Spánek odpoledne. Za jak dlouho si to sedlo?

konie22
28. říj 2023

Ahojte, už víc jak měsíc bojuju se spánkem syna 2,5let. At se snažím jak se snažím spát nechce , usne nad 2x v týdnu maximálně .. když nespí chodí už v 6 večer . Nenutila bych ho , upřímně mi nevadí , ze jde v 6 spát 🙈😅 nicméně jde vidět ze je unavený , není protivny , sle oči má kolikrát jak po flamu . Otázka tedy je , zda ho nechat bez spánku i přesto , ze to očividně ještě potřebuje nebo to tlačit aby spal. V noci samozřejmě spí hůř . Stále se budí ať už spí přes den nebo ne , ale s odpoledním spánkem se budí trochu méně . Bohužel když přes den nespí , budí se brzy kolem 6 .. mate některá podobnou zkušenost ? Sedlo si to ? Za jak dlouho ? Nechci aby se pak trápil … často usina v autě když jsem zrovna na cestách , ale nemůžu s nim jezdit každé odpoledne na projížďky . V kočárku není od 1,5 roku takže už fakt nevím . Děkuji

uzivatelkapetra
28. říj 2023

Zkusila bych asi najít nějaký rituál, který mu usnadní usnout, čtení, zpívání a dopoledne bez displejů, chodit si možná lehnout před obědem, aby nebylo plné břicho?
Zkusila bych kdeco a jak by to nešlo , tak by to nešlo, nenaděláš nic.

konie22
autor
28. říj 2023

@uzivatelkapetra zkoušela jsem vše, pohádky knížky, vyprávění, hlazeni, broukani do ouška , nic a stejně to nejde … na TV nekouka volíme klidnější režim před spaním ale nepomáhá . Tak už nevím 🤦‍♀️

klokanka31
28. říj 2023

@konie22 Nenutit ho...naše taky už v tomhle věku odpolko víceméně nespala. Ale naučila jsem se jí nějak povzbuzovat aby neusínala v 18 ale nejdřív v 18.30. A pak se budila kolem 7-8.

exbordelar
28. říj 2023

Za me je tento stav idealni. Vecer je brzo klid a rano sice vstava takto brzo, ale ja to resila tak, ze mel v mistnosti hracky a kdyz rano vstal, tak ja jsem si klidne jeste hodinu podrimovala v pelechu, zatimco si sam hral 😀 Ve 2,5 letech to je pohoda 😀 ale samozrejme kazde dite je jine 🙂

ajja87
28. říj 2023

Ani jedno dítě mi v tomto období nechtěli spát,ale ja prostě přemlouvala,,,uplacela,,,aby usnulo a vzdy usnulo, jo vydrzely vždycky,sice kolem 5/6 byla krizovka,ale vezsinou fakt do tech pul osmé vydrzely,ale ta noc pak byla hrůza... takže ta mladší teď bude mít tři a přestože každý den kde víceméně spát s tím, že nechce,tak jo vzdycky něco naslibim, že treba pak půjdem na hřiště, nebo si hrát s oblobenou hračkou, občas slibim i něco dobrýho na zub,zmrzlinku a pod.,ale jen když usne, protože čekám třetí a mám náročnější těhotenství,tak jsem za noční,, klid,, ráda (když spí přes den,budi se jen dvakrát za noc,jinak bez spánku je schopna se budit co hodinu),ale teda mám výhodu, že se z 95% nevzteka, že nebude spát,sice dělá v posteli blbiny,ale po přemlouváním usne.

michaela666
28. říj 2023

Máme to stejně, ale dcera nikdy ráno nespala déle jak do 6. I to už byl sakra svátek, protože většinou vstávala v 5 a bylo jedno jestli spala nebo nespala po obědě.
Teď když usne, tak většinou až kolem 15 hodiny, spí do 17 kdy ji budíme aby se aspoň najedla a šla do vany. V 19 hodin usíná znovu.
Někdy usne v 16 hodin, pak spí kolikrát až do 5 hodiny ráno druhého dne. Snažila jsem se od miminka nastavit nějaký spánkový režim, ale marně. Čím víc jsem na sílu něco chtěla, tím horší to pak bylo. Takže za mě nenutit a přizpůsobit se dítěti.

kristyn86
28. říj 2023

Uz bych ho nenutila. Syn i dcera meli tohle obdobi,kdy uz po obede neusnuli a byli treba kolem 18 k.o. Ale snazila jsem se to natahnout treba do tech 19 h. Dcera mi pak usinala po obede treba 3x tydne. Blby bylo,kdyz mi odpadli treba v 16 hodin,protoze to mi pak zase strasili do noci...Chce to jen prezit,ono se to jeste bude menit. A pokud spi od 18 do 6h,tak je to dobry.

konie22
autor
28. říj 2023

@michaela666 to koukám ze vám jsme po tak krátké době co ke vzhůru po odpoledním spánku . Syn je zvyklý na 7h okno před večerním spánkem , takže později ho dávat nemůžu no😏 nemluvě o tom, ze když nakonec usne a vstane v 15h , jdeme spát kolem 9 večer a stejně usina pak hodinu ,,, ach ty spanky 🤦‍♀️😅 ale děkuji , budeme to muset ještě nějak zkoušet a uvidíme jak to bude fungovat

michaela666
28. říj 2023

@konie22 Vypozorovali jsme, že jí je celkem jedno co se přes den děje. Jak padne 18 hodina, začne polehávat a do 19 hodiny spí. Změna času s tím vždycky trochu zamává, ale jak kdyby měla v sobě budík. 😃 Má to tak už od narození a za ty skoro 3 roky ( narozená v lednu) se nám s tím nepovedlo nic udělat.
Zkus to vydržet a najít na tom to pozitivní. Nemám ráda brzké vstávání, ale na druhou stranu mám už v 8:30 uvařeno a obstaranou domácnost. Díky tomu můžeme vyrazit ven a bez stresu se vrátit až na oběd.
A hlavně mám večer brzo čas pro sebe a manžela.

marketa1218
28. říj 2023

Dcerka už mi takhle také nechtěla chodit spinkat, já sem s tím trochu bojovala, protože takový šlofíček po obědě byl prima 😃. Pak sem si ale docela zvykla na to,že už večer v sedm spinká a klid 😃. Ráno sice vstávačka, ale zase sem toho víc stihla. Navíc neměla sem nervy na to uspavat dítě co už spát nechtělo, ona by usnula, ale třeba ve tři a to už teda nechci mít večerky třeba v 11h .