Zdeptaná z nespavce

ondul
19. lis 2020

Dobrý večer 🙂
Omlouvám se za sto padesáté téma o nespavých miminech, ale potřebuju už trochu upustit páru a vypsat se.
Mám báječnýho 9,5 měsíčního kloučka. Je to zlatý dítě, veselej, milej, krásně si hraje, už dlouho sedí, leze, obchází nábytek, venku jsme dopoledne i odpoledne, tatínek a všichni příbuzní v sedmym nebi - no přes den se máme náramně.
Jak dojde na spánek, tak máme doma Frankensteinovo monstrum.
Když mu byly ještě tak ty tři čtyři měsíce, vzbudil se třikrát čtyřikrát za noc, nakojila jsem, frkla zpátky do postýlky a zase spal dál, na denní spánky stačilo položit do postýlky a usnul si. No, pomalu ale jistě šlo veškerý spaní do kytek. Vždycky jsem si řikala, klid, může být ještě hůř - no a vždycky hůř bylo. Postupně přesídlil z postýlky k nám do postele a naučila sem se kojit vleže, budí se třeba desetkrát za noc, hlazení, mazlení, kojení, uklidňování nic nepomáhá, prostě ječí a ječí, někdy uspávám tři čtvrtě hodiny, aby usnul na dvacet minut. Někdy neječí, ale prostě se neustále otáčí, sedá si, stoupá si a potřebuje blbnout. Podle všeho si myslim, že mu mozeček jede na plný obrátky, že nedokáže vypnout a uklidnit se, zpracovat dojmy.
Vůbec nejde o to, že jsem nevyspalá, zas tak strašný to není, někde to vždycky naženu, lehnu si s nim dopoledne, nebo si ho odpoledne vezme manžel, ale už jsem z toho děsně vydeptaná, ráda bych mu pomohla být přes tu noc trochu klidnější, děsim se každýho uspávání, protože to za chvilku budu dělat znova. Je mi jasný, že věčně to trvat nebude, ale mám už toho plný kecky.
Díky za vyslechnnutí 🙂 a všem maminám nespavých satánků mnoho sil!

cherie24
19. lis 2020

@ondul jako bych v tom viděla svého satanáše 😃 mám doma to samé jen v holčičím provedení a o 5 měsícu starší.

jjasmina
20. lis 2020

Mám to podobný, akorát, že nejeci, ale teda budí se i po půlhodině, od půlnoci po 1-2hod, ale teda to si natahla až ted po 5 měsících.Jinak teda to mevyspani mi teda vadí hodně 🙂 Malá měla 9 měsíců

janinasm
20. lis 2020

Podle mě až přestanete v noci kojit tak se to zlepší o 100%.

jjasmina
20. lis 2020

@janinasm no já se na to už těším, mám v plánu kojit do léta, tak se uvidí, to bude malé 1,5 roku

marketka_m
20. lis 2020

@jjasmina mam to podobne ale jak prekecam prcka ze uz nepijeme v noci..to bude masakr

ekou
20. lis 2020

@janinasm no nevim zda na to ma vliv kojeni :D. Ten nas satan je na UM a ma 11,5 mesicu a poslednich 10dnu jsou noci velmi "zazivne". Probudi se kolem +- 23hod a kdyz se zadari usne kolem 2he hodiny ranni

kakba
20. lis 2020

Co zkusit bachovky?

