Také máte nerváka?

11. pro 2024

Dobrý den maminky, chtěla bych se zeptat jestli taky máte některá vzteklý miminko? Mýmu synovi je čerstvě 8 měsíců, a poslední dobou jen koukám co předvádí. Hrozně se vzteká, skoro u všeho, nejvíc tedy při přebalování, oblékání, když ho nevezmu na ruku, někdy když nechce spát, když mu řeknu ne (moc dobře už tomu slovu rozumí) a já si lámu hlavu nad tím jestli je to normální? Ječí, vrčí, jakoby měl kašel, někdy je to k zasmání ale poslední dobou jsem z toho docela špatná, nechci aby z něho byl nervák jako větší, aby mlátil s hračkami a podobně 😕

miryp
11. pro 2024

Ty, když něco nechceš, něco se ti nelíbí, popř. naopak něco chceš, máš k dispozici svou řeč. Dítě ale v tomto věku mluvit neumí. Komunikuje s tebou tak, jak v tomto věku dokáže. Za mě je to úplně normální součást vývoje.

autor
11. pro 2024

@miryp to chápu ale mě přijde že jemu se nelíbí a nechce nic protože celý den jen ječí😃

ninive211
11. pro 2024

Může ho něco trápit, třeba mu rostou zuby anebo hodně dětí je psychicky "labilnějších", když je nějaký spurtový období, protože ono je to i zápřah na mozek, najednou nějaký rychlý neurovývoj...no a to malý mimino se s tím neumí vypořádat jinak než řvaním. Snažila bych se co nejvíc navýšit kontakt a zkusit nějak vydedukovat metodou pokus-omyl jeho potřeby, co že mu teda vlastně vadí. Jo, je to vopruz, no 🙂

hennrietta
11. pro 2024

Já jsem dá se říct nervák celý život, ale na veřejnosti se mi to daří držet.😂
Dcera na ne taky začala různě reagovat a od roku začalo období vzdoru... no.. má 3 a přežili jsme různá období, trvající různé dlouho.
Je to lepší, ale pořád jsou chvíle, kdy je to náročný a nervák je to po mně.😅

janickaslepicka
13. pro 2024

Můj 9 měs. synek se vzteká i u jídla, který mu chutná. To je doba než ho nakrmím 🤦🏽‍♀️ nejhorší je když dojde ovocná kapsička, to je běsnej 🤣 hodně se mazlíme i mezi oblékáním, to docela pomáhá akorát všechno prostě trvá hrozně dlouho. Úsměv rozhodně nedá zadarmo. Ja sama jsem docela na nervy tak mě učí trpělivosti