Uspávání na rukách 7měsíční dítě. Jak ho to odnaučit?

anirij332
30. zář 2020

Ahoj holky, jsem už bezradná a už nemůžu. Malej neusne jinak než v rukách pri poradně houpani ... jak ho to odnaucit? Má 7 měsíců a za chvilku se má narodit druhej prcek, takže mě to jako těhotnou strašně ničí a jsem z toho strašně bolava... je i jiná možnost než nechat brecet ?

jjasmina
30. zář 2020

Váš malej má 7 měsícu a budete zase rodit???Jinak mě malá usíná jen u kojení

anirij332
autor
30. zář 2020

@jjasmina tak za par měsíců ale je to chvilka 🙂 uteče to jak nic 🙂 no já bohužel nekojim

squezy
30. zář 2020

@anirij332 A v kolik chodi spat? Co ho dát spat až za pul hodky? A jedine dát do postylky s flaskou, hladit, zpívat a asi bez nějakého breku se to neobejde, ale když tam budeš s ním, třeba by se to za pár dní naučil. Nebo si společně lehnete do postele s flaskou mlika a usne s tebou, ale předpokládám, že se to takto naučí, tak jen, abys s tim počítala, az budete mít druhé mimco

alexovka
30. zář 2020

Dcera má 16m a do teď uspavam přes den jen v kočárku, buď venku na procházce nebo doma na balkoně. Starší syn ji budil, nevydržel být v klidu, než usnula a já se mu mohla věnovat. Ideální to není, mám jen jedny nervy a ty si musím šetřit😀 večer usina v postýlce a drbu jí záda nebo hladim po hlavně. Trvá to cca 30-45 minut nesmím odejít nebo ji přikrýt dřív než opravdu tvrdě spí.

g_m
30. zář 2020

Bez breku to nepůjde, ale čím dřív toto zrušíte, tím líp. Doporučuju dát do postýlky a plácat lehce po zadečku, aby to s ním natřásalo, podobně jako na rukách. A postupně od toho upouštět úplně. Hlavně nevyměknout, ať mu nedáte šanci si vyřvat opětovné nošení , to pak bude ještě horší. Zní to hnusně, ale nic jiného nezbyde. Ale za pár dnů to bude dobré, jen prostě vydržet.

sumitra
30. zář 2020

Ahoj, taky jsme resili s prvnim synem. Jednoho dne jsem se rozhodla, ze uz to dal nedam a dala ho spat do.postylky, samozrejme jsem tam byla s nim, mel postylku prirazenou k nasi posteli. Par dni trvalo, nez si zvyknul, hladila jsem ho, zpivala, povidala a proste tam byla s nim. Po par dnech se prestal.plakat a dozadovat se noseni, ale musel tam s nim i pak nekdo byt, dokud neusnul. To ma v podstate doted do 4 let, nerad usina sam. Zato druhy syn usina sam uplne bez problemu, kdykoliv a kdekoliv 😆

miba10
30. zář 2020

@anirij332 zkusila bych uspat u sebe a pak přenést do postýlky. Pokud to půjde tak do postýlky dávat pak v takovém tom stavu,kdy dítko usíná,ale ještě nespí a vnímá. Pak už uspávat v postýlce. Také jsme měli doma takové období. A tohle jediné nám pomohlo.
Vzala jsem si prcka k sobě,houpala jsem se s ním a pak přenesla. Držím palce

simcakoc
30. zář 2020

Ahoj, měli jsme to s uspáváním stejně. Malej usnul jen na rukách a nejlépe houpat, nebo jsem skákala na míči. Malému je 7 měsíců. Zavedli jsme čtení pohádky, chvíli poslouchá, pak si u toho chvíli hraje. Po pohádce mu pustím šumící zvířátko a odejdu, jelikož když zůstanu dělá kraviny. Za začátku dost plakal. Snažila jsem se ho vždy uklidnit hlazením po zádech nebo poplácáváním po zadečku. Teď už se vždy když odejdu chvilku hraje a pak usne, občas si i trošku kňourá. Je to teda pár dní co jsme to zavedli, ale zatím to funguje.

