Vztek. Jak se zachovat v těchto situacích?

3. bře 2022

Dobrý večer, mám syna 16 měsíců a začal se neuvěřitelně vztekat. Je schopný hlavou mlátit o zeď, nábytek. Když mu něco zakážeme, hodí sebou o zem. Moc dobře rozumí, když řekne ne. To i poslechne, ale přesto chytne záchvat. Jak se zachovat v těchto situacích? Nevíme si doma rady.

martiniquest
3. bře 2022

Precti si neco o obdobi vzdoru a najdi so postup tobe blizky. Nikdo ti neda univerzálně fungujici radu.

jjasmina
4. bře 2022

Hlídám, aby si neublizila, jinak ať se klidne vzteka jak je libo

camelinka
4. bře 2022

Zkus to ignorovat, otocit se, delat ze nevidis, na me to pry zabiralo😅

zelenaesmolda
4. bře 2022

@camelinka
to neni uplne nejlepsi pristup,diteti akorat ukazes,ze jsou ti jeho emoce lhostejne.spis potrebuje cas,aby se vyvztekalo a uklidnilo a projevit pochopeni,vysvetlit proc dana vec musi nebo nejde udelat.

jaroslavanohelova
26. bře 2022

Když se hodně vzteka snažím se odpoutat pozornost,vezmu do náruče a ukazuji třeba knížku nebo jen pohladim dítě a počkám až se vyvstává. Hlavně se snažím vysvětlovat proč se něco nesmí nebo proč jsem řekla ne.Zase na druhou stranu přiznávám že někdy ji nechám ať si zadupe

pampeliska1313
Autor odpověď smazal
Zobraz
pampeliska1313
26. bře 2022

Byt u dítěte. Je to náročný, ale neví jak filtrovat emoce a proto jste tam vy, ukazujete mu, ze tam budete a jste i když se zlobí a neví co s tím, v ti chvíli jste jako jeho “hromosvod” protože emoce směřují i směrem k vám a on je na to malej, takže se s tím musíte vypořádat za oba. Primárně aby si neublížil, vyckala bych s nim až se uklidni a pak teprve se snažila popsat situaci, proč tohle a tamto nesmí a co muže dělat místo toho a ze chápu ze by to hrozne chtěl a je to pro nej důležitý, ale mám tady jinej navrh. Ve chvíli, kdy se vzteka stejně nebude úplně vnimat co mu chcete říct, stejně jako z nás dospělých musí opadnout hněv abychom byli schopni nějak situaci řešit a dívat se na ni s odstupem. Hlavně to neshazujte, nenadavejte mu, nedávejte mu na zadek atd atd, to je akorát známka toho, ze je špatně ze dává najevo vztek a není to úplně dobra cesta do budoucna. Měla jsem teda starší děti, první třída, ale kluka co se zlobil kvůli všemu a měl šílený záchvaty place a vzteku.Tak jsem uklidnovala a po čase, vždycky když už byl nazlobenej, přišel za mnou a začalo se uklidňovat - dechový cvičení. Soustředil se na něco jinyho, zklidnil se. Pomohlo to. Období vzdoru je náročný, hlavně to vydržte všichni.🙂

maartinka29
22. dub 2022

Klasika no,proste vzdor..tohle zaziva hodne maminek se svymi detmi .. ja jsem teda ignor u syna nedelavala, mlatit hlavou do zdi bych ho opravdu nenechala.. ja jsem mu vzdycky tu ruku chytla a drzela s tim,at se prestane bouchat a snazila jsem se resit proc se vubec tolik nastval