Ahojte maminy,zajímalo by mě jestli to měla některá podobně a jestli se to nějak samo zlomilo nebo jste musela udělat krok vy. Maly 3,5M je naučeny usínat na na rukách a jelikož se po položení z 90% hned budi lehnu k němu dám mu prso a on spí klidně i 2 hodiny. Začalo to v době kdy jsme si procházeli menším bojkotem a jediná doba kdy se nakojil byla ve spánku. Přes den vydrží jen hodinu vzhůru a musím říct že uspavani 7 kiloveho prcka na rukách je opravdu někdy náročné a přiznám se uspavani fakt nesnáším. No jsou mu skoro 4 měsíce a já si uvědomuji, že s ním vecne ležet nemůžu. Bdela okna třeba 2 hodiny může mít klidně až v roce a fungovat tak do roka abych nemusela denně 50x uspavat se nedá. Jde mi o to, že fakt uspavam 6 krát denně a vím že pokud nedostane prso pospi mi jen 10 minut a za půl hodiny je zase unavený, s takovou bych uspavala i 20x denně. Nevím zda to teda ještě nechat a doufat že se to nějak samo změní nebo bych měla zkoušet něco jiného. Upřímně netuším jak bych měla začít. Dudlík odmítá ,natahuje ho z něho, takže sebe nenahradim. Děkuji za Vaše zkušenosti
@martinatd Mam na maleho kosik na koleckach, takze misto noseni vozim. Zvykl si na to a vydrzi v nem spat i dve hodinky. Obcas je potreba znovu ho pohoupat, ale hned zase zabere. Nekdy nad nej dam kolotoc a usne u koukani. S tim dudlikem bych poradila zkusit jiny tvar, nasemu vyhovuje nejvic klasicka tresnicka/kytka z lekarny. Prckovi je sedm tydnu.
Prvorozený bez prsa přes den vlastně nikdy nespal... nebo aspoň bez mé ruky pod hlavou. Hodně jsem pak nosila v šátku, když zrovna nebyl čas/nálada s ním ležet. Do dnes (bude mu za chvíli šest) spí s námi v posteli, protože když se vzbudí, vyžaduje kontakt. Mladší naštěstí přes den vydrží spát i sám.
No problém je , že v kočárku řve, v šátku se mi taky začal vztekat takže jsem už bezradna, všechno fungovalo chvíli 😏 nemůžu s nim přece do roka ležet. Jsem teď na dovolené u rodiny a návštěvy jsou komplikované protože s nim.musim při spaní furt ležet, takže naplánovat někoho aby přišel ve chvíli kdy bude vzhůru když nemáme ani režim je nemožné. To je ale to nejmenší, musím už pomalu taky fungovat doma , manžel je sice zlatý a dělá vše ale večne to nejde. Nemůžeme ani my někam.na návštěvu, musela bych tak pak ležet s kozou venku jen aby se vyspal. 🤦♀️
Bohužel kojení je časově naročné a do roka mi malá jinak neusnula, po roce jsem začala odstavovat, nicméně jedla i pila už vše co my a byla na plné dávce jídla. Jinak sme rok prakticky prokojili, bohužel to tak je a je to normální. U kojení to tak prostě je. Jedna známá mi řekla, že u Um je vetší svoboda a měla zatracenou pravdu, rozhodnutí je ovšem na tobě, já jsem ani tak UM nedala a malá mi ho teda ani nevzala, je to boj..
Mela jsem to stejne. Bezeme neusl cca rok a pul, pozdeji jsem mu teda obcas zdrhla, ale po pul hodine jsem zas musela prilehnout aby se vyspal. Kamoska to mela stejne ale nechala ho klidne rvat x krat za den. Nektery mimina jsou proste kontaktnejsi, cim driv to prijmes a budes mu k dispozici, tim driv budes v klidu. Ten rok se to vydrzet da a pak uz bude lip.
