Vzteklý mrňous. Máte zkušenosti? Řešení?

vas81
17. zář 2020

Ahoj maminky!Potřebuji radu.Náš drobeček nikdy nebyl spavé mamčo,ale teď začal vstávat v 5 hodin a po obídku tak 30-40minut.Což je vyčerpávajicí(čekám druhé mimi)ale není to to nejhorší.Budí se totiž se vzteklým řevem a nechce ani přebalit ani oblíknout,pochovat nakojit,napít prostě nic.Jen vztekle huláká a kope kolem sebe.To samý je po poledním spánku a i nekolikrát během dne.Nevím co s tím,ignorace napomáhá pochovat nechce,v podstatě se nemúžu ani přiblízit aby nezačal vřískat ještě víc.A klidné mluvení je taky zbýtečné,jednak mě přes řev neslyší a jednak nemám pocit že by rozumněl.Jinak je moc šikovný,hravý a o vše se zajímá.Ale nesmím mu něco,vzít nebo zakázat.Máte někdo podobné zkušenosti a hlavně nějaké řešení.Předem moc děkuji za rady

amazonkajanik
17. zář 2020

@vas81 syn se mi taky budí s pláčem,ale spíš v noci,má noční děsy. Když ho vezmu do náruče,vzpírá se,ale jakmile uložim,zas spí,nebo musím dát dudlík. Přes den je taky mrzutý,chce vše,co vidí. Když chytne rapla,začne mlátit hlavou,nebo kouše. Na to mi poradil doktor,normálně pokropit vodou

vas81
autor
17. zář 2020

Malej v noci tak nějak spí,ale vstává čím dàl tim dřív a hned řve vzteky.O zpětném uložení do postýlky nemůže být řeč,to začne řvát ještě víc.Zkoušela jsem ho vzít i k nám do postele a to taky nezabírá.Dudlik jsme museli odbourat kvůli zoubkům,prý má náběh na předkus(laicky řečeno)Kropení vodou mi přijde dost brutální.Už jsem o tom taky slyšela,ale to bych nechala až jako uplne poslední možnost.Raději bych to řešila nějak po dobrým.Malej teda naštěstí(zatim😲)nekouše a nemlátí hlavou,ale to ještě může všechno přijít.

amazonkajanik
17. zář 2020

@vas81 no,vzhledem k tomu,že se začne tlemit,když na něj caknu (ne že ho poliju od hlavy k patě 😉),tak to zas tak brutální není. Brutální je to,jak si dokáže ublížit. Pod okem skoro jojo,čelo červené,včera se i kousl do rtu. Když nemlati sebou,tak do nás ...nebo si rve prsty do krku,div se nepozvraci (už se mu to párkrát povedlo) háže věcmi (nejlépe velkou masinku někomu do nohy)atd. Fakt těžkej rapl 😂

vas81
autor
17. zář 2020

Tak to malej si naštěstí neublizuje.Teda alespoň zatím a doufám že to tak i zůstane.Máte teda doma veselo a když cákanec pomůže a ještě rozesmněje,tak je to super.Myslím že máme období vzdoru a jen doufám že nebude trvat dlouho.Rady co jsou na internetu nám nezabírají,tak zkouším jestli má někdo osobní zkušenost.

amazonkajanik
17. zář 2020

@vas81 jo,veselo je. A to je ve znamení blížence,takže by měl být rádoby klidný,ale už dřív mě maminky varovaly,že se mám na co těšit. Já jsem beran,ale u nás platilo "řvi a dám ti důvod proč!"😂

vas81
autor
17. zář 2020

No tak já jsem taky beran a zaplať panbu že malej beran není.Vzhledem k tomu že vím jak jsem tvrdá palice a že kolikrát mám problém vydržet sama se sebou,tak jsem ráda že je vodnář.No a oba rodiče jsou blíženci,ale jaký byli děti nevím.Teď jsou to rozumní řekla bych klidní a suprový lidi.Ale myslím že úplný andělícci to taky nebyli.😇