Jaké je PRO a PROTI nakupovat v Německu?

26. únor 2024

Ahojte, su nemecke potraviny kvalitne? Maso, vajcia, atd

1pomnenka
26. únor 2024

Proti cena, protože to, co není v akci, je dražší. Určitě mají kvalitnější jogurty, sýry, prací prášky, cukrovinky. Máslo nám nechutná. Vajíčka a maso nekupuji, mám domácí. Extra kvůli nákupu bych tam nejela.

nelly_strokova
26. únor 2024

My to máme za rohem, takže tam občas nakupujeme. Nejvíc bereme salámy, sýry, mléčné výrobky, drogerii a víno. 😂 Něco se vyplatí, něco je tam stejně, něco dražší. Ale tom, že jsme hned na hranicích, tak neřešíme cestu a bereme tam to, co se vyplatí nebo co nám víc chutná.

sigyn
26. únor 2024

Tak třeba kuřecí maso nejde pod 8 eur/kg. Kuřecí prsní řízky stojí třeba 10e/kg v akci. Ovoce a zelenina je kvalitní. Mají odlišné příchutě, na které jsme třeba my třeba zvyklí - místo citronové minerálky mají jablečnou. Jogurty mají hlavně malinové, vanilkové nebo maracuju atd. Na akce jsou ujetí stejně jako Češi, jen je to spíše formou kuponu.

nelly_strokova
26. únor 2024

@sigyn Pravda, že ovoce a zeleninu tam taky dost bereme, něco se v chuti vážně liší.

autor
26. únor 2024

@1pomnenka
@nelly_strokova
@sigyn dakujem, nam hlavne ide o kvalitu. Zijeme v belgicku a vysvitlo sa, ze vela miest a vody je konaminovane PFAS chemikaliami. Nemam uz odvahu tam kupovat belgicke potraviny. Radsej budeme nemecke, popribade skocime do nemecka. Myslite si, ze vajcia aj maso su ciste? Alebo naco davat pozor pri vybere?