Ahoj, mám dceru dnes přesně 6 měsíců. Už od narození byla hodně uplakaná, celé sestinedeli proplakala. Nic jiného nedělala, než spala, jedla a plakala, opravdu otevřela oči a plakala, pořád, nechtěla se ani nosit, nic nepomahalo, bylo to na mašli🙄 začaly prdiky a to taky byl děs, pak se to lehce zlepšilo, ale začala očkování. Ve 3M první hexa, před 3M se umělá otáčet na oba boky, po hexe to najednou měsíc a půl vůbec neuměla. Ve 4m první bexsero, to byla 14 dní extreme uknucena. V 5m druhá hexa a je stále ufnukana. Vážně, ráno se vzbudí, 10 minut je v pohodě a najednou začne hucet a kňourat, knoura do té doby, než jde spát, uspavani je hrozně to knuci a brečí. Po dalším spánku zase, po jídle to samé. Chovam ji, věnují se II na 100 procent, celou domácnost dělám až když přítel přijde z práce a může si ji vzít. Zpívám ji, tancuji s ní, hrají si s ní, motivuku ji k dalšímu vývoji. Před 14 dny se začala pretacdt na bříško a a dělala to asi 2 dny, od té doby nic, ani když ji motivuju. Jsem už bezradna a otrávená z toho věcného knuceni a breceni 🙄🤔 jinak jsme už dávno na UM. Máte to někdo taky? Nějaké rady? Děkuji ❤️
@krtikkrtovaty na osteodynamice jsme byli v jejich asi 3 týdnech a zadne blokády tam nebyly
Potravinova alergie? Stolici ma v poradku? Kuzi taky?
Hm, ekzem muze byt, ze neco vadi. Ale netroufam si tvrdit, ze to souvisi s placem, u alergie ty problemy se stolici a kuzi vetsinou bývají vetsi.
Synovec byl od narozeni hodne uknourany, problemy se stolici zacaly az pozdeji (asi kolem 2-3m). Po tom, co se sestre povedlo vychytat alergeny (koji), tak se zklidnil. Pry mu pomahala i biogaia.
@slunea jj, biogayu jsem dávala tuším první 3 měsíce společně s kapičkami babycalm na prdiky a vážně to pomáhalo, nebolelo tolik bříško 😊 ale když bolelo bříško, tak to byly opravdu úplně záchvaty pláče, teď je to vyloženě knourani, ale fakt nekonečné knourani. Snažím se na ni dělat blbinky, tak občas to pomůže, ale je to tak 50 na 50. Teda pomůže to v tu chvíli, když tu blbinu dělám, když ji dělat přestanu, je tam zas fnukami... Každý mi říká, ať si užívám, dokud je ještě takhle malička,ale já si to bohužel nedokážu užívat, když opravdu stále jenom knuci, připadám si jak hrozná máma potom 😔
Mozna by stalo za to vyzkouset UM pro alergiky (musela by se na nej ale naucit, je hořké), jestli nemá alergii na mléčnou bílkovinu. Nebo omezit UM a přidat příkrmu, jestli to nebude bez mléka trochu lepší. Ale nevím, no, je to taková rada naslepo. Ekzémek bych tipla, že má z nějaké zeleniny, často to bývá mrkev.
To fňukání mi přijde, že může souviset s rozhozeným mikrobiomem ve střevě, stejně jako reakce po očkování... Ale co s tím, to úplně nevím teda (přidat probiotika? nebo za to může alergen?).
Nebo se taky úplně pletu. Uvažuji tímhle směrem, protoze sama mám deti alergiky.
@lenda93 Natálka byla dost podobná... Zlomilo se to kolem 8 měsíce, sice je pořád občas uknourana, ale už je s ní sranda... Ale každé dítě je jiné, myslím si že vše zahojí čas...
Ale úplně chápu tvé pocity...některé děti jsou prostě citlivější a všechno víc prožívají no, ale zlomí se to, my teď bojujeme se vztekanim.