anirij332
autor
30. zář 2020

Tak jsme dneska nechali 2x brecet... byla jsem s nim, hladila ho a proste ho nechala vybrecet a pak usnul vyčerpáním ... nejhorší pocit na světě ale musí to být 😔 děkuji za rady 🙂

jancastromska
30. zář 2020

Nebo ať uspava manžel ..bez houpání samozřejmě 😉

jednaholkaa
30. zář 2020

Me napada jeste zkusit poridit hacku (hojdavak) ale jestli uz na to neni velky..

nafreya
30. zář 2020

@anirij332 hmmm, tak na to bych srdce nemela. Miminko je malinke a jedinne, co potrebuje si ty. Je to narocne a bude to jeste horsi, ale nechat dite plakat do te doby, nez usne je des.

modra_zizala
30. zář 2020

Doporučuju přečíst tenhle článek, mě pomohl, z uspávání na rukách jsme přešli na uspávání v posteli v 9 měsících. Bez pláče. Je ale pravda, že už ani synovi to v náručí asi nebylo tak pohodlné 🙂 A jestli už ho neuneseš, nemůže uspávat manžel? I kvůli miminku to pak asi bude praktičtější...
https://www.vanickovani.cz/spanek-upletla-jste-...

Prosím, vyplakávací metody fakt až jako poslední možnost (a pokud možno nikdy), to je hrozné jen to čtu :(

pipi_puncocha
30. zář 2020

Nikdy bych nenechala dítě vybrečet, podle mě to je zcela proti jakékoliv mateřské intuici, je mi z toho úzko jenom to čtu... doporučuju třeba knihu S láskou o dětském spánku.

chrystyanna
30. zář 2020

A co zkusít šátek/nositko a v tom ho nosit (de facto houpat), nebo naopak nechat na rukou/hrudníku u tebe/partnera a jen lehounce houpat.. To bylo u nás kolem toho půl roka.. Večer si třeba lehnout s ním dát ho vedle sebe, pohladit.

eithelwing
30. zář 2020

@anirij332 Souhlas s @modra_zizala . Dcera byla hodně náročné miminko, spala jen v náručí, v jedoucím kočárku. Když už mě to zmáhalo, jela jsem přesně, jak se píše v tom odkazu, ale tak nějak intuitivně. 🙂 To jsem tuto paní ještě neznala. Chápu, že druhé dítě na cestě celou situaci znesnadňuje, ale nemá cenu na miminko tlačit, je opravdu maličké. Opravdu postupně ubírat a ono se to poddá. Nyní má dcera přes tři roky a usíná sama v posteli - všechno šlo postupně a bez pláče.

g_m
30. zář 2020

Ono je sice fajn mateřská intuice a pudy a city, ale ty záda a ruce a druhé miminko toto nemají a nepochopí. Tady byl problém hned na začátku, kdy to zakladatelka nechala dojít až do 7.měsíce. Šátky, manduky apod. jsou fajn, ale asi těžko, když budete pak muset nakojit malé miminko.
Autorka taky nezabouchla dveře a nenechala ho tam samotné, ale byla tam s ním a hladila ho. @anirij332 je mi jasné, že je to psycho, ale vydrž, bude to jen lepší!

maggiele
30. zář 2020

Jestli je zavisly na houpani tak zkus hacku, vyrabi je i pro vetsi deti🙂

penny87
30. zář 2020

My teda nehoupali, ale syn mi usinal v naruci, do postylky jsem ho davala az tvrde spiciho. Vsichni rikali, jak je to spatne. Ale on me potreboval a stejne ho nikdo jiny neuspaval 😅 tak jsem to tak nechala. A nekdy kolem 9 mesice jsme samovolne presli na pokladani do postylky po mliku, pohladit a cau. V klidu, bez stresu a rvani. Kazde dite je jine, kazda mama taky, tak tezko radit.. ale za sebe, nechat vyrvat takovyho prcka bych nenechala.

cherie24
30. zář 2020

@jednaholkaa kamarádka v hojdaváku uspává i skoro rok a půlroční dítě. Říká, že když se v noci vzbudí a nemůže ho uspat, tak tohle je stále tutovka 🙂

rebe
30. zář 2020

U nás hezky fungovalo uspávat v náručí, ale vleže - já na boku, v náručí na boku přitulené miminko. Pak stačí případně zlehka pohybovat rukou, na které má položenou hlavičku: miminku většinou k pocitu, že je houpáno, stačí pohupovat hlavičkou, nemusíte houpat celé miminko.

