Syn odmítá kočárek. Bude to někdy lepší?

emamir
13. zář 2021

Hezký večer,
náš syn, který má čerstvých 9. měsíců odmítá být v kočárku. Nebaví ho sedět a "nic nedělat". Zkoušeli jsme vše možné i nemožné - hračky, otočit korbu, povídat si..., dokonce došlo na koupi jiného kočárku.🤷🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Poměrně mě to trápí, jelikož nejezdíme na žádné delší výlety ani procházky. Zkoušela jsem ještě nosítko - to také neprošlo. Chci se zeptat, zda máte podobnou zkušenost a jestli to časem přešlo a nebo se mám prostě smířit, že mé dítě není "kočárkové" a ani nikdy nebude.😂

cilkat
13. zář 2021

V devíti měsících? Na jaře bude běhat jako drak... A za rok možná ten kočár vezme na milost, ale to už zas nebudeš chtít ty 😉 .

emamir
autor
13. zář 2021

@cilkat 🥲 ach. Asi se s tím budu muset smířit,no.😂

palja
13. zář 2021

@emamir dcera měla kočárek jen do roku a půl. A to jsme ještě půl roku kočárek jen vozili s sebou. Když začala chodit (v roce) tak už tam být nechtěla.

rickym
13. zář 2021

Dcera měla taky období, kdy nechtěla být ve sporťáku. Ale to byla tedy starší. Pořídili jsme toto a v tom vydržela☺️
https://www.medvidkovehracky.cz/trikolka-be-mov...

mamikry
13. zář 2021

@emamir My máme teprve čtyřměsíčňákana jeho, názor na kočárek je podobný. 😀 Zatím je teda v korbě, tak upínám naději ke sporťaku. Nastěstí se mu líbí v nosítku. Nejstarší byl taky nekočarkové dítě, a tomu to teda vydrželo. Do sporťáku jsem ho musela kurtovat, jinak vystupoval za jízdy. 🥴 Jak začal chodit, byl klid, ale zase jsme nikam nedošli. Teď holt jezdíme s řevem.

zuzkasim
13. zář 2021

Vzhledem k tomu, že má čerstvých 9 měsíců, má možnost jezdit v kleče? To děti obvykle docela baví (chce to kšíry!). Jinak teda nevím, my trávili venku vždycky dost času, několik hodin denně, nevím, co bych dělala bez kočáru (nosítko je fajn, ale ne pro mě na několik hodin denně).

emamir
autor
13. zář 2021

@zuzkasim Syn je hrozně akční, když je v kleče, okamžitě se zvedá, aby se postavil, snaží se vyšplhat na kočárek...😂🤷🏼‍♀️ My máme zahradu, tak jsme alespoň tam. Každopádně procházky a výlety - změnit na chvíli prostředí. To mi chybí.

konidana
13. zář 2021

@emamir kdyz Bude mit spravne pripnute a serizene ksiry ( ne ty kocarkove, ale univerzalni) nezvedne se uplne ani nevypadne. Naše deti tak jezdily cca do roka. V klece, v sede, ve stoje... jak chtely

95newmommy2020
13. zář 2021

Já myslím, že tohle je nejblbejsi období. 😄 Oni chtějí proste lézt. Nejlepší je unavit, pak dat do kočárku. Pak zase unavit a jít. Až začne chodit, tak zas nebude chtít. A pak až se rozchodi, tak už chtít bude.
U nás to bylo takhle, kolem 9 měsíce ho to už moc nebavilo, což bylo v listopadu. Nejradši lezl, tedy plazil, ale ven už to moc nebylo.od března jsme ho nechávala lézt i venku na chodníku. Rychle se unavil a kočárek vzal na milost. A chodit začal v 16 měsících v červnu. A do kočárku xhtel až když se unavil. A teď je mu 19 a chce se vozit. Chodit se mu nechce. 😂 Ho vyndam a hned ukazuje na kočárek.
Jo a v roce jsem mu začala dávat křupky do ruky. Do ty doby jezdil bez jídla, a zpetne bych s tím jídlem začala dřív.

