Uspávání. Máte radu, co zabere?

alca95
24. dub 2021

Ahoj maminky, nedaří se nám 14měsíčního syna naučit usínat v postýlce. Dříve usínal v hojdavaku. Nyní usne pouze u prsa, nebo v nosítku a pak ho přeneseme do jeho postýlky v pokoji, kde spí celou noc. Uspáváme ho, až když je opravdu hodně unavený kolem 9. hodiny večer, ale nelze ho udržel ležet. Stejně se vždy postaví a lomcuje postýlkou a šíleně brečí. Zpívání ani pohádka nezabírá. Nemáte prosím nějakou radu, co s ním? Ráda bych přestala kojit a 13kg dítě také nelze nosit pořád. Na metodu nechat vyřvat, něž si zvykne, nemám srdce. Děkuji za rady.

zuzita15
24. dub 2021

@alca95 teď se do mě obuje liga nekojících nebo vyznavačky brzkého odstavení, ale 14m je na odstav brzy, dítě to nepochopí a bez řevu to nepůjde. Spoustu matek nahrazuje uspávací kojení flaškou s UM 🤦🏽‍♀️. Asi to nechceš slyšet, ale tak malé dítě má usínat s matkou a ideálně u prsa....

zuzekk
24. dub 2021

@alca95 Pokud se neprobudi po vydání z nosítka, super. Jinak hlasuju pro u prsa. Kojení je i pro starší dítě přínosné a pokud obtěžuje tebe, nech alespoň tohle na večerní usínání. Prostě tě potřebuje (cítit vůni, tep, teplo) a to žádnou fintou nenahradíš. Je ještě miminko, nech ho u sebe.... postýlku občas zkuste nabídnout, ale netrvala bych na tom, že v ní musí spát, a ještě sám. Až bude chtít, půjde do ní, třeba s tebou po boku.
Párkrát jsme to u malickeho zkusili a zpětně to hodnotím jako úplně zbytečný nervy, stres, pocit neúspěchu i naštvaní "pořád řve a nespí!". Kdybych ho prostě "poslechla" a nechala buď u prsa nebo ještě vzhůru, ušetřili bychom si to.

janinasm
24. dub 2021

@alca95 Ja bych odstavila. Už není nutné kojit. Navíc z něho okolí i vlastní zkušenosti vím, že u hodně maminek se přestat kojit rovná mnohem lepšímu spánku. Takže bych odstavila, i když bude pláč chvíli. Podle mě to zabere.

zuzekk
24. dub 2021

@janinasm Zabere v čem? Jak má tedy syna uspat?

jjasmina
24. dub 2021

Popravdě nechápu, co vám tolik vadí, bože já kdybych nakojila a malá by spala aspoň jednou celou noc, tak bych si asi poskočila radostí. Mě usne malá bud u prsa nebo bez, ale spí se mnou v posteli a to teda se probudí několikrát

aselluska
24. dub 2021

@jjasmina naprosto stejné

zuzita15
25. dub 2021

@jjasmina taky v tom vidím pro mě sci-fi 😂 a byla bych za to ráda. Mám to stejně jako Vy u obou dcer

me_druhe_ja
25. dub 2021

@alca95 A co kolotoč? Bílej šum? To by nezabralo? Pokud chcete přestat kojit (naprosto chápu, pro mě osobně je limit rok na kojení) a usíná v nosítku, tak bych napřed odstavila a holt nějakej čas nosila, než usne. Pokud se pak dá v pohodě prenyst a spí bez kojení celou noc, tak by se to dalo vydržet. A za nějakej čas zkusit odbourat pomalu to nosítko. 🙂 UM bych už v tomhle věku nezavadela. 🙂 Držím palce!

vikaleo
27. dub 2021

@alca95 po kolika hodinach od probuzeni z denniho spanku zacinate ukladat na nocni? Ono se vetsinou nemusi cekat na to, kdy uz bude dite hodne unavene. To ukladani je pak narocnenjsi, kdyz dite je pretazene a muze mu pak ta postylka vadit. Spinka pres den uz jen jednou nebo dvakrat? Na tom, ze by dite umelo usnout i bez prsu nevidim nic spatneho, navic v tomhle veku a je to vec kazde maminky, kdy ukoncit kojeni. Co se tyce odstaveni - urcite bych ze zacatku doporucovala naucit dite usinat bez prsu a pak uz postupne odstavovat (v odstaveni behem jednoho dne neni nic dobreho - je to narocne jak pro miminko, tak i pro maminku). Nechavavat vyrvat nemusite - v dnesni dobe existuji i o hodne jemnejsi metody.❤