Vyspíme se někdy?

11. srp 2024

Ahojky, už mi dochází síly a chtěla jsem se tu vypsat.
Synovi jsou 4 a něco měsíce.. ale spal krásně celou noc protože byl zavinován. Opravdu třeba od 21-8
Ale jakmile začal být starší a více se hýbat, zavinování odmítal ve velkém.
Teď když spi, má ruce nad hlavou a nebo na očích.
Jde spát v 20-21 h a za dvě hodiny se budí ještě na jídlo. Dávám mu na noc více ml mléka než pije přes den. No a vlastně někde od 23 h spím asi jen do 1h ráno, pak opět krmíme. Jenže od té doby co půl hodinu chodím a nandavám dudlík protože řve jak tur. A takhle třeba do 4-5 h do dalšího krmení . Je to strašně vysilující a už nevím co udělat při tom jeho spánku jinak. Nakoupila jsem mu různý hnízdečka apod.. ale jak není zavinutý tak nespí a zavinutý být nechce kvuli těm ručičkám. Bude někde zase spát?
Existuje nějaká zavinovačka abych si v ní dítě dalo ruce jak potřebuje ?

chybadel
11. srp 2024

Spací pytel mě napada akorát ☺️

autor
11. srp 2024

@chybadel To už jsme zkoušeli, ale moc to nepomohlo. Opravdu nevím proč se budí. I po jídle , dám dudlika a je klid a za půl hodiny zase. Takže když už skoro usínám letím zase ..

merope
11. srp 2024

První 3 měsíce syna jsem si nepamatovala ani v kolik jsem ho krmila (i půl hodiny po jsem nevěděla, zda to bylo před chvílí nebo před 3 hodinami). Další cca 3 měsíce to bylo lepší a lepší. Ale spánek se prostě liší.

Spíše to ale může být to, že děti za tmy/ve spánku brečí (mozek nestíhá zpracovávat vjemy). Jen teda syn takto typicky řval večer nějak jako 21-23 (ale už za tmy).

A teda pak sem-tam to byly epizody uprostřed noci (syn v podstatě spal a ze spaní řval). Postupně to opadlo. Nevyzrálost nervové soustavy. Kdyby to bylo z toho, může pomoci pyridoxin (B6), doporučuji ten dražší od Zentivy, generikum se blbě drtí do mlíka 🙂. Syn ho užíval docela dlouho (jako nedonošenec měl z porodnice hromadu léků). Pak už nám pediatrička řekla, že nemusíme - a vlastně kvůli těmto stavům jsme znovu nasadili, včetně rybího tuku - a myslím, že se to právě tím dost zlepšilo.

kokoska29
11. srp 2024

Teda doporučila bych ti nastudovat si něco o spánku miminka, případně si projít kurzem 🙂 miminko se budí nejenom hladem, jde o potřebu cítít maminku, uklidnit. Spíte spolu? Mohlo by to pomoct když tě bude cítit vedle sebe 🙂 a proč mu dáváš dudlík a nenakrmíš ho? Zvlášť když pláče?

irmamala
11. srp 2024

Vem si ho do postele. Muj 6M se budi kazde 2hodiny na kojeni a tohle je jedina sance se trochu vyspat. Navic to mam rada.

michaela666
11. srp 2024

Někdy spát bude, tím jsem se utěšovala pořád. Už přes 3,5 roku jsem se pořádně nevyspala. Je ranní ptáče, v noci má živé sny, křičí ze spaní a skřípe zubama.
Je to náročné, ale ty se musíš přizpůsobit spánkem miminku. Jak najdeš nějaký zaručený fígl, tak za měsíc/ dva už většinou nefunguje a hledáš znovu. Největší úspěch mělo opravdu vzít jí k sobě do postele.

autor
11. srp 2024

Ještě jsem zapomněla zmínit, že je na UM a denní rozestupy má mnohem větší než v noci, což nechápu. V posteli s námi spát nechce, už jsme zkoušeli. Má rád útulno v podobě hnízdečka, má ho i v kočárku jinak by ani neusnul. Do postele si ho bereme ráno na pomazlení, ale neusne tam. Spíš mě jde o to, že v te zavinovačce spal opravdu krásně, bez ní ani nahodou. A dudlík mu dávám, protože hodinu po UM 150 ml opravdu mít hlad nemůže, když dám dudlíka je na chvíli klid a pak mu UM dám.

pribylovapetra
11. srp 2024

Syn mi dělal to samé. Od 4 do 9 měsíce každičkou noc proječel. Zpětně jsem zjistila že to byl počátek potravinových intolerancí. Trochu pomohlo omezit mu jídlo na noc.

chybadel
11. srp 2024

Malá taky než usne tvrdé od 7 do 10 k ni litam co hodinu někdy i po půl hodině a někdy spí 3h v kuse někdy ne.. proste mě hledá v té posteli jakmile tam jde manžel tak je řev.. no a občas se vzbudí v noci s je 2 hodiny vzhůru než usne a když už spí tak je nalepena na mě.. do 4 měsíce spala krásné budila se 2X a teď je furt vzhůru takže jsem rada za každou supr noc.. je ji 7 měsíců do toho rostou zoubky a proste se spanek vývojí.. takže jít o nemám za zle a když jsem fakt unavená hold jdu spát s ni v 7 a ostatni věci doma počkají ale já tedy kojim a oddudlikovala se sama v 5 měsíci 😭😂

nikyliz
1. lis 2024

Na rozdil od ostatnich neverim, ze se mas prizpusobovat spankem diteti, ani nechaou, jak bys to mela udelat. Syn treba spi trochu lip, kdyz je v loznici tatinek, ktery silene chrape. Pomohlo taky, kdyz da jednou za noc um, zbytek chodim kojit. A jak tu nekdo psal, nejspis ho tez trapi potravinova alergie, co jsme pridali um (hypoalergenni), tak se zlepsilo silene bliti a spi a trosinlu lepe. I kdyz jak kdy salozrejme. Take ma rad hodne teplo, my zas zimu, takze ma teply pytel a perinu.