Dobrý den maminky, chtěla bych se zeptat jestli taky máte některá vzteklý miminko? Mýmu synovi je čerstvě 8 měsíců, a poslední dobou jen koukám co předvádí. Hrozně se vzteká, skoro u všeho, nejvíc tedy při přebalování, oblékání, když ho nevezmu na ruku, někdy když nechce spát, když mu řeknu ne (moc dobře už tomu slovu rozumí) a já si lámu hlavu nad tím jestli je to normální? Ječí, vrčí, jakoby měl kašel, někdy je to k zasmání ale poslední dobou jsem z toho docela špatná, nechci aby z něho byl nervák jako větší, aby mlátil s hračkami a podobně 😕
@miryp to chápu ale mě přijde že jemu se nelíbí a nechce nic protože celý den jen ječí😃
Může ho něco trápit, třeba mu rostou zuby anebo hodně dětí je psychicky "labilnějších", když je nějaký spurtový období, protože ono je to i zápřah na mozek, najednou nějaký rychlý neurovývoj...no a to malý mimino se s tím neumí vypořádat jinak než řvaním. Snažila bych se co nejvíc navýšit kontakt a zkusit nějak vydedukovat metodou pokus-omyl jeho potřeby, co že mu teda vlastně vadí. Jo, je to vopruz, no 🙂
Já jsem dá se říct nervák celý život, ale na veřejnosti se mi to daří držet.😂
Dcera na ne taky začala různě reagovat a od roku začalo období vzdoru... no.. má 3 a přežili jsme různá období, trvající různé dlouho.
Je to lepší, ale pořád jsou chvíle, kdy je to náročný a nervák je to po mně.😅
Můj 9 měs. synek se vzteká i u jídla, který mu chutná. To je doba než ho nakrmím 🤦🏽♀️ nejhorší je když dojde ovocná kapsička, to je běsnej 🤣 hodně se mazlíme i mezi oblékáním, to docela pomáhá akorát všechno prostě trvá hrozně dlouho. Úsměv rozhodně nedá zadarmo. Ja sama jsem docela na nervy tak mě učí trpělivosti
Ty, když něco nechceš, něco se ti nelíbí, popř. naopak něco chceš, máš k dispozici svou řeč. Dítě ale v tomto věku mluvit neumí. Komunikuje s tebou tak, jak v tomto věku dokáže. Za mě je to úplně normální součást vývoje.