavuje.

Jinak uvidíš, jak bude nadšený do kolektivu, mně začal skutečně dobře jíst až ve 2 letech v dětské skupině a tím se pak rozjedl i doma (když bylo jídlo přesně v ty časy, co v dětské skupině, tak žaludek navyklý, že tam "něco spadne", tak byl ochoten tam něco teda nastrkat). A pořád tvrdím, že mé dítě žije z prány a je na dělené straně - nejraději má suchý těstoviny (v poslední době teda už i s kečupem) a samotný rybí prsty bez přílohy. Když se to dřív smíchalo, tak to nejedl, teď už (skoro 6) mu nevadí to smíchat. Nejhorší u kamarádky, kde pro změnu dcera jedla maso jen zamíchaný v příloze, takže myslet na to, že jeden to musí mít zamíchaný a druhý to nesmí mít zamíchaný. Naštěstí je dost společenský, takže kolektiv táhne a v kolektivu jí. V 6 letech bude mít nejspíše nějakých 113 cm a cca 17 kilo. Ale roste, vytahuje se, prospívá, doktorka to s řešením vzdala v roce věku.

anett02020
autor
Včera v 20:03

@merope nooo… jenže co mám dělat.. aby nehubnul… on opravdu nechce jist.. nemá potřebu.. řve jak kdyby to měl za trest..
Sama jsem ještě neviděla dite, které az tak odmítalo jíst, ze skončilo na sondě či pegu .. a ze mam načteny tady a na miminu o tom příspěvky … nevím uz kudy kam, kdykoliv nabídnu něco.. nechce
každým dnem je to horší.. možná zuby , ale že by takovou paseku delali… odmítat takhle jist… achjo nemam uz sílu..
Jeho to proste obtěžuje.. ja uz bych hlavne chtěla znát proč je takovej, co ma za problem.. ale nikdo mi to neni schopny rict.. oni jen vyšetří a zda je vse ok, tak nevime proč dite nechce jist.. mužů dělat co chci.. a nikdo mi nepomůže a ze nejsem jediná .. akorat ty příspěvky všude jinde, uz jsou staré několik let..
Preci musí mít hlad .. to si porad rikam a nechapu.. Mliko jen ve spaní a pidi davecky a nekdy nic ..
Začne asi brzy lézt, uz péruje, staví se na nohy.. jako pohybu ma hodne a jíst nechce … se uz pos*ru..

anett02020
autor
Včera v 20:08

@anett02020 a mleko mame sunar , uz mame taky kolikaty, je jedno co piie, on nechce NIC, pozná ze tam je caj a ne um.. A naopak.. Ja jsem zrala na Bohnice
Vim že jsou deti co od pul roka nechtějí mleko, ale ji příkrmy aspon.. On nic..

lti
Včera v 20:25

@anett02020 zkus kendamil, syn nic jineho nechtel.

anett02020
autor
Včera v 20:27

@lti měli jsme, nic
není vetsi bezmoc nez kdyz chceš nakrmit svoje dítě … a ono nechce.. je to 5 hodin co nejedl, pak 7 a nechce a ja uz mam chuť skočit z okna..
Netuším zda tohle treba nemuze byt známka onemocnění, nějakýho syndromu, postižení.. ja nevím.. napadají me uz voloviny ..

marianarem
Včera ve 22:27

@anett02020 Niekto proste neciti hlad. Moj manzel bol take dieta, strasne slaby jedak az do takych 10 rokov. Viac menej ho stale nutili, vsetko hodinu prezuval, pchal si do lica... Mama sa raz podujala, ze ho vyhladuje, ze si urcite da aj sam. Ale ani na treti den si este nic nepytal 🙂 On na to spomina tak, ze proste nebol hladny. V tych 10 rokoch prvy raz vyhladol a z chuti sa najedol, normalne mu ten pocit utkvel v pamati. Bol samozrejme vzdy velmi chudy, ked vidim fotky z detstva, tak ozaj palicka, trciace kosti, gate na nom drzali len vdaka trakom 🙂 Ale inac bol zdravy. Doteraz je chudy, ale uz zje takmer vsetko a aj zje dost vela.
Moj syn sa dost podal nanho, aj ked nie je to uz az taky extrem. Ale ako babatko to bola bieda, tvoje pocity zufalstva presne poznam. Zjedol vzdy ovela menej, nez bolo odporucane v tabulkach aj lekarkou, v 6m jedol asi ako 2mesacny. Tiez sme davali mlieko v spanku a prikrmy bola slabota. S tuhou stravou to bola tiez bieda, nechcel ani chrumky, nechcel ani len chytit do ruky chlieb, pecivo, cestoviny.
Mne dost pomohlo, ked som si o tom nieco nastudovala a dospela som k nazoru, ze to nie je moja vina. A tiez, ked som videla, ze sa pekne vyvija a ze asi fakt dokaze vyzit z mala. Priberal velmi pomaly, ale vyvojovo napredoval vyborne. Ulavilo sa mi a aj on sa zacal zlepsovat, ked bola pri jedle uvolnenejsia atmosfera. Snazila som sa, aby bola dobra nalada alebo aj zabava a dost to pomohlo. Teraz ma 5r, je velmi vyberavy, chudy, ale viem mu vyskladat pestru stravu a k stolu chodi rad.