muhehehe
30. zář 2020

To je fakt hnus co se tady člověk dočte - Nedat šanci si vyřvat opětovné nošení, bude brečet, ale musí to být .... v sedmi měsících??? Ne, to fakt nemusí. Máš dítě, tak se o něj starej. Někdy to holt není úplně pohodlné. Druhé na cestě, takže tatínek je zjevně v domacnosti přítomen, může tedy pomáhat ;)

puhelin
30. zář 2020

Uspavam tak, ze miminko je u prsu a starsi mi lezi u mych zad pritulena. Prosim, nenechavejte miminko vyplakat. Prece nebude plakat kvuli vasemu pohodli. Jeste je malicke, nechape, proc ho najednou odmitate.

mariegroth
1. říj 2020

Chapu, ze je to pro tebe tezke a mam rozhodne sympatie pro unaveneho rodice. Ono je to tezke, ale spanek se miminku zmeni jeste asi tisickrat. Spankove treninky neuci dite spat, ale uci je prestat signalizovat. To je asi neco, co bych chtela podotknout. Nicmene, holky taky poradily moc fajn metody. Usinani vedle mamky urcite bude prijemne pro oba z vas

jednaholkaa
1. říj 2020

@cherie24 Jo? Vida.. Ja tu hacku nikdy nemela tak prave nevim do kdy se da pouzivat. Me to zni super.. To by mohlo fungovat.

cherie24
1. říj 2020

@jednaholkaa používat se dá dlouho, ale to větší dítko už je pak třeba hlídat, protože tam nejsou popruhy. Ono je to fakt hluboké, takže to malé mimčo z toho nevypadne, prostě se z toho zavěšeného vaku nevyhrabe, ale větší dítě už by mohlo, i když s problémem a nějakou dobu by mu to trvalo. Za mě si myslím skvělý vynález, u druhého bych ho chtěla taky 🙂
@anirij332 Jinak to nechávaní vyřvat, k tomu se snad ani nemá cenu vyjadřovat ... Jak má takhle malé mimčo pochopit, proč ho najednou strkáte do postýlky, když do teď jste ho uspávali? Proč ho teď máma před spaním nechová? Já chápu, že je člověk unavený a zoufalý. Malá se mi budí klidně i 10x za noc a je to masakr, už 3/4 roku jsem se nevyspala, ale že bych jí nechala řvát, to bych jí teda udělat nechtěla, i když někdy usínám ve stoje a štve mě to neuvěřitelně, že jiné děti spí a ona prostě ne.

jjasmina
1. říj 2020

@cherie24 Taky tak, když usne kolem 20.00 tak do půlnoci je i 6x vzhuru a do rána to ani nepočítám, bude jí 8 měsíců a teda pro každého je to masakr. Já mám pocit, že kamarádky, které nekojily a jejich dítě bylo UM tak spali celou noc. Ale zase řeší prdíky, zvracení apod, což my zase ne..

anirij332
autor
9. říj 2020

Holky podám vám aktualizaci ... s malým jsem po celou dobu co plakal byla, byla jsem s nim, nebyl tedy sám, nenechala jsem ho vyřvat... proste se vztekal ze nedostal co chtěl ... další uspavani už neplakal skoro vůbec ... teď už neplace vůbec a vždy si před spaním přečteme pohádku, pomazlime, vybijeme zbytek energie blbinkama a pak usne, když na něm držím ruku ... jsem porad s nim a on to tak vnímá ... podepsalo se to i na cestování v autě a v kocare ... konečně můžeme i k rodině ... už se celkově tolik nevzteká a je daleko víc usměvavý a spokojený ... chápu ze to zní strašně, “nechat vyřvat” ale opravdu si myslím, ze je rozdíl mezitím ho tam nechat, odejít a nechat ho rvat, a být tam celou dobu s nim, držet ho, hladit, povídat ... pochopil okamžitě ze se nemusí vztekat, ze tím proste ničeho nedosáhne ... když ho něco trápí, je unavený, něco ho boli, tak ho pochovam, pomazlim dokud se neuklidni ... ale pokud se vyloženě vzteka a snaží se tím něčeho dosáhnout tak ví ze tudy už cesta nevede ... bylo to jedno z nejhorších a zároveň nejlepších rozhodnutí ... nejsem na to hrdá a nikdy nebudu, ale ta neskutecna uleva pro nás oba je nenahraditelná