Tak přeji pevné nervy a ať je brzo lepe, mě pomohlo přijmout že je to její povaha která se nezmění a ze dne na den jsem to začala vnímat jinak... 😊
Ty jo...já jsem fakt příznivec očkování dětí....Obě děti začali ve 2m a vždy po dvou vakcínách....ale pokud tvoje malá měla po první hexe takovou stopku ve vývoji, rozhodně bych další nedavala a napřed vše řešila nejen s pediatrem, ale i neurologem.... jinak jak byl výše zmíněn kiss syndrom,taky mě to tím smrdí. Rozhodně bych neváhala s návštěvou osteopata.
A jo vy už jste byli....tak pak ta alergie....nebo prostě povaha dítěte. :/
Pak mě taky napadla ta, alergie, ale myslím si, že v tomto věku to alergo mléko už bude problém, jak píše @slunea a ten ekzém, pokud nic jiného není a nebude se to víc rozlézat, mi přijde málo. U nás vysazení mléčné bílkoviny fungovalo. Spíš to možná bude opravdu jen povaha a časem, až dokáže vyjádřit, co chce to bude lepší.
Ještě bych doplnila, jak to myslím s tím mikrobiomem. Najdi si pojem “osa střevo mozek”. Jde o to, že střeva a mozek jsou propojeny, bakterie ve střevech produkují látky, které mozek potřebuje (a problém může nastat, když je některých těchto bakterií málo), nebo naopak můžou produkovat něco, co škodí. Špatný mikrobiom souvisí třeba s depresemi nebo autismem.
mne mamka říkala, že když jsem byla malá,tak jsem rvala furt a nic nepomáhalo. dokonce to mám i v očkovacím prukazu- plačtivost. nikdo ( ani já😄 ) příčinu nezná. doufám že můj prcek nebude po mně😰 ...to by byla karma🤣
Syn byl taky takový, jako miminko i batole byl věčně nespokojený. Později jsme zjistili že je povahou prostě negativista, stále měl s nečím problém, pořád kňoural, ať jsme dělali co chtěli. Pořád jsem si říkala co dělám špatně, že jsem asi špatná máma. Teď je mu sedm a i když je to o dost lepší tak pořád je tam ta vlastnost že nejprve hledá na všem problém a až pak to přijme/nepřijme. Teď mám dceru 3m a je to úplně jiné miminko, vstává s úsměvem, a i když ji trápí koliky tak nějak nadměrně nepláče, směje se na hračky, brouká si.Radu tedy nemám, spíše můžu dát naději že s dalším miminkem to může být úplně jiné.
U nás zabralo vysazení mléčné bílkoviny. Bývá to častý problém a za zkoušku to, myslím, stojí.
@lenda93 buď předepsat, nebo se dá i koupit, ale je drahy. Nám ho třeba MUDr odmítla předepsat, když nemá testy z alergologie. Synovi stačilo vyměnit za kozí, ale ne každému to stačí/vyhovuje. Koukni ke mně na profil, před časem jsem o tom psala článek a holky tam pak ještě přidávaly doplňující komentáře.
A jak už někdo psal, když má špatný reakce na očkováni, s dalším bych nespěchala, tedy s nepovinný. Povinné mají vždycky časové okno, tak to bych odkládala jen v rámci toho okna. K očkováni se dají pořídit homeopatika, zkus si najít homeopata v okolí, nebo se zeptej v lékárně.
@lenda93 Hele my to měli se synem taky...a až do roka. Všichni říkali, kdy to přejde (3 mesice, 6...,) u nás prostě nic. Když jsem četla, jak se maminky ráno mazlí s miminkem po probuzení, nechápala jsem...syn hned řev a nosit nebo nějaká akce. Teď jsou mu skoro 4 a je velmi živé dítě, u ničeho nevydrží, spí dost málo a je hodně citlivý a emotivní. Přijde mi, že se prostě nudil, chtěl prostě pořád nějakou akci už jako mimi... máme teď druhé, holčičku, a o to víc si uvědomuji, jaký je to rozdíl... tehdy jsem byla fakt vyřízena, protože jsem neznala nikoho, kdo by to měl podobné... pomohlo opravdu až když povyrostl a mohl dělat víc aktivit (každý den 2x ven, kroužky...) a zabavil se.
Kiss syndrom?