Ahoj holky jsem v 30 tt a nemám nikoho kdo by my řekl jak to tu chodí v porodnici nebo kam se chodí před porodem na kontroly atd....
Ještě bych měla jednu prosbu jak to je pak s rodným listem a z občankou pro malého kdyby jsme chtěli jet do Čech.Moc děkuji 👍🙂
@natypoly ano, jen ke gynekologovi, ozvy se dělají tam. tvůj gynekolog tě předává do porodnice v případě, že se mu něco nezdá nebo k vyvolání porodu. S dolou nevím, ale v Německu máš nárok na porodní asistentku na péči před a po porodu, ale jestli ještě žádnou nemáš, tak neívm, jestli máš ve 30. týdnu šanci nějakou najít.
Pokud rodite poprvé tak urco habame doporučuji. Stará se o tebe 6 týdnu po porodu. Já ji kdykoliv napsala a přijela domů. Těch prvních 6 týdnu jsem byla s miminkem doma a jezdila k nám habame,ktera nás obě kontrolovala. Za pár měsíců mě to čeká znova.
@fazolkazuzka Rodím po třetí 🙂 ale chtěl jsem ji taky ale netuším kde ji sehnat a zda když ji nebudu rozumět to má cenu.
Die Hebamme
Sprechstunden : ordinacni hodiny
@natypoly jestli máš nake základy němčiny tak to půjde. Jestli ne tak je to asi zbytečné, ale oni jsou na cizince v de zvyklí.
na kontroly se chodí vetšinou minimálně do termínu (nebo i po termínu) ke svému gynekologovi, porodnici si můžeš vybrat, pokud nemáš nějakou zvláštnost (například cukrovku, vysoký tlak, miminko koncem pánevním atd.) tak se ani nemusíš hlásit do porodnice, ale je vetšina nemocnicí možnost, většinou v hebamme sprechstunde. nevím co tě přesně ještě zajímá, přidej se do skupiny Německo, ta sice moc nežije, ale jsou tam staré diskuze o době kolem porodu atd. Rodný list ti vydají na Standesamt, pokud jste oba češi, tak občanku/pas zažádat na konzuláte, je to opět dobře popsané v diskuzích🙂 klidně se ptej