Prosím pomoc! Koncem června jsem byla donucena okamžitě přestat kojit (ze zdravotních důvodů) mého 15měsíčního syna. A ten to špatně snášel a od té doby bojujeme se spánkem...
Už jsem fakt na mrtvici... Je úplně unavenej, padá, je protivnej... a když ho dám do postele, tak dostane hysterickej záchvat a ani si nelehne, pere se se mnou a nebo okamžitě zdrhá... A to dělá ráno, v poledne, navečeru... prostě pořád...
Do postýlky ho dát nemůžu, protože jí strašlivým, ale fakt šíleným způsobem ohlodává až na třísky...
Z kočárku se naučil taky zdrhat (víc utáhnout kšíry už nejde).
Zkoušela jsem si s ním lehnout, pomazlit, zazpívat, pohoupat, pustit ukolébavky, relaxační hudbu, uklidňucící mast, pustit video na mobilu, pověřit uspávatním babičku, pověřit uspáváním tatínka... Párkrát něco zabaralo, ale podruhé už to obvykle nefunguje.
Jediné co zabírá je auto, ale máme jen 1 auto a manžel s ním musí jezdit do práce... A ještě teda večer, když už je úplná tma, tak v posteli taky usne. Ale ráno, když se vzbudí při svítání, tak stejný problém... Ale pak je unavený a protivný...
Jo a dudlíka od malinka nechtěl a umělé mléko mi taky absolutně odmítá.
Prosím o radu, co bych mohla ještě zkusit. Dochází mi nápady i síly...
To mi teď začal dělat syn, shodou náhod taky 15mesicni (kojený byl do 8mesicu), u nás zatím pomáhá uspat konejšením v náručí, jinak řve a řve a řve...přisuzují to zoubkům či nočním děsům...
Jinak v postýlce spí jen dopoledne, večer spí se mnou v posteli, spí strašně "trhaným" spánkem a to donedávna klidně spinkal od 19h až do rána, dneska s řevem usnul až v 21h a očekávám tak 2x během noci, že se rozpláče jak siréna...
U nás pomáhá polospícího vzít na sebe a ukonejšit = zatím...taky jsem bezradná co by mu pomohlo pro klidný spánek...
@sudylichozrout to je ale hodne velka kravovina... Co kdyby se mu to dostalo do oka?
Podle mne mu chybi ten kontakt pri kojeni, takze bych ho zkusila uhoupat v nositku/satku na tele a pak opatrne odlozit. Aby se vam nesapal do vystrihu, muzete ho "hodit na krk" tatinkovi 😉. Nositko se da i pujcit, abyste nemuseli investovat tisice jen kvuli pokusu...
A co zkusit uhoupat ho na míči?
@monaluza no jo, vidis... Jak jsem stara, tak jsem blba 😀
@sudylichozrout Lampička s promítáním mě nenapadla, díky za radu 😉
S tou postýlkou už jsem to vzdala, stejně si ani nelehne... Už dlouho spí s náma.
@veruuu_kubesovic No to je u vás taky veselo... :-/ ale u nás nepomáhá ani konejšení. Zatím nic...☹
@lery92 V červenci mi pediatr říkal, že ho hlavně nemám do ničeho nutit, že to přejde samo... Snad. Ale přijde mi, že se to spíš horší...😖 Jdeme tam zas až koncem srpna...
@monaluza Nosítko máme, jen jsem to teď odložila, protože mu v něm bylo vedro... a teď jsem na něj nějak pozapomněla... Díky za připomenutí! 🙂
Zkus mu dát do postýlky do ruky zajímavou hračku, kterou si bude vleže prohlížet, třeba se uklidní a usne u toho....
Možná nápad - pokud už nemáš mlíko (a nehrozí, že tě rozkojí), nepomohlo by zkusit prso místo dudlíku? Mě drobek občas když je "jetý", tak usne na prsu, i když podle mě vůbec nemá hlad - prostě potřebuje kontakt, vezme prso a za chvíli chrní.
@anguly Nám zabrala velká dřevěná ohrádka, kterou jsem dala na manželskou postel a lehla si tam s malou. Ze začátku lítala a blba, já ji četla pohádky a sama odpočívala. Po čase si zvykla se uklidnit a začala spát lepe. Někdy protestovala, ale byla jsem tam s ní, hladila ji a zpívala. Musela se naučit usnout.
@anguly dávej spát dřív. Když je dítě pretazene, je s ním horší domluva, spíš nulová, vzteká se a neví co chce....
Starší syn nejeví klasické známky únavy. Má to naopak, čím je unavenejsi, tím víc běhá a řádí, a taky se vzteká a neposlouchá. Naučila jsem ho spát na rozkaz, jinak to nešlo. Lehni si a spí, a ještě jednou z té postele vylezeš, dostaneš na zadek..
Mám 14 měsíčního, uspávám většinou v nositku, je tuhej do 10 minut. Sice kojim, ale u toho neusne a kouše.
Co zkusit dat cestovni postylku? Ta latka by ho k ohlodavani lakat nemusela.
A zkoušela si dát něco jiného do lahve místo mlíka? Mě malá UM nechce už několik měsíců,takže usíná s lahví čaje,vyžahne půlku a hned odpadne.Ale já tedy nekojila !
