Večerní pláč. Co pomáhalo?

nina2022
21. kvě 2022

Co vám pomáhalo na večerní pláč až hysterický? Jak dlouho u vás trvalo?

fouskovi
21. kvě 2022

@nina2022 a je to pouze večer můžou to být koliky

sanyy22
21. kvě 2022

@nina2022 kolik má měsícu? Mohou to být kolíky...

nina2022
autor
21. kvě 2022

@sanyy22 konec 5 týdne. Dáváme Biogaiu, espumisan, mažeme krémem pupík, zahříváme.. teď druhý den piju kmínový odvar

nina2022
autor
21. kvě 2022

@fouskovi přes den dobrý, nebo když brečí tak ne tak hystericky. V noci úplně v pohodě, to brečí jen když se probudí na jídlo

mourovatakocka
21. kvě 2022

@nina2022 To byla naše starší, uřvané nejen večery, ale ty večery byly výživné. Žádné kapičky a jiné zázraky jsem nedávala, ale u nás jako záchrana rektální rourka. Každý večer, občas přes den a najednou spokojené miminko. Pak si jednoho dne děsivě smradlavě uprdla a od toho dne to bylo, alespoň co do zažívání, jen lepší 😁

nina2022
autor
21. kvě 2022

@mourovatakocka přes den docela v pohodě, ale večer se naji, dám do postýlky a řev a řev a řev...i když si odprdne (po nahřátí bříška a espumisanu)

danvitka
21. kvě 2022

To bude bříško. Zkusila bych rourku. Podle mě ještě ty děti neumí pořádně zatlačit a upřímně kadit takovou hořčici tak brečím taky 🤣🤣

sanyy22
21. kvě 2022

@nina2022 nojó, já bych mohla vyprávět, co my si se snyme užili teď 10.5m, do 4 měsícu, nám každej den několik hodin denně proplakal. Večer od 10 hysterický řev. Pak usl na 2 hodiny a pak zase řev řev řev. Koupila jsem v lékárně snad vše co je dostupné, od kapek po krémy, polštářky, masáže, cvičení... Trošičku pomohl espumisan 10kapek před každým kojením. Jediné co nám fakt pomohlo byla rektální trubička tu jsme používali xkrat denně. Přešlo to po 4 měsíci.

nina2022
autor
21. kvě 2022

@sanyy22 my v noci ok, to se naji a spí. Tak je možné že přes den prdíky ano a v noci ne? 🤔

martulka88
21. kvě 2022

@nina2022 U nás tím malý trpěl a bylo to cigantolem. Koupili jsme, na doporučení LP, déčko od Terezie. Od té doby večerní pláč je pryč.

nina2022
autor
21. kvě 2022

@sanyy22 přitom v noci nedávám kapičky, nic a po kojení spí v klidu

nina2022
autor
21. kvě 2022

@martulka88 my máme biogaiu s D

nina2022
autor
21. kvě 2022

@danvitka říkám v noci žádný kapičky, nic ..nakojim a spí. Je to možné že přes den prdíky ano a v noci nic? 🤔

nina2022
autor
21. kvě 2022

@danvitka my v noci ok, to se naji a spí. Tak je možné že přes den prdíky ano a v noci ne? 🤔 přitom v noci nedávám nic, žádné kapičky, nic

mourovatakocka
21. kvě 2022

@nina2022 A v noci leží taky v postýlce, nebo ji přesuneš k sobě?

lv
21. kvě 2022

Do 3 měs, den co den. Moc vjemů, přetažení. Pomahali snad jen kdyz se podaril aspon kratky spanek, klid, ticho pozdeji odpo a vyrust z toho

la_amanita
21. kvě 2022

Nemusí to mít žádnou objektivní měřitelnou příčinu, může být to miminko prostě po celém dni unavené, má nezralé nervy, pomůže jedině těch pár měsíců přečkat. Vyroste z toho.

aselluska
21. kvě 2022

@nina2022 to tak u někoho je. Přes den klid, večer prdy, v noci klid.

janinasm
21. kvě 2022

@nina2022 Zkusila bych vysadit tu Biogaiu a Espumisan dávala do každého pití, i ve dne (nebo kolik je dovoleno na den podle váhy a stáří miminka), nedat ten espumisan jen na noc ale i přes den. Rektální rourku bych nedávala, na to si pěstujou miminka závislost. Není hladová? Nepotřebuje přikrmit nebo teda víc nakojit? Jak ji uspáváš? Zkus uspávat v náručí nebo kočárku. Jinak přeju pevný nervy! Jednou to přejde a do tý doby to vydržíš!

nijij
21. kvě 2022

@janinasm s rourkou teda nesouhlasím. Syn byl prakticky pořád s rourkou v říti. A nezvykl si na to. Jen ze začátku potřeboval vždycky dopomoct, pak už na to přišel sám jak pořádně odpustit vzduch.
@nina2022 nám na noční koliky pomohl coliprev, a homeo

blondynka400
21. kvě 2022

@nina2022 dát pryč Espumisan (tyto věci naopak spíš někdy problémy způsobí), nedávat Vigantol, dávat pozor na to co jíš a v nejhorším případě použít rourku. Ač za mne je lepší svléct partnera, to samé miminko a hezky tělo na tělo je dát na sebe a uvidíš bude po breku. Jinak to, že je to večer nejhorší je naprosto běžný jev.

nina2022
autor
21. kvě 2022

@mourovatakocka v noci usíná bez problémů v postýlce

nina2022
autor
21. kvě 2022

@janinasm ve dne má espumisan, přes noc ne a usíná v pohodě v postýlce. Právě po biogaie a espumisanu je to lepší než bývalo, ale kdo ví co pomohlo

zmrzlinka
22. kvě 2022

@janinasm tak to s tou závislosti na rourku je pěkná kravina.....dcera byla rourkovana 3 měsíce a pak lákala normálně.....

zmrzlinka
22. kvě 2022

@nina2022 espumisan se má dávat před každým krmením ,aby to mělo efekt a zkus tu rektální rourku a uvidíš...držím palce

darkwitch
22. kvě 2022

U nás nejstarší brečela každý večer od osmi do devíti, nepomohlo nic. Po měsíci nebo dvou to přešlo. Myslím, že se tomu říká hodina duchů, miminko neumí jinak zpracovat denní podněty.

mourovatakocka
22. kvě 2022

@nina2022 Hele, neověřeno, ale v porodnici mi říkala jedná maminka, že její prvorozený trpěl na bříško po fenyklovém čaji, který pila ona, po espumisanu, co mu dávala, aby mu bylo líp. Postupně obojí vynechala a bylo lépe. Ono to složení espumisanu žádná sláva.
Ad zvyknuti na rourku, to vždycky píšou holky, co jim to někdo řekl a ony se bály tak dítěti ulevit. Dcera jela v rource ještě snad v osmi měsících - nepravidelně. A prděla a prdí přímo překrásně 🤭

nina2022
autor
22. kvě 2022

@mourovatakocka nevím něco nám trochu pomohlo, ale těžko říct co pomohlo od prdiku

danvitka
22. kvě 2022

@nina2022 mě spí taky v noci a přes den se kroutí, většinou spíš odpoledne a navečer. Vigantol nedávám, začnu až po kolikách.

nina2022
autor
22. kvě 2022

@danvitka vigantol nedávám, mám Biogaiu kde je vitamín D