Ufňukané mimino. Jak dál?

14. čer 2024

Dobrý den,nemáte prosím někdo radu jak dál ? Nebo čím to může být? Malej byl od mala více plačtivé dítě ale teď posledních pár dní je to děs! Furt řve a fňuká ale pořád jen když nespí a to si dává tak půl hodinky. Začlo to teď v 7 měsících, jedině kdy se trošku uklidní je v rukách ale mám víc dětí a fakt nemám prostor ani chuť mít dítě v rukách celý den. Už mě.tonfalt nebaví a jsem vyčerpaná,spaní je od mala taky děs. Nepomáhá nic ani když si sním sedni na zem a ukazují hračky, povídám tak řev řev a řev a nestačí pochovat chce chodit po bytě.

luciesofiealex
14. čer 2024

A nad šátkem -nositkem jsi neuvažovala?Malá bude u tebe a ty budeš mít volné ruce.

orangutan123
14. čer 2024

Nerostou zuby?

luciesofiealex
14. čer 2024

@orangutan123 vidíš to mě nenapadlo,taky možnost.

autor
14. čer 2024

@luciesofiealex mám ale nepřijde mi to vůbec pohodlné něco málo sním v tom udělám ale moc to nejde

autor
14. čer 2024

@orangutan123 nee už jich má 5 ale myslím že zuby to nejsou. Plactivnost na zuby svadim už od prvního měsíce 😄

pipi_puncocha
14. čer 2024

Možná by to chtělo jiné nosítko nebo lépe nastavit. U prvního syna mi to taky nebylo moc pohodlné a bolely mě záda, ale přesto jsem nosila. Druhé dítě jsem měla takové jak popisuješ, pořídila jiné nositko, dobře nastavila a prakticky tak rok života strávil v tom nositku, že jsem o tom ani nevěděla, že ho nosím.

autor
14. čer 2024

@pipi_puncocha vydrží v tom tak hoďku pak zas pláče. Spíš jde o to že přes něj nevidím takže když třeba potřebuji nakrájet maso tak se mě to blbě dělá. Nebo obléct druhé dítě,nakrmit druhé dítě,dát ho na nočník tak mi prostě malej na mě na zavazi a dělá se mi to blbě

alice180
14. čer 2024

Já to chápu, já s nositkem taky neudělám nic a vaření mi přijde i celkem nebezpečný.

miryp
14. čer 2024

Chápu-li to správně, plačtivý je už od prvního měsíce svého života. Řešil někdo aktivně příčinu? Byl u fyzioterapeuta pro vyloučení poporodních blokád? Řešil někdo možné potravinové alergie?

exbordelar
14. čer 2024

A slinta? Ony zuby rostou furt me prijde. 😅 Pak ho muze bolet i brisko - zarazene prdy. Nebo rustove bolesti - nozicky... nebo mu muze byt nevolno... nebo spatne spal a ted to nemuze dohnat a poradne zabrat, nebo je v rustovem spurtu a mozek je z toho zmatenej. no tezko rict, tady ty neidentifikovatelne potize me taky stresujou. Kdyz mi malej furt place, je nespokojenej a ja uz nevim, jak to vyresit, tak zkusim dat Nurofen. Dost casto se pak uklidni a je v pohode. Takze ho asi neco boli, co, to nevim, ale dulezity je, ze to zabralo.
No a taky jsou dny, kdy holt doma neudelam nic, doma bordel, neuvareno, nevyprano, protoze se to s nim proste neda. Starsi deti jsou zakladne obstarany a ja cely den chovam nejmladsiho..
Satek a nositko mi tez vadi, ptz on tam byt nechce, vrti se a mne prekazi a je tezkej. Uz ho davno nepouzivam.
Kazdopadne, preji pevne nervy a dostatek energie 🍀😅

lavanti
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
autor
14. čer 2024

Má speciální mléko z možností alergie na kravskou bílkovinu. Jinak ano v podstatě už od narození je hodně plactivej ale má 7 měsíců a 5 zubů takže dost často to byli zuby do toho hrozně málo a špatně spí. Doktorce jsem říkala jediná odpověď byla že některé děti jsou více plačtivé. Tím to skončilo.

miryp
14. čer 2024

Pokud má Nutrilon Allergy Care či Sunar Allergy Care či Altheru, nemusí mu to stačit, protože je tam stále BKM přítomna. V takovém případě bych si u MUDr. vyžádala Neocate, který je na bázi rostlinných aminokyselin.
Pokud má čistě rostlinné aminokyseliny, zkusila bych návštěvu fyzioterapeuta, aby zkontroloval, zda nemá nějaké blokády.
Fakt se nenech ukonejšit tím, že některé děti jsou více plačtivé. Mimčo, které nic netrápí, neprořve většinu svého dosavadního života.

cherie24
14. čer 2024

A co třeba alergie? Může mít na něco alergie to mu dráždí bříško, děti jsou pak ukňourané a přecitlivělé. Moje starší byla taky neodložitelná, trpěla na koliky a potřebovala neustálou blízkost někoho. Nakonec jí byla v 5.měsících zjištěná alergie na bílkovinu kravského mléka. A šátek nebo nosítko používáte?