Ahojky, už mi dochází síly a chtěla jsem se tu vypsat.
Synovi jsou 4 a něco měsíce.. ale spal krásně celou noc protože byl zavinován. Opravdu třeba od 21-8
Ale jakmile začal být starší a více se hýbat, zavinování odmítal ve velkém.
Teď když spi, má ruce nad hlavou a nebo na očích.
Jde spát v 20-21 h a za dvě hodiny se budí ještě na jídlo. Dávám mu na noc více ml mléka než pije přes den. No a vlastně někde od 23 h spím asi jen do 1h ráno, pak opět krmíme. Jenže od té doby co půl hodinu chodím a nandavám dudlík protože řve jak tur. A takhle třeba do 4-5 h do dalšího krmení . Je to strašně vysilující a už nevím co udělat při tom jeho spánku jinak. Nakoupila jsem mu různý hnízdečka apod.. ale jak není zavinutý tak nespí a zavinutý být nechce kvuli těm ručičkám. Bude někde zase spát?
Existuje nějaká zavinovačka abych si v ní dítě dalo ruce jak potřebuje ?
@chybadel To už jsme zkoušeli, ale moc to nepomohlo. Opravdu nevím proč se budí. I po jídle , dám dudlika a je klid a za půl hodiny zase. Takže když už skoro usínám letím zase ..
První 3 měsíce syna jsem si nepamatovala ani v kolik jsem ho krmila (i půl hodiny po jsem nevěděla, zda to bylo před chvílí nebo před 3 hodinami). Další cca 3 měsíce to bylo lepší a lepší. Ale spánek se prostě liší.
Spíše to ale může být to, že děti za tmy/ve spánku brečí (mozek nestíhá zpracovávat vjemy). Jen teda syn takto typicky řval večer nějak jako 21-23 (ale už za tmy).
A teda pak sem-tam to byly epizody uprostřed noci (syn v podstatě spal a ze spaní řval). Postupně to opadlo. Nevyzrálost nervové soustavy. Kdyby to bylo z toho, může pomoci pyridoxin (B6), doporučuji ten dražší od Zentivy, generikum se blbě drtí do mlíka 🙂. Syn ho užíval docela dlouho (jako nedonošenec měl z porodnice hromadu léků). Pak už nám pediatrička řekla, že nemusíme - a vlastně kvůli těmto stavům jsme znovu nasadili, včetně rybího tuku - a myslím, že se to právě tím dost zlepšilo.
Teda doporučila bych ti nastudovat si něco o spánku miminka, případně si projít kurzem 🙂 miminko se budí nejenom hladem, jde o potřebu cítít maminku, uklidnit. Spíte spolu? Mohlo by to pomoct když tě bude cítit vedle sebe 🙂 a proč mu dáváš dudlík a nenakrmíš ho? Zvlášť když pláče?
Vem si ho do postele. Muj 6M se budi kazde 2hodiny na kojeni a tohle je jedina sance se trochu vyspat. Navic to mam rada.
Někdy spát bude, tím jsem se utěšovala pořád. Už přes 3,5 roku jsem se pořádně nevyspala. Je ranní ptáče, v noci má živé sny, křičí ze spaní a skřípe zubama.
Je to náročné, ale ty se musíš přizpůsobit spánkem miminku. Jak najdeš nějaký zaručený fígl, tak za měsíc/ dva už většinou nefunguje a hledáš znovu. Největší úspěch mělo opravdu vzít jí k sobě do postele.
Ještě jsem zapomněla zmínit, že je na UM a denní rozestupy má mnohem větší než v noci, což nechápu. V posteli s námi spát nechce, už jsme zkoušeli. Má rád útulno v podobě hnízdečka, má ho i v kočárku jinak by ani neusnul. Do postele si ho bereme ráno na pomazlení, ale neusne tam. Spíš mě jde o to, že v te zavinovačce spal opravdu krásně, bez ní ani nahodou. A dudlík mu dávám, protože hodinu po UM 150 ml opravdu mít hlad nemůže, když dám dudlíka je na chvíli klid a pak mu UM dám.
Syn mi dělal to samé. Od 4 do 9 měsíce každičkou noc proječel. Zpětně jsem zjistila že to byl počátek potravinových intolerancí. Trochu pomohlo omezit mu jídlo na noc.
Malá taky než usne tvrdé od 7 do 10 k ni litam co hodinu někdy i po půl hodině a někdy spí 3h v kuse někdy ne.. proste mě hledá v té posteli jakmile tam jde manžel tak je řev.. no a občas se vzbudí v noci s je 2 hodiny vzhůru než usne a když už spí tak je nalepena na mě.. do 4 měsíce spala krásné budila se 2X a teď je furt vzhůru takže jsem rada za každou supr noc.. je ji 7 měsíců do toho rostou zoubky a proste se spanek vývojí.. takže jít o nemám za zle a když jsem fakt unavená hold jdu spát s ni v 7 a ostatni věci doma počkají ale já tedy kojim a oddudlikovala se sama v 5 měsíci 😭😂
Na rozdil od ostatnich neverim, ze se mas prizpusobovat spankem diteti, ani nechaou, jak bys to mela udelat. Syn treba spi trochu lip, kdyz je v loznici tatinek, ktery silene chrape. Pomohlo taky, kdyz da jednou za noc um, zbytek chodim kojit. A jak tu nekdo psal, nejspis ho tez trapi potravinova alergie, co jsme pridali um (hypoalergenni), tak se zlepsilo silene bliti a spi a trosinlu lepe. I kdyz jak kdy salozrejme. Take ma rad hodne teplo, my zas zimu, takze ma teply pytel a perinu.
Spací pytel mě napada akorát ☺️