Holky, mám první dítko. Nedávno syn oslavil rok. Co se ale poslední dobou děje nějak přestávám dávat. Je milionovy, až na pár věcí.. Je tomu asi měsíc, co jeci jak pavian už jen když se na něj někdo v kočárku podívá. Nikdy mi tohle nedělal. Na lidi se smál, laškoval s nimi a teď řev. Chodí už přes měsíc a je tomu asi týden, co probreci celou procházku, chce pořád do náruče a nebo chodit. 🙈 Jenže ještě nemá boty. Doporučuji se až dva měsíce po začátku chození, není to tak? A další věc, která mě nejvíc začíná tížit je ta, že se od něj nemohu hnout na krok, jinak řve a řve a řve. Doma to ještě jde, ale co se třeba spánku týká... Jak přes den, tak večer. Uspavam u prsa. Nejsem na to pyšná, ale není zbyti.. Po hodině je vzhůru a nechce spát dokud si k němu nelehnu. Přes den je unaveny, padá na pusu, ale prostě nebude spát, když tam s ním nejsem. Co s tím? ☹ usila jsem si na sebe bič, já vím. Pomohl by třeba přechod na UM?
Mas naprosto normalni dite, jen to prijmi. Kazde decko prochazi vyvojovymi fazemi a totalni zavislost kolem roka je zcela normalni. Hlavne prestan blbnout s UM. A na uspavani u prsa nic spatneho nevidim. Uspavala jsem tak dve deti a fungovalo to dobre.
A boty mu kup, respektive capaky. Ty muze nosit okamzite a muze chodit venku. Za sebe doporucuji capaky Babice podlepene gumovou podrazkou. Lze nosit bez problemu i venku. V lete pak Tikki sandalky.
Dcera 11 měsíců obchází a venku normálně ťape v softshellových capáčkách. Jinak kočár u nás neexistuje, jindy než na spaní. Doma nemůžu ani do vedlejší místnosti. Je to normální. Prostě vývoj. Je to náročné, ale buď ráda, že máš jen jedno. Já l tomu mám ještě 2,5 roku syna a to je teprve mazec. Na dnešek od 2h vzhůru na střídačku. Takže jsem od 2h na nohách. Mít jedno spím s ním, kdykoli to jde. Vše ostatní počká. Neboj, do patnácti to tak nebude.
@hanydve Mám třetí dítě. Tohle je absolutně normální. Botičky určitě kupte a šmajdejte. Malý má teď čerstvě rok, nechala jsem si botičky doporučit, má nožku dlouhou a úzkou a botky máme Befado. Má teď období vzdoru, takže taky občasné vztrkani, odmítání... Všechno se podda 🍀 v noci vstáváme každé dvě hodiny, jestli pomůže. Užívejte si děťátka, čas rychle letí...
Tak pokud chceš kojit ještě dlouho, tak UM nezkoušej. Ono to může pomoct, ale nemusí. Každý dítě je jiný, dopředu ti to nikdo neřekne. Já odstavila dceru v 9,5m a spánek se rapidně zlepšil. Nicméně já chtěla kojit max do roka. Pokud už nechceš kojit dlouho, zkusit to můžeš....Ale po tom roce bych UM úplně nezaváděla.uz to není nutný, pokud ji hezky všechno.
A venku může tapat v capáčkach: teď bych ještě dala normální softshellovy. Nebo návleky Playshoes, ty jsou boží. 🙂
Zjevně jste na vrcholu separační úzkosti... Za pár měsíců to bude pryč. Patří k tomu i ten strach z neznámých lidí...
Botičky bych řešila nějakými teplými, nepromokavými capáčky (kůže, softshel... ), které budou dost měkké, aby mu nepřekážely a zároveň v nich nezmrzne. Jen bych vycházky plánovala tak, abys ho prostě mohla vypustit někde na hřišti nebo trávníku - prostě aby nemusel moc chodit po asvaltu, protože ten na "barefoot" přístup rozhodně není dobrý...
A jinak se svýma dětma spím od narození... Prostě nechtějí spát sami. Holt z toho jednou vyrostou. Dokud to nevadí tobě nebo manželovi, není důvod se za to stydět a odstraňovat evolučně přirozenou věc 😉 .
Úplně zdravé dítko a super maminka, žádný ušitý bič, jen tak dál, je to jen období (kdy dítě prochází naprosto přirozenou separační úzkostí) a na ven, jak už tu bylo psáno capáčky, třeba kožené nebo attipas pod. trh je široký, určitě něco na nožku vyberete, pokud se necítíš nechat ťapat jen v ponožkách, či bosky
@hanydve Řekla bych normální vývoj. 🙂 Na chuzi dej capacky, případně velmi měkké boticky. Syn zacal chodit do zimního počasí, měl třeba froddo prewalkers.
Kojení, ja uspavala porad u prsa. Dudlik odmitl. Kojila jsem co hodinu, co dvacet minut. Jinak neusl. Zhruba v jeho dvaceti mesicich ale prestal po kojeni usinat, delal blbiny, a to ve mně dozralo a už jsem rekla dost. Jeden vikend s nim spal tatinek, ja spala u dcery a odsavala a bylo odstaveno. Spanek se zlepsoval postupně. Teď spí stale se mnou v posteli, ale treba první pulku noci prospí už temer vzdy bez přerušení. Pred dvema mesici nemyslitelné.
Drzim palce, ať najdete společnou nejlepší cestu. 🍀
Úplně normální dítě, koupila bych capacky a nechala ho chodit, jsou i takové zateplené... A že spí jen když jsi tam s ním, tohle dělala i dcerka, mně to teda nevadilo, ležela jsem s ní, proč je to problém? Jsou jí skoro dva roky a uspavame jí pořád, už u ní jen ležíme, dokud neusne a pak jdeme pryč... Uspavali jsme ji od narození, jen způsoby se různě měnily. Separační úzkostí jsme si taky prošli, už je to teda lepší 😁
@hanydve souhlasim s holkama. Normalni dite 🙂Chce se mazlit a byt s maminkou. Bud rada, ze se na vsechny nesmeje a nejde s kazdym pryc. Znam i takove deti. A znam i dite, ktere je od 4.mesicu v postylce v pokojicku a mazlit se nechce a maminka by chtela. Na chozeni nase deti nosily kozene capacky, nebo Frodda, my jedeme cela rodina barefoot, takze jake dalsi boty je na tobe🙂
Zní mi to jako normální miminko, které vás má rádo a chce být s váma. Chápu, že něco chcete změnit, aby vám oběma bylo dobře, jen je mi smutno z té formulace, že jste si na sebe ušila bič. Já teda asi taky, máme to dost podobné, jen ještě nechodí, zatím chce jen stát v kočárku 😀 Přejít na UM by mu podle mě ten kontakt s váma ještě ubralo, to nevím jestli by vám k něčemu pomohlo. Držím palce ať to vymyslíte k oboustranné spokojenosti.