Věčně nespokojené dítě. Čím by to mohlo být?

katka102030
2. bře 2021

Ahoj holky.Jdu si pro radu.Mam 15 měsíční dceru.
Každý den se opakuje to same.Vecne uvztekana, urvana, furt se jí něco nelíbí.Porad se po me sape a jsem ráda,když s ní alespoň uvařím 🙄 Už nevím co s ní,jak ji zabavit nebo tak aby nebyla furt vztekla. Každý den chodíme ven,hrajeme si ale i přesto vztekani a rvani.
Už jsem z toho začala být tak zoufalá že jsem si lupla Neurol 🙄
Nevíte,čím by to mohlo být že je pořád tak nespokojena ?
Předem díky za jakykoliv tip či radu

bessinka
2. bře 2021

@katka102030 Mám to samé.je mu 1r a 10m.a od podzima je vzteklej.100x za den se vzteká,řve.je náročné v klidu vysvětlovat.věnuju se,chodíme ven.ale je to náročný.od mala je náročnej.tak se drž.taky mám pocit,že v okolí takové dítě není.a ještě nemám hlídání,pomoc.pořád věřím,že se to zlomí.tak snad🙂

katka102030
autor
2. bře 2021

@bessinka Ona právě už od porodnice byla strašně hodné miminko.Vubec nebrecela,od narození spí celou noc,byla úplně v pohodě.A pak se to někdy v 8 měsících zlomilo a od té doby tohle.Ja také nemám hlídání.Babicky máme tři ale všechny pracující a hlavně ji nechci babičkam strkat (především jsme malou chtěli my 😀) . Je fakt,že jsem si říkala jestli není i chyba na mé straně.Nejsem v pohodě.Pritel pracuje na směny denní, noční takže s malou mi moc nepomůže.Starsi dcera (v puberte) denně kvůli distancni výuce je skoro celý den u počítače protože mají strašně moc úkolů. Doma dělám všechno sama.Nemam sama pro sebe pomalu ani chvilku. Již jsem ve fázi, kdy mě vůbec nic nebaví.Par dni už mi v koši leží vyprane prádlo a já nejsem schopná ho jít poskládat a uklidit.Proste se mi nechce.Absolutne mě nic netěší

makovice88
2. bře 2021

@katka102030 A jak dlouho to jeji vztekani trva? Ja mam doma taky urvanka, ale total nejhorsi to je, kdyz ji rostou zuby. U nas hodne pomaha chovat a objimat. A pak pustit pohadku no 🙈 Kdyz ji rostly rezaky, tak od blazince me zachranily prave pohadky na Youtube. Vychovne to asi nebylo, ale me by normalne odvezli, byl to brutal.
Tvoje rozpolozeni tomu take moc nepomaha, ale to asi vis. Mne pomaha chodit co nejvice ven, na slunicko. Za dopoledne ji tak utaham, ze pak lehne a spi 4 hodiny 😁

katka102030
autor
2. bře 2021

@makovice88 No...Od té doby co začali lézt první zuby 🤔 Jeeee, to závidím.Ona nevydrží ani u pohádky 🙈

cilkat
2. bře 2021

Není to prostě separační úzkost? Měla jsem skoro rok neodložitelné dítě. V klidu byl jen pokud byl u mě na těle (nosila jsme v šátku).

janinasm
2. bře 2021

@katka102030 Od narození spí celou noc? Prosím o recept!🙂

snahnah
2. bře 2021

@katka102030 Naši Knedlu hodně trápily zoubky, ještě ani neměla nateklé dásně a věděli jsme, co přijde. Taky bývá protivná, když je unavená, v noci se třeba špatně vyspí a přes den neví co by a je to na .... Hodně náročné. Nám pomáhá nošení v šátku a nosítku, hodím ji na záda, zklidní se, je blízko a kolikrát usne. Já mezitím můžu třeba uvařit oběd.

katka102030
autor
3. bře 2021

@janinasm Asi podědila spaní po babičce 😃 Spí sice celou noc ale za to přes den pak půl hodiny maximálně hodinu.Nekdy se poštěstí že hodinu a půl 😄

sajul
3. bře 2021

A ty jsi na tom jak? Jaké je tvoje rozpoložení, pocity přes den?

katka102030
autor
3. bře 2021

@cilkat U starší dcery jsem se stim nesetkala, tak jsem si tedy procetla co to ta separační úzkost je a evidentně asi jo 🙄 Nošení v satku jsem zkoušela ale mám v p**** záda, takže jsem to vydržela cca půl hodiny. Já jsem nejvíc vyčerpaná z toho jak pořád řve

katka102030
autor
3. bře 2021

@sajul Právě z toho,že si bez ní nemůžu dojít ani na záchod a jak se pořád vzteka a řve tak špatně

cilkat
3. bře 2021

@katka102030 chápu. Na záda je to zahul. Tak hol se snažit co nejvíc činností brát na zem k ní...

lenerka1
3. bře 2021

Zoubky, separačka, zrcadlení nepohody rodiče, chce víc PLNÉ pozornosti (ne být duchem mimo a dělat bábovičky, to se nepočítá) nebo naopak chce víc rozhodovat o svých věcech sama (to je náš případ, je schopna 15 minut brečet, že jsem jí rozepla boty, které si chtěla obout sama), potřebuje si vyplakat nějaké "křivdy"...příčin může být spousta, chtělo by to víc podrobností, v jakých konkrétních situacích brečí.