@sudylichozrout To bych nedělala, ale co omotat šprušle fáčem?
@emamaira jojo, ja vim. Vubec mi nejak nedoslo, ze je to blbost. Omotat sprusle by asi slo 🙂
Taky se přikláním najít alternativu - u nás po odstavení zabralo nošení a závěsná houpací síť (křeslo).
Já bych řekla, ze je to taky o tobě, urovnej si, ze už nemůžeš kojit, příjmi to, dostaň ze sebe ty emoce...klidně mu to i vysvětli, že je ti to líto, ze bys ráda...někdy miminka podcenujeme v tom, jak jsou na nás napojená a myslíme si, ze je jim jedno, co se děje v nás a v rodině. Já myslím, že když zvládneš neklid v sobě, buď řešení přijde samo, nějak se vyjdví, nebo se on prostě uklidní, přijde mi, že tak trochu “naštvaně” hledáš alternativy za to, ze už to nejde kojením, a ten neklid a vzdor se na miminko přenáší.
Já jsem teda v tomto věku přestala kojit sama, protože mě už opravdu nebavilo budit se co 20 minut, aby si pán podudlal. Co mě ale zaráží, jak ti tu ostatní radí omotávání postýlek a podobné ujetosti. Mě teda děti v postýlce absolutně odmítaly ležet vždycky, ne že bych je to v tak aktivním věku nějak násilím učila. Tak si s ním prostě lehni na postel, "přitul ho" (čti donuť ležet) a dělej že spíš, případně něco šeptem vyprávěj, prostě klidný režim, podle mě se chvíli bude cukat a pak by mohl pochopit, že se má sklidnit. Zkoušela bych to víc dnů za sebou, ať si na to zvykne. Jestli zkoušíš každý večer něco jiného + jeho vztek, že nechce spinkat, asi z toho má prostě zmatek a neumí se uklidnit. Rozhodně bych si už tak velké dítě neučila na nějaké hopsání s nosítkem, abys to pak nemusela dělat do dvaceti kilo.
Zkusila bych nosítko nebo hojda vak
Taky mě napadlo nosítko a nebo třeba na večer nějakou ochucenou kašičku do lahve? 🙂
Děkuji všem za postřehy... Ono to večer jde, když už se stmívá, spíš mám problém přes den.
On ten spánek po obědě ještě potřebuje, ale mám pocit, že má úplně fobii si lehnout do postele nebo do kočárku přes den.
Chtěla jsem mu udělat nějaký nový rituál, ale on si prostě nelehne... (když např. sedíme na gauči, tak se mazlí, povídám mu, usíná... pak se pohnu a on začne ječet, že se asi bojí, že ho odnesu do postele - fakt jsem na mrtvici). Když ho dám do postele, tak se ani pořádně nedotkne matrace a už ječí a zdrhá. Když zkouším mazlit nebo přišpendlit, tak mě mlátí, kouše a chce zdrhat. Joo občas se napije čaje v posteli, ale hned jak je napitej, tak odhodí láhev a zdrhá...
Nejdřív jsem si myslela, že když slyší bráchu, tak chce jít za ním,... ale dělá to i teď když je jeho brácha u babičky.
Ale často se stává, že vytuhne např. v jídelní židličce a nebo mě tahá ven k autu... Ale todle ho fakt učit nechci...
Klasickou postýlku už jsem vzdala, od šestinedělí spí s náma v posteli, do postýlky jsem ho dávala jen když jsem potřebovala něco udělat a on jí začal ohlodávat, tak jsem ho zkusila obmotat, ale on sežral i to... Tak jsem to sundala.
Dneska nosítko zabralo, dokonce se nechal i přendat do postele... Jsem zvědavá, jestli to bude fungovati zítra...
Já teda naprosto souhlasím s @prejeta_zaba - v tomhle věku je už dost velký na to aby pochopil, že s tebou regulerně cvičí. U nás nastal problém z jiného důvodu cca v deseti měsících. Do té doby jsem položila, dala dudlíka, muchlánka, pusu a šla. Jenže v tu dobu objevila, že si může klekat, sedat, stoupat a začalo rodeo. Vůbec mě nenapadlo s ní dělat nějaké brigule, prostě jsem jí donutila ležet, byla jsem milá, něžná, hladila jsem a rytmicky poplácávala, broukala, to ano, ale taky jsem neústupná a pevná. Prostě budeš ležet a HOTOVO. Prvních pár dní se se mnou prala, pak pochopila, že pravidla neurčuje ona ale já. Po týdnu stačilo ji položit, dát jí ruku na zadeček a prostě jen tam být s ní, než zabere. Nedovedu si představit víc jak roční dítě učit na hopsání na míči nebo nošení.
@anguly Napad. Mozna blbej, ale napad 🙂 Zkus ho dat do spruslove postylky a ty sprusle potri nejakou jemnejsi pastou s chilli. Velmi brzy zjisti, ze neni radno je kousat. Plus me jeste napada nejake promitani na strop. Umi to nektere chuvicky. Tim bys ho mohla donutit lezet a koukat. No a od toho uz je ke spani jen krucek.