Usínání po nočním krmení-horor. Nějaké rady, prosím?

ladysi
12. led 2022

Problém s usínáním po nočním krmení: dcerka 8 týdnu, na UM. Usíná cca ve 20 - 20:30 a první úsek noci spí většinou krásně až do 2 ráno cca. Ve 2 krmím a potom už jen řev a řev do rána. Když huštáme a houpeme tak usne velmi slabě a po položení hned vzhůru. Dávám 6x denně 100ml Kendamil, ale mám dojem, že to nestačí ale dávkování by se nemělo překračovat. Také nutno dodat, že v noci nejvíce prdí. Máme 4 denní spánky po 1,5 hod a poslední spánek končí v 7. Nějaké rady moc prosím? 😥 nevím zda má hlad nebo trápí bříško, jsme v koncích

jjasmina
12. led 2022

@ladysi Co společné spaní třeba?

ladysi
autor
12. led 2022

@jjasmina to je jí jedno, kde je položená, pláče i tak

anabel321
12. led 2022

Zkusila bych přidat mlíčko. Moje dcera 3 týdny , pije 90 ml a za týden budu určitě už přidávat na 100 ml. Zkuste dávat už 120 ml. Určitě je 100 ml opravdu málo, neřiďte se krabicí, to je jen orientační, každé miminko pije jinak. Do každého krmení jí nakapejte 10 kapek babycalmu a uvidíte jak bude malá spokojená

ladysi
autor
12. led 2022

@anabel321 takže byste se nebála 6x denně 120ml i když je to dávka na 5x denně?

mydlova
12. led 2022

@ladysi mi to spaní přijde moc. Poslední spánek bych ji úplně zrušila. Musíš ji zabavit. Jinak ti v noci spát nebude.

ladysi
autor
12. led 2022

@mydlova 3 spánky jsou na 8 týdenní miminko málo, nevydrží přes den déle než 65-70 minut, pak už začíná plakat přetažením

lidija1234
12. led 2022

@ladysi ahoj,mám skoro stejně staré dítě a někdy to spaní je taky horor. Režim si plně řídí sám,když chce spat tak spí když má hlad dám najíst. Když mě večer pláče zkouším vše a když nic nezabere zkusím dám najíst. Zkus to taky a uvidím, pokud ti přestane plakát je jasný že mělo hlad,na tabulky bych se vyprdla.

anabel321
12. led 2022

@ladysi zkuste ze začátku přidat malé přes den 100 ml a na noční spinkání 120 ml 🙂 . Zkuste spánky prodlužovat já delší spaní po delších intervalech 🙂. Bude to ze začátku asi boj ale určitě to zvládnete....když malé nebude stačit těch 100 ml tak bych dala 120 ml. První dcera mi pila do roka přes den jen 70 ml a noční spaní 120 a chrupala celou noc, druhá dcera přes den 90 ml každé tři hodinky od druhého týdne, každé miminko je prostě jiné. Když jí dáte 100 a vypije to a dál bude naprázdno cucat znamená to že chce ještě...

anabel321
12. led 2022

@ladysi jestli Vaše dcerka je zvyklá na cumel, tak zkuste variantu uspávání tak, že položíte nakrmenou a odříhnutou dcerku do postýlky a dávejte jen při pláči cumlík a hladte ji, ze začátku se k postýlce budete vracet často ale vše se urovná..já to tak zavedla u své dcery a krásně začala spinkat bez uspávání jen s dudlíkem a je klidná a vyrovnaná. Může to znít divně, ale u nas to opravdu funguje a teď Valinka usíná bez dudlíčku, jen položím pohladim a spinká, první týden po narozeninám jsme jí uspávala a to byl horor, jen jsem blbě hnula rukou a už řev, od druhého týdne jsme zavedla cumlíkové uspávání a malička naprosto perfektní 🙂 . Kdyz je maminka v klidu tak i děťátko 🙂

lentilkah
12. led 2022

@ladysi Zadny spanek pres den urcite nerus, at spi jak potrebuje 😉
V noci holt nekdy tyhle mejdany jsou, znam to moc dobre od syna. Zkus vic toho um, ale klidne to muze byt tim briskem. U dcery pomohla BioGaia, u syna ne, chce to vyzkouset. A hlavne to chce cas, i kdyz vim, ze ten se sakra vlece, kdyz se clovek nevyspi a miminko jen place. Drz se 🍀

ladysi
autor
12. led 2022

@anabel321 takže takova ferber metoda? K tomu dr chystám ale ve dvou měsících mi přijde brzo na vyplakavani:( ale asi nebude jiná možnost, přes den v postýlce odmítá spát

anabel321
12. led 2022

@ladysi nene nenachávejte plakat, zkoušejte nejdřív cumlík, pak chvilku pochovat, položit a zase cumlík a takhle dokola 🙂. Nikdy jsem nenechávala děti vyplakat a tahle metoda mi zabrala na všechny tři dětičky🙂