Usínání 4leťáka. Co pomohlo vám?

16. říj 2024

Ahoj, nedávno tu byl příspěvek o uspávání starších dětí a tak se jdu optat na něco podobného 🙄🙏🏻.
Naše děvče má 4roky. V noci jí uspáváme v jejím pokojíku s tím, že když usne odcházíme. Jenže uspávání které trvá i víc jak hodinu každý den začíná být na palici. Není to že by mi to vadilo. Jenže mám ještě roční dítě a nějak to nedokážu spojit. Takže... Bylo to tak že manžel uspával straší a já mimčo, které spí semnou. Problém ale je, že manžel už je naštvaný. Každý den uspává hodinu +, kde usne a vyleze až kolem 22. Což ho štve. Pořád zuří, že by si třeba taky rád dělal svoje věci a podobně ( jezdí doma na kole, rád by si pustil tv). Jako chápu ho. Vím že je malá. Jenže když pak vidím, že někdo takhle uspává i 10+ tak mě z toho mrazí. Kdyby to trvalo 10-30min ale hodinu.. každý den. Zkoušela jsem posunout večerku, jenže stejný... Prostě ona jen mluví, mluví, mluví.... Ona mluví i přes den hodně 😂.
Takže jsem chtěla poprosit zdejší maminky, které třeba mají zkušenosti s tím jak pomalu nechávat dítě v pokojíku samotné (při světýlku, otevřených dveřích, při pohádce..) aby se prostě váleli a usli 😐?? Co vám pomohlo... Přes den dostává hodně pozornosti (víc jak mladší). Jenže ty večery jsou prostě katastrofa.

sarihy
16. říj 2024

Kleplo by mě uspávat hodinu. Radu asi mám jedinou - nejspíš bych dítěti pohrozila, že pokud bude neustále mluvit, půjdete v tu chvíli pryč. Prostě aby ležela v klidu. My u našich holek byli ještě vloni (15+12), ale tak, že stačilo ležet 10 min na zemi, prostě jen potřebovali tu přítomnost. Hoďku bych tam rozhodně nebyla.

elesse
16. říj 2024

Mame to stejne s tim rozdilem, ze manzelovi to nevadi. Vezme si s sebou tablet, sluchatka, chvili povidaji, chvili si dela svoje. Uspavame ale obe deti ve stejny cas, takze i kdyz to trva hodinu, vyleze nejpozdeji v 21. Nejrychleji syn usne, kdyz posloucha ve sluchatkach hudbu nebo pohadky, to nemluvi a za 10 minut spi

verunnaj
16. říj 2024

Čtyřletá, přečteme pohádku, pomazlíme a jdeme. Kdyby jsme zůstávali tak taky pusu nezavře a jsme tam do kdoví kolika. Pootevřené dveře a máme ji na chůvičce (jiné patro). Nezůstávala bych tam hodinu pokud nebrečí nebo se něco neděje.

konidana
16. říj 2024

Zpocatku nechat jrn na chvilku.... pockej musim na zachod, ale pak hned zas prijdu, a vratit se . A za chvili znova... jeste umeju nadobi/zametu a prijdu. No a takhle postupne odchazet na dyl a na dyl, az ditko mezitim nekdy usne. Takto jsem to praktikovala ja, ale myslim ze az u starsich, ale on ten princip bude stejny. Proste pomalu zvykat na tvou/tatinkovu nepritomnost

petrasipkova1
16. říj 2024

Mně to teda přijde hezký, pokud vylézá od malé v deset, tak chodí teda sakra pozdě spinkat, vlezla bych si s ní do postele v sedm a poslouchala co mi ta dušička říká, a užívala si každou chviličku, pak bych ji naučila že se přečte pohádka a po pohádce se zhasne a spinká. páč uběhne opravdu chvilka a najednou slyšim na jakoukoliv otázku ..... dooobrýýýý. ufff. Vrátila bych čas hned bez rozmýšlení.

glimmer
16. říj 2024

nikdy bych neuspávala děti víc jak hodinu ... když byly děti v tomto věku, tak se přečetla pohádka, krátké pomazlení a hotovo. Nechávala jsem jim pootevřené dveře od pokojíčku, aby měli jistotu, že jsme doma a hotovo. Samozřejmě, když byl nějaké problém (nemoc a tak). Tak jsem s nimi i spala v posteli.
Upřímně bych to nikdy nechtěla dopracovat jako kamarádka, co má dceru 14 let a musí u ní ležet dokud dcera neusne. To by mě je*lo ...

zmrzlinka
16. říj 2024

Na uspávání manžel taky neměl nervy.Uspavala jsem obě děti na jednou,ale my jsme spali spolu v posteli.

me_druhe_ja
16. říj 2024

A kdyby odešel tak co? Bude brečet? Já nevím, já uspávání nikdy nepraktikovala. Když byli mimina tak klasicky u kojení, jak starší, tak chvilku si povídáme, hladím je, pusa, mazlení, dobrou noc a jdu pryč. Jsem tam tak 10min max. Spíš 5 😀 a pak je mi jedno jestli usnou okamžitě nebo se valí a sami pro sebe povídají hodinu. 🙂 manželovi se fakt nedivím, ze ho to štve 🙈

kiitaa
16. říj 2024

Ja uspavam 6letou a 3,5letyho. Lezim dole na palande s mladsim, starsi je nahore. Mladsi po obede uz nespi a byva grogy (vzhuru tak 6:15-19), takze je tuhej hned. Starsi to trva dele, ale jakmile se moc hybe/mluvi, rikam ji, ze odejdu a max do 30min je tuha. Ja bud na neco koukam nebo posloucham, sama to beru jako chvili, kdy si lehnu a odpocivam. Jasne, mohla bych mit o tu dobu vic klid vecer, ale ani jeden z nich nevydrzi nikde sam pres den za svetla, natoz za tmy a delat to nejak na silu stejne k nicemu nevede. Verim, ze jednou to potrebovat nebudou.
Ve vasem pripade bych ji proste rekla, ze pokud chce mluvit, tak odchazim. Zadny spani pres den, pred spanim klid. Nic vic asi udelat nemuzete, pokud si nezvolite ji tam nechat samotnou.

drtatko4
Včera v 08:14

Tlumený světlo, puštěná hudba. Teď celkem doma fičíme na youtube na různych léčivých tónech. Vyskoušejte.