Ahojte, syn za pár dní 8 měsíců se v noci budi třeba i 4,5x jen aby "podudal" .. vetsinou se napije (plne kojim) do té půlnoci a pak když se vzbudi, chce jen dudat u toho spí dal... třeba už to 2 měsíce a už jsem z toho docela unavena někdy je to tak často že mám pocit , že nespím vkuse ani hodinu... teď roste zoubek, učil se platit ted už peruje na kolinkach, vim ze je toho teď hodně ale.delal to už dřív než se začalo..měl.to někdo podobné?? Zlomí se to? Teď spime spolu a to už mě taky ničí, boli mě celé.telo, potřebuju svůj prostor tak jsem prirazila postýlku k naší posteli ale vzhledem k tomu ,že se tak často budí mi přijde zbytečné ho tam učit když má takovou potřebu být furt u prsa...máte nějaké rady? krom toho vydržet 😅🙈
U nás pomohlo až ukoncit kojení, do té doby sem fungovala spíš místo dudlíku a nevyspala se.
@krisstina93 přesně
@jenssy Já te chápu, mám to stejně. Bohužel v noci tak funguju jako dudlík. Jenže dcera,.pokud nedostane prso, začne ječet ještě víc. Napřed musí podudat prso a pak vezme dudlík. Šílený....teď ji chci zkusit odstavit, už stejně nechci kojit....Tak uvidím, přes den ji vše normálně a s UM nemá problém
@me_druhe_ja ja se odstavení desim upřímně. Vůbec nevím jak by to bylo kdybych mu to prso v noci nemohla dát. Hned jak má prso spí ale když ku ho nedám? Jsk pak uklidňujes aby ti mala zase usnula ? Dudlik nepomáhá 😔maly je strašný prsomil...
@martinatd u nas jsme odstavovali s manzelem po dobu 14 dnu, nejdriv jsem vzdycky po 3 dnech ubirala kojeni uvnitr noci, pak to ranni a nakonec to pred usnutim. Naplanovali jsme to na obdobi kolem Vanoc, kdy byl manzel 14 dni doma a nevstaval do prace, tim padem vstaval k malemu. Z nej necitil mleko a vzdycky po chvilce place ho v naruci uklidnil a s dudlikem zase usnul. Jednou v noci pak zacal dostavat UM. Odstaveni je hodne o trpelivosti, stejne tak i u definitivniho sebrani dudliku a plen 🤷 jakmile se jednou rozhodnes, musis vytrvat za kazdou cenu a neustoupit, i pres plac, smutek nebo pocurane podlahy 😁 trva to vzdycky tak tyden a je vyhrano 🙂
@martinatd ale pokud je to prsomil, budes to mit asi slozitejsi. Ja jsem mela stesti, ze moje deti obe maji prsa jen na jidlo a neuklidnuji je jima, a syn se v 10 mesicich pres den odstavil sam, protoze uz mel normalni jidlo. A jak to bude s dcerou, to zatim nevim 🤷 ale ja nikdy nedavala prso jen tak, vzdy jen, kdyz maji deti hlad
@martinatd Já z toho mám taky obavu, v noci totiž zabírá jen koza.....Zatím to chci zkusit tak, že dostane um místo prsa před spaním (to bude v pohodě) a když se probudí zhruba do té půlnoci, než jdu spát. Pak teda pojede koza....um zase ráno. Přes den ji normálně, na kozy si nevzpomene. Uvidím no....ale taky se toho bojím.
@jenssy mě se syn sám odstavil kolem 8,5m. Jenže bv té době už tak 3-4m spal celou noc a cca 1,5m měl prsa jen ráno a večer. Dcera je bohužel šílená co se spaní týče....
Děvče, nebet to, prosím, zle, ale ty to spaní moc řešíš, přes den ti spí (podle tebe) moc, v noci zase málo. Dítě není hračka na klíček, kterou si natahnes, jak ty chceš... Většina z nás tady měla bezesne noci, jsou deti co se budí i co dvacet třicet minut(viz moje).. Chapu tě, že je to otravné, taky mám někdy pocit, že ráno nevstanu z postele.. Ale prosim tak neřeš, že ti přes den víc spí, lehni si s ním, bud ráda, že má přes den víc spánku, máš chvíli na odpočinek, pri dalším spanku zase můžeš uklizet nebo dělat jiné činnosti... Fakt to nemyslím zle, je to asi tvoje první dítě, ale prosim tě nehrot to tak, nech tomu volný průběh, stejně to nezmenis, a když jo, tak to stejně nebude ku prospěchu jedné strany...
Tak ono záleží, dítě si prochází všelijakými změnami. Rostou mu zuby, učí se nové věci, má separační úzkosti.. ono to, že se odstaví a bude na UM nezaručuje že bude spát. Syn od 4.měsíce je plně na UM. No a lépe spí až teď (bude mu rok). Jinak se půl roku budil cca 5-7x za noc. Vždy chtěl jist. Za noc snědl cca 260 ml mléka. Někdy víc, někdy méně. Taky jsem si myslela, že na UM bude spinkat lépe ale není to tak. Přes den hezky papá a má vydatná jídla a stejně má v noci strašný hlad a papá jak blázen. Syn spal od prvního dne ve své postýlce a ve svém pokojíku. Usínal sám, bez pláče. Jen si dal mléko, zachumlal se a spinkal. A nyní? Musí usnout na mně přitulený a pak může spinkat spokojeně v postýlce. Usne během 5-10 minut bez problémů ale nechce teď usínat sám jako dřív. Přes den celou dobu spí taktéž v postýlce a miluje ji. Člověk mu naklepává peřinku a on už se usmívá a čeká, až ho člověk přikryje. Takže on je postýlkoví. Ale každé dítě je individuál.. jedině doufat, že se to zlomí. Prostě se potřebuje ujistit, že tam jsi s ním a že je všechno v pořádku.
@martinatd dudlík? Můj syn, cim byl starsi, tim se budil casteji na kojeni. V 10 mesicich uz se pres den odpojil sam a zbyvalo jen nocni kojeni na podudani, takze jsme odstavili. Jinak jsem vstavala i 6-7x za noc. Ale u nas pomahal dudlik, nikdy jsem nechtela byt zivy dudlik ja 🙈 co se tyka postylky a vlastniho prostoru, je to asi spis o pohodlnosti, ja vzdycky vylezla, vyndala malyho z postylky (totez delam nyni i s dcerou) a kojim na kresle vedle poslete, stejne i prebaluju, tak je to jedno...ale moje deti nikdy nemely potrebu spat s nami a nemaji problem spat samy v postylce u nasi postele, taky potrebuju vlastni prostor, jinak bych se nevyspala...Ale chapu, ze tady mezi maminkami moc pochopení nenajdu 😁