Zbavení se plenek. Máte radu?

veronika22693
6. srp 2021

Mám skoro 3 letého syna, kterého posledních pár měsíců učíme bez plen ( od září už musím do práce ,navíc mi končí mateřská a tak malý musí do školky ) a čúráním je to v pohodě dokonce i přes noc už spí bez plínky , Ale s kakáním je obrovský problém . Nechce na nočník ani do záchodu ( aniž by měl nějakou negativní zkušenost ) když to na něj přijde chce plínu, když ji nedostane ,tak to zadržuje třeba i 5 dní ,když ji dostane ,tak se okamžitě vykaká. Zkoušela jsem to podobrém nalákat ho , zabavit ho , držet za ruku a pod. Ale i po zlém, když jsem viděla , že to něj jde tak jsem se ho snažila držet. Všechno marné, zadržuje a zadržuje a když už to nejde , tak si ukákne do trenek ... máte někdo podobnou zkušenost? A nějakou radu? Děkuji 😊

verinka88hb
6. srp 2021

@veronika22693 Byly jsme na tom stejně loni touto dobou s 3 letou dcerkou, curala na záchod, ale kakala jedině do plinky. První den ve školce jsem na to učitelky upozornila, ale dcera se rozhodla, že kakat se bude jediné doma, takže ve školce to vlastně nebyl problém. Ta 2 měsíce po několika pokadenych kalhotkách se to zlomilo a začla chodit kakat na záchod. Takže bych to nechala uzrat, dej mu čas, mně všichni říkali, že to není normální. Já z toho byla na prášky, ale samo se to podalo. Držím palce!

uzivatelkapetra
6. srp 2021

A slíbit nějakou odměnu? Podobně starý syn je takový "obchodovatelný" 🙂
Když mu něco slíbím, je ochotný pro to udělat kde co, když to ke věc, kterou moc chce.

zoyee
6. srp 2021

Dcera měla to samý, slíbila jsem panenku, kterou moc chtěla, za 5x kakání na záchodě. Nakreslila jsem na A4 panenku + 5 okýnek, nalepila na dveře od wc a dcera si sama škrtala, to jí bavilo moc.

zelenaesmolda
6. srp 2021

@veronika22693 mame uplne ten stejny problem,bud plina nebo to hodi do kalhotek.