Uspávání 2leté. Kdy chodí děti spát v klidu?

24. črc 2021

Maminky, prosím o radu. Od té doby, co jsem přestala kojit, mi malá spí dobře a celou noc, málokdy se přes noc probouzí. Přestala jsem kojit v roce a ted jsou jí dva. Ale to uspávání. Proč nikdy nemůže usnout tak nějak normálně? To je vždycky kňouráního, utíkáního z ložnice, vztekání se........ Je utahaná jako kotě a stejně spát ne a ne......Chci jí vyprávět pohádky, číst knížky, nic nemá smysl, hned začne zdrhat nebo vezme knížku a hodí ji pryč......Kdy tohle asi tak děti pouští a dítě jde v klidu spát? Bez scén? Mě už z toho jímá ☹

lv
24. črc 2021

U na zhruba v 8

lv
24. črc 2021

Ne úplně samozřejmě, ale v klidu, bez milionu vymluv, vylezani, z postele, pokoje, touhy ted zrovna jist, pit, curat, povidat, atd.. Nebo by to snad zacalo byt jedno 😆 a jdu kolikrát spat driv nez ona

cherie24
24. črc 2021

Zrovna jsem přemýšlela, že zahájím stejnou diskuzi 😄 Jsem z toho někdy úplně na prášky, malá 22m, celý den venku, litá, večer zívá, mne si oči, ale v posteli prostě peklo. Okopává mě, šťourá do mě, vypráví, asi tak 10x se nutně potřebuje napít, pak zas zkouší 15x se svlíknout a utíkat, že potřebuje čůrat na nočník, prská, vydává všemožný zvuky používaje k tomu všechny části těla, pak brečí, že chce tátu, načež přijde a ona dělá ještě 20x větší koniny, tak odejde, je scéna, že chce zpátky tátu, ale když od nich odejdu já, řev jak na lesy, že s ním ležet nebude. Pak už mi rupnou nervy a každý, ale každý večer na ní ječím, pak už jí i kolikrát plácnu přes ruku nebo zadek, když mi opakovaně kope do těhotenského břicha, někdy zabírá, že se prostě zvednu a odejdu a nechám jí chvíli řvát, pak se vrátím. Někdy nezabírá ani to a odcházím opakovaně, když je to fakt neúnosný a mám pocit, že ještě tak 2 minuty a už jí udusím polštářem, prostě to musím jít za dveře rozdýchat. Je úplně jedno, jestli jí jdu uspat v 8 nebo v 10, stejně je to na hodinu a půl a pak mě neskutečně mrzí, že každý večer zakončuju takhle hnusně. Ale fakt nevím, co s ní. 😞 Za nějakou radu bych byla neskutečně vděčná 🙏

sonnenaufgang
24. črc 2021

@cherie24 doporučuji přečíst knihu od paní Medvecové "Svět spánku a usínání - Batole". Je to velmi laskavě napsaná kniha.
U nás je to se spánkem asi takto- dcera 22 měsíců. Přestala jsem kojit asi měsíc zpět. Uspávám tak, že se vykoupe, vyčistíme zuby... Pak si jdeme lehnout do ložnice do postele a "čteme" si knihu. Má ráda ty hodně obrázkové, tak ukazuje, kde jaký je atd. Pak už knihu zavřu a řeknu, že už se jde spát. Tak mi začne osahávat prsa - to ji uklidňuje a postupně usíná. To je samozřejmě ideál. Trvá to většinou tak hodinu. Mezitím chce třeba napít či vyčůrat. Někdy, když je víc přetažená, tak zkouší znova záchod, pití, jídlo. To už jsem taková ráznější a položím ji na záda, že už se spí.
Co mi taky pomáhá, je zkusit trochu klimbnout s ní. To většinou usneme nějak společně, hodně se to na děti přenáší. Chce to hlavně uklidnit sebe, nic si neplánovat.
Ještě jedna věc, co mi uspávání usnadnila- občas si dám do jednoho ucha bezdrátové sluchátko a pustím si podcast. Mohu se přitom "bavit" s dcerou a druhým uchem poslouchám. Tím mám pocit, že je to i trochu čas pro mě. A pozor, 2* se stalo, že dcera po obědě usnula úplně sama. Ale jen 2* :D zatím se to nezopakovalo:( věřím ale, že to přijde🙂

zuzekk
25. črc 2021

Zabavit sebe je dobrá rada, někdy to jde knihou, někdy mobilem, nebo ten poslech, třeba audioknihy. Ale prádlo to nevyzehli a někdy jsem teda pěkně naštvaná, jak trávím večery.
K výčtu uspavacich činností přidám audiopohadky a zpívání maminky. Když už bych došla do fáze jako
@cherie24 ,radši to zabalím. Tedy jdeme prostě zase do kuchyně žít, nechám ho být, nehraju si s ním, nevycházím vstříc, ale netrápím nás v posteli. Připravím sebe na spaní atak jdeme spát znovu spolu. A jak už je mým jediným plánem jen spát, je to hned. To jsem dělala za hnusnýho počasí, v létě ho mrsknu třeba v těch 22h do kočáru a jdeme na vzduch. To tedy ve fázi, kdy ten vzduch nutně potřebuji 😉 😉 usne během chvilky jak špalek. Případně dojdu s nositkem na konec bloku a je tuhej. Jen chce přinutit samu sebe to podniknout.

cherie24
25. črc 2021

@zuzekk no ale ona to tak právě dělá, i když už je fakt unavená, vyloženě že ani neví co sama se sebou. Takže odpískat to moc nejde. Když chodí po obědě spát usíná až po 10 hodině a pak na závěr dlouhého dne ještě takové představení 🤦
@sonnenaufgang s tím zabavením přes sluchátko je dobrá rada. Tak rituály se snažíme taky. I jsem zkoušela vykoupat/osprchovat, pohádka, zuby, spát. Ale bez efektu a knížky jí číst nebaví, ani ty málo textu, hodně obrázků. 🙄 Mrzí mě, že ona by fakt dělala hovadiny klidně 3 hodiny v kuse, dokud vážně razantně a přísně nezakročím.

sylvka
27. črc 2021

Syn byl teda starší,tři roky...přečetla jsem pohádku a řekla mu,že se jdu koupat,ať počká..... No tak 2krat zavolal...už jdeš? A já vždycky jo jo.... A on za chvíli usnul 😄