jjasmina
20. lis 2020

@marketka_m nu začínám už teď přes den nabízet vodu, čaj a doufám, že postupně budem odbouravat po roce, uvidíme

cherie24
20. lis 2020

@marketka_m já to řešila teď nedávno. Malá se budila co hodinu i dřív jen kvůli prsu. Zvládla to i 12x za noc, já hotová už, tak jsem vzala pitíčko rozhodnutá, že v noci nic nebude. Řvala 2,5 hodiny v kuse! Další den zase přes hodinu, cca 4 dny šílené řevy, ale po 2 týdnech maličké zlepšení. Stálo mě to spoustu nervů a slz a i tak se občas budí a kňourá, ale třeba jen 3 minutky, pak si veme pitíčko, přitulí se a spí dál. Někdy už vydrží skoro celou noc v kuse spát. Akorát když se budí takhle a tím, že kňourá a prso nedostane, vzbudí chlapa a ten se už vystěhoval na gauč, aby se aspoň trochu vyspal 🙄

patypresdevaty
20. lis 2020

Tak aspoň je přes den zlatej... Představ si stejného nespavce a navíc ukázkového křiklouna přes den. Uspávání pod hodinu zlatý - večer i přes den.... (moje zkušenost)
Hned ti bude líp 😉

ko87
20. lis 2020

Přeju hodně sil. Mladší syn prospal první celou noc v roce a půl, když jsem přestala kojit. Do té doby se pořád budil a chtěl cumlat.

amazonkajanik
20. lis 2020

To naše strašidlo spalo pořád a krásně. Teď se umí tak rozjet,že i když je vidět,že by spal,nenechá se jen tak uložit. Když se povede(doma,venku usne jak má),tak je pozdě 18h a spí do půlnoci. Dnes jsem ho uložila až ve 2:40. Naučil se usinat na mě,když se probere v postýlce. Nesmím se ale pohnout,i když se vrtí,takže fakt nespim. No a jak tak poslouchám,dnes venku spánek taky moc nebude,zas nám tu lítají stíhačky 🙄

jjasmina
20. lis 2020

@ko87 odstavil se sám prosím?

jane46
20. lis 2020

@janinasm Kez by... Nase mladsi byla to same, jen tedy uz od narozeni a kdyz jsem ji z hodiny na hodinu ve 2 letech konecne odstavila... (Zkousela jsem uz davno driv ale to bylo psycho). A zacala se modlit... Tak ted ve trech letech je to porad des. Myslim si, ze je to dabel co nikdy nespi 😆
Dikybohu za to, ze byla pres den taky zlata. A to v 1,5 zrusila denni spanek a me nastalo zombie obdobi nez jsem si zvykla....

ko87
20. lis 2020

@jjasmina Ne. Mám pocit, že by jinak dudal dodnes. Dva dny se vztekal, pak už byl klid.

jjasmina
20. lis 2020

@ko87 jj děkuji 🙂

ondul
autor
20. lis 2020

Holky, ty deti nase blaznivy... to je na masli, obcas, co? Tak dneska uspavani pres hodinu, po case to za me musel vzit manzel, protoze ja uz bulela taky. Jako kdyby prtous tusil, ze sem ho tu pomluvila. Doufam, ze odstaveni to zlepsi, ale jeste chci aspon pres zimu vydrzet, tak do 14-15 mesicu. Jo a jeste jsem chtela zkusit aroma difuzer s nejaky spaci vune.

lutu11
21. lis 2020

Poradím zkratit spaní pres den. A pak večer usne hned a dele vydrzi. U nás to tak zabralo. A kojila jsem dlouho.

jjasmina
21. lis 2020

@lutu11 to u nás třeba vůbec nezabírá a stejně se budí co hodinu

ondul
autor
21. lis 2020

@lutu11 Dopoledne spi tak max hodinku a odpoledne max hodinku a pul. Nekdy ale i po pul hodine. To se mi nezda, ze by se dalo jeste kratit a ze by to jakkoli bylo ke prospechu veci.

jjasmina
21. lis 2020

@ondul u nás stejně

jakreb
21. lis 2020

Tak viem, ze vas asi nepoteším ale aspon pridam skúsenost, ze to je u niekoho aj inak. Obe deti dojcene od 3.-5.mesiaca sa budili 1x za noc na dojcenie a od 5.mesiaca spali celu noc. ☺️ Cez den tiez v pohode. Kazdej z vas prajem take deti. Držím prsty.