Vzala jsem mu flašku-nechce pít. Co s tím?

18. črc 2021

Potřebuju radu. Můj dvouleták byl zvyklý pít pořád z flašky se savičkou. Zkoušela jsem mu už dávno dávat pít z hrníčku všech možných druhů. Nic nechtěl, tak až doted pil normálně z flašky. Tu flašku bral i jako takový uklidnující prvek. Řekla bych že místo dudlíka , kterýho nikdy neměl, protože ho nechtěl. Před týdnem jsem mu flašku vzala, protože už zase prokousal savičku a hlavně mi na pití z lahve přišel už velkej. Jenže od tý doby je nějaký nervozní, vztekly, a vůbec nechce pít. Zkoušela jsem všechny možný druhy hrníčků, ale maximálně se tak napije dva loky se mnou ze skleničky, a to je vše. Když mu tu skleničku dám, at pije dám, tak dá taky jeden dva loky, ale pak najednou sklenici vylije (všude je mokro samozřejmě, máme koberce), anebo s ní mrskne o zem..... Já už nevim co s tim. Přitom když už teda pije, tak se napije dobře, neteče mu to kolem pusy, skleničku drží dobře....... No prostě mám chut mu tu lahev dát zpátky, ale bojím se křivení zubů a už prostě nechci, aby jí měl věčně v puse a rozkousával pořád ty savičky. Taky se ssmozřejmě bojim, že bude dehydrovanej, protože pije fakt hodně málo (včera odhaduju tak 100ml!) a to mu vodu nabízím pořád! Co mám dělat? díky!

uzivatelkapetra
18. črc 2021

A takové ty flašky od Kubíka a podobně jste zkusili? Myslím s tím nekapacím víčkem

autor
18. črc 2021

@uzivatelkapetra to jsem zatím nezkoušela.... zkusím....... ale nechce se mi jít moc od flašky k flašce,chápete? nechtěla jsem aby pořád z těch flašek sál..... kvuli zubum

petrasipkova1
18. črc 2021

To je nesmysl, obě děti pijí z lahvičky, z kubika, ze zdravé lahve, okolo roka a půl jsem taky kupovala lahve s brckem, potom taky různé od contiga nebo skiphop, nejlépe pijí když to stridame. Ze sklenky se poradně napije teď 6 léta, ale 3 lety kluk jen cucne a letí dal.

autor
18. črc 2021

@petrasipkova1 no a myslíš teda že mu tu láhev se savičku můžu teda klidně ještě dávat?

lv
18. črc 2021

Cgyby mu ten pocit sani, uklidnění, proto je nesvuj. Flasku se savickou uz bych nedala, ale s brckem, pitka typu kubik, rajec..

lv
18. črc 2021

Chybí

autor
18. črc 2021

@lv já zkoušela s brcekm a tu vubec nechce

keksik002
18. črc 2021

A co flasky watter kubik? Je to i pro velky decka, takze by to byl mezikrok ;)

lv
18. črc 2021

Brcko nebo lahev s brckem?

95newmommy2020
18. črc 2021

Já bych v tom dudliku takovej problém nevidela. Hlavně, ze pije. To je teď v létě důležitější.

uzivatelkapetra
18. črc 2021

Jo jinak jsme taky bojovali, syn v roce přestal ze dne na den s kojením (bojkot) a jinak pít neuměl, z flašky neuměl a ani nechtěl. Nakoupili jsme milion druhů všech flašek, neustále obměňovali, ředili ovocné kapsičky jelikož ty měl rád, v nejhorším dávali pít po lžičkách, bojovali jsme dlouho, dodnes pití moc nedá, ale tehdy to bylo o nervy.
Takže soucítím 🙂

petrasipkova1
18. črc 2021

Já asi nejsem správná osoba na odpověď 😂 starší měla do 3,5 flašku s mlékem a dudlika na spaní a teď mladší má 3,5 a kojí se porad, jinak neusne 😂😂🙈 tož tak, pro mě jsou dvouletaci velký miminka 😂 takže bych začala pomalu. K snídani hrnek s čajem, kakaem, venku láhev s pítkem nebo hrnecek, doma v klidu zatím to na co je zvyklý. Taky bych zkoušela brcko, dělat bubliny, blbinky.

janinaklinku
18. črc 2021

Zkuste opravdu toho kubika water, malý má lehce přes dva roky a také měl klasickou flašku s dudlíkem. Teď má s brčkem a Kubíka, střídá to 🙂

bohumilakupkova
18. črc 2021

Dceři jsou 2 roky a z hrnku se pořádně napije, jen když je obsah lákavý (banánový koktejl, kakao), takže má lahev od Nuku Kiddy Cup a ta má tvrdé pítko, které vydrží. Neochucenou vodu nechce ani z lahve, natož z hrnku. Chápu strach o zuby, zubařka mě taky varovala, ale kazy zatím nemá, i když z lahve pije a jen sladké. Z toho pítka se napije docela rychle. Synovi jsou 4 a taky se víc napije z lahve než z hrnku, to si vždycky jen párkrát lokne.

autor
18. črc 2021
amazonkajanik
18. črc 2021

Malej má na doma stále klasiku se savičkou. Na ven jsme měli od roka avent láhev s brčkem, pak babylove z dm, ale tu do týdne ztratil a má klasickou od Kubíka. Zuby má rovné a v pořádku ...

cilkat
18. črc 2021

Pila jsem ještě na začátku školy ráno prostě kakao z flašky se savičkou (prostrihlou, aby tekla)... Problém s tvarem zubů fakt nemám... Jen manželovi přijde divné, když si s flaškou vody lehnu na gauč a piju vleže...