Ahoj holky nehledám radu, ale spíše zjišťuji jestli to máte některá taky tak jako my. Mam syna 5 let. Od mala si musel vybírat oblečení jinak si ho neoblékl. Poslední dobou se převlíká klidně i 3× za den. Ráno si něco oblékne, když jdem ven musí si obléknout něco jiného, protože to co má na sobě už se mu nelíbí. Běda, když na tričku nebo kalhotách skončí kapička vody musí se zase prevleknout. Mne vyloženě nijak nevadí ani neomezuje ať se klidně převlíká. Ale říkám si jestli mám doma jediná takového "modela" nebo jestli to máte některá stejně?
@martt jako bys psala o mém synovi 😅 Má taky 5 let a říkám, že je horší jak ženská. Dokonce chce různě česat vlasy. Jde ven - chce "kohouta", jde k babičce - chce učesat na bok, apod. Oblečení taky katastrofa. Tohle tričko mít teď nemůže, protože... Oblece si jedno, za hodinu klidně druhé. A je mu i jedno, že je jak "semafor" 😅 a taky jak u tebe - staci malá kapka, a hned hází do praní. Mě spíše přijde, že je to nějaké období. Nějaká ta "první puberta". Nechávám to zatím tak. Převléká se sám, takže mě to nějak neomezuje 🙂
@nikoulinka Já to také nechávám být. Občas mi to přijde i vtipný , když si k tomu ještě přidá nějakou historku proč se musí převlikat. Tak si říkám jestli ho nepřihlásim do národního divadla 🤣🤣🤣. Naštěstí se prevlika sám a do nese si oblečení do špinavého prádla sám, takže s tím starosti naštěstí také nemám.
@martt vidíš 🙂 Nakonec má práci jen on sám s převlékáním 😅 Nech to běžet a snad se to časem sklidni samo 😅 u nás ty jeho "herecké výkony" taky kolikrát stojí za to 😅 Včera jsem se teda dost zasmála. Měl tričko s mimonem. Prisel v ruce s dalším tričkem, že Mimoně už musí převléct. Tak jsem se ptala proč. Odpověď? "Mamko, já prostě musím. Já jsem Mimoně nakopnul a on je teď naštvaný, tak to prostě nemůžu mít. Chápeš?" 😂 Tím nakopnutim myslel plyšáka 😂
Jojo, taky máme🙂 Ma hodně oblečení, prát mi to nevadí. Má cit pro barvy, poruchu určitě nemá🙂
Náš syn (4.5 let) se teda nepřevléká zato se neustále dokola ujišťuje jestli něco ještě znovu koupím. Dostane lízátko. Mami koupíš ho ještě? Ano koupím. A mami koupíš ho ještě? Ano! Mami a slibuješ, že to ještě koupíš? Ano!! A mami kdy ho koupíš? 🤦🤦🤦😂 A to je tak se vším, co mu chutná.. to samé u pohádky. Mami pustíš to ještě? 5x dokola.. Nebo jedeme na výlet, ještě tam ani nejsme a už se dokola ptá, jestli tam ještě někdy pojedeme a jestli tam budeme jezdit pořád. Moje nervy 😂
@rozitta Jo to znám taky. Nebo , když nekam jedem a ještě jsme ani pořádně nevyjeli z domu tak každou minutu už tam budem? Kdy tam budem? Už tam jsme? 🤣🤣. Občas ty hlášky co má ,tak nad nima zůstává rozum stát. Třeba předevčírem mu říkám " pojď se umýt" to začal knucet, ze nechce , ze se bojí vody a ja mu říkám a od kdy? Vždyť tě vždycky nemůžu dostat z bazénu a chceš tam chodit sám. A syn na to no protože jsem uz umyty až do krve 🤣🤣🤣, kde na tohle přišel absolutně netuším 🤣 A on k tomu ještě přidá tu svoji grimasu a rozhodí rukama no proste "herečka" hadr. 🤣
Takhle přímo ne, ale dcera má taky sklony k mírným obsesim. Nebo jak to napsat. Když bych povolila v některých těch věcech, tak by se to taky zvrhlo v opakování. Např najednou zábava chodit na nočník třeba třicetkrát po sobě, hodně pití náraz, atd. To stejně by bylo oblékání, umývání a tak dále. Takže kolikrát vypadám nesmyslne přísně, ale pomáhá u nás prostě vytrvat, nedovolovat přes míru, vysvětlovat, kdy se co hodí. Když to nevadí, tak v pohodě, ale já bych se z toho zbláznila.
@rozitta Jo je to expert nejvyšší úrovně. Vypadá jak andílek, ale v těle mu koluje 1000 čertů. Nejlepší je , že si těma svými ksichtíky dokáže omototat lidi kolem prstu. 🤣 Naposledy paní učitelku ve školce. Nemůže si sundavat boty , protože by si zašpinil ručičky. Tak hodí andilkovsky výraz po paní učitelce a paní učitelka jde a sundá mu je🤣🤣🤣 Když jsem se na to ptala syna jak je to možné, že doma si je normálně sundava? Tak rikal, že se mu zrovna boty sundavat nechtěli. 🤣🤣 No a takhle to u nás chodí. Občas se člověk ani na něj nestačí zlobit, když hodí ten svůj výraz.
Ano, bylo obdobi, kdy se dcera prevlikala klidně 4x za den, z toho jednou až dvakrát do kostýmu Elsy, Ariel nebo jiné princezny. Neřešila jsem a neřeším to ani teď.
@martt já teda ne ale připomíná mi to syna me sestry také to dělal a k tomu si navrch ještě pořád chodil mýt ruce..... Byla to ve finále forma úzkosti ☹️