Umí dítě ve 2,5 letech vymetat jídlo?

10. bře 2022

Myslíte, že umí dítě už v tomhle věku vymetat ve špajzu? Já už jsem z toho chvílemi na nervy a nevím, jestli má nějaký ten růstový spurt a vážně tolik potřebuje jíst nebo je na čase zakročit a vysvětlovat, že takhle to nejde. Poslední dobou by jedla opravdu pořád. Každých půl hodiny něco loudí, někdy to jen ochutná a jde od toho a za 15 minut už zas loudí v kuchyni něco jiného. Jindy to vážně sní, ale stejně za půl hodiny už vymrzuje, že ještě něco chce. Když jí vyženu, že nic nebude, tak ztropí scénu a brečí, že má hlad. Přijde mi spíš, že plácá páté přes deváté než, že by to dělala z hladu. Není to žádný proutek, zásoby má. Hlady jí trápit nechci, ale zas jíst pořád taky přeci nemůže ne? 🤷

zirafka11
10. bře 2022

Dcera taky míva taková období, kdy ji třeba celý den v kuse. Mívá to před rustovym spurtem anebo když se jí vyklube zub.

95newmommy2020
10. bře 2022

A nenudi se ? Mě tohle taky děla, když mi to trvá než jdeme ven. A hodně ji než se vytáhne to i hodně spi.

lenerka1
10. bře 2022

Děti mívají taková období, dcera je taky loudička, když to na ni přijde, je furt ve špajzu nebo v ledničce, jí trošku od všeho, ale nonstop. Syn zase v období růstu zvětší porce, takže sní skoro jak dospělý, ale málokdy se dožaduje jídla mezi hlavními chody. Ale dítě může jíst i z nudy. Pokud nemá problém s váhou, dá si ovoce, zeleninu, tak bych to asi neviděla jako problém.

krisstina93
10. bře 2022

Není to nudou? Syn když nemá coby, tak taky pořád chodí a otvírá lednici a šuplík se sladkostmi (já to teda dělám taky, když se nudím) a když má dost zábavy, tak si na jídlo ani nevzpomene.

klokanka31
10. bře 2022

Taky myslím že je to nudou, naší budou v květnu dva, a když neví coby tak furt leze do žrádelníku nebo do lednice, ale většinou nic teda jíst nechce,nebo si jen ukousne a zbytek dá psovi 😊

guliii
10. bře 2022

Taky bych řekla, že by to mohlo být nudou. Ale syn 2,5 taky dost jí, ale hodně tedy zeleninu a ovoce. Třeba mu nakrájím papriku nebo jablko to nemůže uškodit. Někdy má den kdy toho sní jako dospělí a někdy zase skoro nejí. Já ho nenutím jíst, vím, že občas takový den má. Syn také není hubený, ale je i dost svalnatý, má opravdu hodně pohybu. Když chce jíst tak ať jí, ale ne sladkosti.

jana_zofie
10. bře 2022

Tezko rict. Mala ma dva a zere jak prokopnuta, chvilema. Jako obcas to muze byt trochu z nudy, ale vetsinou ne, ona si casto nevzpomene, jenom pak uvidi jablko a sezere ho skoro cely. Sladkosti jsou sice povoleny, ale omezene mnozstvi, takze to je ok. Vetsinou loudi z mrazaku hrasek nebo ze spize ovocnou kapsicku. Snidane sni malo, ale pak do ni vpluje miska polivky, miska obeda, trictvrte jablka a pulka bananu, ctverecek cokolady, miska s rozmrazenym hraskem, termix, a pulka rohliku s pomazankou na veceri...

ivivi
10. bře 2022

@krisstina93 to mi dela aj manzel a ja z toho rostu😁

jjasmina
11. bře 2022

Jo i u nás to je, sní k snidani jogurt a už jdedo kuchyně ke komoře, ale ona moc dobře ví, že tam má náš táta ukryty ty blbosti jako čokolády, susenky, chipsy mega no. Já ji dám max banán a zdarec, ona se chvíli vzteka a stejně je to za chvilku dobrý