zuzkasim
13. zář 2021

@emamir Tak to by možná řešení bylo, však kšíry by ho nepustily si stoupnout, rozhodně by nevypadl. Aspoň máte tu zahradu.

emamir
autor
13. zář 2021

@zuzkasim
@konidana
Zní to skvěle, ale obávám se, že by to syna nebavilo ani při změně polohy. 🙏🏼😕 Od té doby, co leze, zvedá se a obchází nábytek, neumí být chvíli v "klidu". 😂 Potřebuje pořád nějakou akci, něco zkoumat - možná, že v tom bude ten "problém" a prostě ho ten kočárek nudí.. Samozřejmě za zkoušku nic nedám, takže děkuji za tip.👍🏼

merope
13. zář 2021

@rickym Ke mně podobná trojkolka "doputovala" až po druhém roce věku a je to taky super - kočár už skoro rok jsem s sebou vozila jen tak pro okrasu a otravu 🙂 ale kilometr jsme šli klidně hodinu, dojít někam, problém. A trojkolka je prostě super.

Jinak teda od toho, co se v kočáru postavil (9 měsíců 😀 ), ho to zase tak moc nebavilo - max fakt kousíček dojet na hřiště a hotovo. Byla zima a covid, takže jsme tolik nejezdili, vlastně tak 4 měsíce jsem v podstatě nikam moc nejezdila, jinak bych přišla o nervy. A na jaře jsme pak vyběhli na hřiště, kde si lezl. Kočár začal milovat teď ve 2,5 letech, kdy tam sedí jako pán a užívá si ho (tak 1x za 14 dní 😀 ).

mishulka92
14. zář 2021

Myslím, že nejsi jediná, me malej odmítá kocar a to má teprve 2,5 měsíce, nikam s ním nedojde, pořád jsme seděli doma, protože stačilo ho do kočáru jen položit a okamžitě řev, tak jsem korbu vyměnila za sporťák a je to o něco lepsi

ladymaky
14. zář 2021

Bože můj, já myslela, že problém s kočárem máme jen my. 🤦 nám je 6mesicu a dr řekla, že může už do sporťáku do pololehu, ale světě div se, on tam nechce být, nechce být ani v korbě, tam jen spí a jinak chce hned ven .. Jsme Furt doma, ještě nesedí, ani se neplazi, tak já celá natesena, že půjdeme konečně ven a zabijeme třeba hodinu a prd... Po pár metrech na ulici začne řev a musím zpátky domů, ale kupodivu na zahradě nerve, ale vydrží tam asi dvacet minut a chce ven, krupky ani nic jiného z jídla ho nezabavi 🤷to ještě neumí pořádně držet a jíst.... Fakt mi to přijde jak sci fi, že dítě nechce být v kočárku....

emamir
autor
14. zář 2021

@ladymaky 🙏🏼 jo, to znám.🤦🏼‍♀️🥲 Maminky kolem vesele jezdí a diví se, proč taky nevyjedeme...😂🤷🏼‍♀️
Jinak syn už hezky sedí, doufala jsem, že se to tedy zlepší (máme sportovní verzi kočárku) ale změna nepřišla. Dokonce jsme zkoušeli otočit kočár tak, ať vidí na cestu - taktéž bez úspěchu. Tak jsem alespoň ráda, že nejsme jediní.😂

lida9
15. zář 2021

to znam... prvni syn chodil velmi brzy, kocar v roce jsme uklidily na pudu, nemelo to cenu.... v 15m usel svym tempem 2km uplne jak nic.... A ted dcera v 18m a rve kdyz ji jen kousicek kocar poodjede bez ni! stejna vychova, jine natury🙂 Kdyz je ale porovnam, tak se synem bez kocaru to bylo lepsi...