@martinatd Upřímně kdybych vedela, že pujdu do práce do kojení bych se nehrnula, pak jedině odstříkat, je velmi pravděpodobné, že umělé do něj ani nedostanete a to jsou pak nervy, uřvané dítě hladem..A to spaní u prsa, odbouravala jsem strašně mooooc dlouho, večer bez problému, ale kolem oběda ne ane ani skoro v 17 měsících, už ted vám to nezávidim
Malý (2 měsíce) taky nejradši usne u prsa, ale mám ještě staršího a trochu pracuju, takže to přes den nejde. Pořídila jsem měkké šátkové nosítko a tam usne spolehlivě, někdo v nositku i kojí, to teda neumím 😀
@martinatd
Mame to uplne stejne. I zrovna ted mi chrni u prsa. Ma 3,5 mesice. Mam jen jeho, tak si to muzu dovolit, kdybych mela deti dve, tak by to uz neslo. Jinak uspavani je vycerpavaji boj 😄 Bud uspavam v kocarku, tam se mi ale po chvili budi, tak musim jezdit. Nebo v nositku a to musim zase chodit, aby spal. Takze u prsa je to nejpohodlnejsi 😀
@jjasmina
@martinatd
Já nevím holky, neberte to jako rejpani, ale z vlastní zkušenosti mi to přijde právě naopak. První dvě děti na UM a poslední kojené. Naopak pro mě byla svoboda to kojení, že jsem nemusela pořád řešit, jestli mám s sebou mléko, kde ho ohřeji, nebo jestli nevychladla voda v termosce, nebo jsem ji nedala moc horkou atd. Kdežto u kojení bylo naprosto svobodné, že jsem tohle vše nemusela řešit, navíc prso ho vždy uklidnilo a uspalo. Pro mě tedy kojení = svoboda. Kojila jsem přes dva roky.
@martinatd mám to podobně. Malá usíná pouze v leže u prsa. Naučila se ale rychle režim. Když začne být protivná, snažím se ji zabavit. Hrazdička, gymnastický míč, v kuchyni mám na zemi deku a nosítko, pravidelně vaničkujeme... Snažím se, ať je vzhůru aspoň dvě až tři hodiny. Potom si lehneme, ona se napije a usne. Ve vhodnou chvíli se odpojím a jdu pryč. Občas musím přiklusat zpátky a zase se přitulit a nechat ji přisát, ale když se uklidní zase si jdu po svých.
Obecně platí, že cokoliv nového chceš dítě naučit, nesetká se to s úspěchem hned napoprvé.
Dala bych si malý cíl, třeba jedno spaní (ranní) zavést v kočárku a opravdu každý den ve stejný čas vyrazit. Za pár dní si děťátko zvykne. Maminky více dětí to musí takto nějak zavést, jde to, držím palce!
@martinatd a proč bys s ním nemohla "věčně" Ležet? Aspoň do doby než půjdeš do práce? Ber to jako odpočinek i pro sebe
@martinatd taky jsem měla neodložitelné dítě. Spala jen se mnou nebo v náručí jinak hned vzhůru. Vzhledem k tomu, že byla moje první, tak jsem to neřešila a dávala ji kontakt, který potřebovala. Šátky nebo nosítko jsi nezkoušela? Úžasná věc, já bych bez toho nepřežila. 🙂 Malá je teda pořád hodně kontaktní, ale přeslo to, teď už je to jen mazlík ne závislák.
@chrystyanna no tak těžko pak budu moct jít do práce když bude maly naučeny spát u prsa. Navíc myslím ze v roce už se dítě odnaucuje hůř jelikož už má větší rozum než třeba půl roční
@martinatd má teprve 3 měsíce, vážně se nemusíš hroutit z toho, že to tak bude i v roce a že teď musíš rázně zakročit. Je to miminko, potřebuje si připadat v bezpečí ne převychovat. Kolem půl roku už třeba malá u prsa nespala, ale vzbudila se hned jak jsem odešla. Náročné to trošku bylo, ale ve 3/4 roce už tohle všechno odeznělo. Máš fb? Je tam spousta nosících skupin ať celorepublikových nebo zaměřených na kraje. Můžeš se třeba i vyfotit a poptat se jestli máš navázáno správně a popřípadě ti tam rádi poradí, co zkusit místo toho nebo jak úvaz vylepšit. Já si tenkrát i domluvila schůzku s maminkou a ta mi ukázala kupu nových úvazu, dala vyzkoušet nosící bundy, abych věděla, kterou a jakou velikost si vybrat.
@martinatd měla jsem to stejně. Můžeš zkusit šátek nebo nosítko nebo pokud máte balkon zkusit uvozit v kočárku a nechat na čerstvém vzduchu, ale u nás v těchto začátcích spaly holky nejčastěji na mě. Dokud jsem měla jen tu mladší, tak to šlo, holt úklid šel stranou, manžel hodně pomáhal, malá byla děsně kontaktní, takže pak to šlo jen s šátkem, ale nemusela jsem řešit druhé dítě. Ta mladší naštěstí nebyla až tak kontaktní, zvládala i kočárek, ale šátek nebo nosítko byl náš největší kámoš. Takže to můžete vyzkoušet.