Vztek u miminka. Jak řešíte?

kellynka17
26. zář 2024

Krásný den. Chtěla bych se prosím zeptat.
Jak jste řešili nebo řešíte vztek u miminka. Máme 11. Měsíců a začala se teda strašně vztekat. Z ničeho nic hysterický záchvat a nechápu z čeho.
V noci se nikdy nebudila. Vždy usnula po 8 a spinkala cca do půl 7. Teď se tím vztekem budí i 5x za noc a od 4 je vzhůru.
Už nějak nevím co dělat.
Celý den má aktivity aby měla furt co dělat. Každý den jezdí na koníkovi ( jakoby vojtovka ) atd.. Prostě věnování na 100% takže pozornosti má dost.
Moc prosím o radu.
Děkuji moc

malytlustyhroch
26. zář 2024

@kellynka17 tipla bych, ze bud ji budi neco, co ji boli (zuby, svaly...) nebo ma "nocni desy" (vygoogli si, takhle se to nazyva a byva to "neskodne"), ty muze mit klidne z pretizeni behem dne, ale taky klidne i povahou, jedno z mych deti se takhle budilo pul roku 🧱🫨 tak preju hodne sil a at to brzy prejde.

malytlustyhroch
26. zář 2024

@kellynka17 mozna zkus projistotu probrat co nejdriv s pediatrem, jak ten jeji "vztek" pres den a v noci vypada, jen abyste vyloucili moznost, ze jde o kratke epilepticke zachvaty. To by byla horsi varianta, ale zas by bylo skoda je pripadne nezacit lecit co nejdriv.

palja
26. zář 2024

@kellynka17 dcera měla nevyzrálou nervovou soustavu, měla neadkvatní vzteklé záchvaty. Pak se ještě přidaly afektivní záchvaty a pri vzteku omdlela. Chodili jsme na neurologii včetně EEG.
A také to může být z přesycení. Přes den má nadbytek podnětů a mozek to není schopen zpracovat. Proto má v noci ty záchvaty.