Ahojte maminky,
Řeším už 2 roky spánek mého 2 leteho synka, vím že je více aktivnější.....takže se ho snažíme různě zaměstnávat, přes den jsme zkoušeli ho nechávat spát méně, ale nemá to na to vliv. Uspáváme ho kolikrát i přes hodinu, různě se Nás u toho s přítelem vždy musí chytat, prostě cítit ten kontakt, mě už to docela dost vadí....furt šahá, nohy na Nás dává, kolikrát kope, nicméně vím že to zní hrozně občas si řeknu už že jsem Špatná máma, že mi tohle vadí.
Ale co bych od Vás potřebovala ještě za radu, mám měsíční mimi a to je to samé....nemůžu udělat žádný rituál aby usl dřív, než okolo 22 až 23. Napustim vanu, okoupu, namasiruji, dám prso na požádáni....ale ten spánek je hodně rušivý, když se podaří ho uspat. Přes den spí krásně, ale večerní uspavani fakt děs běs.
Prosím poraďte, jsem opravdu z toho už nešťastná a zároveň už vyčerpaná:(
Děkuji
@luhana ahojky, víš co?i kdyby nikdo neodepsal, tak te trosku uklidni ze to ma nekdo stejne jak ty. Starsimu jsme udelali pokoj na narozeniny ted ve 2 letech, rikali jsme si ze jsme to meli udelat drive, aby pak nebyl smutny ze ho vyhnal braska....spaval s Námi. Nicméně Nas prekvapilo, ze pokojik vzal pozitivne a kdyz jsme ho uspali, tak tam spal pěkně, obcas prisel i několikrát za Noc, ale s tim se pocita....ted co je narozeny malinky, tak je to o neco horsi, hlavne ten spanek...ale to si myslím ze ovlivnuje zase sourozenec, je to pro starsi taky zmena. Druhý bude holka nebo kluk?🙂
@miskaa31
Druhá bude holka, narodí se na přelomu roku. Do té doby se budu snažit o přesun do jeho pokojíčku, aby si právě nepřipadal kvůli miminu odstrčený. A co si budem povídat...taky bych se ráda už konečně vyspala. Kdyby se v noci vzbudil a přišel, to by mi nevadilo. Brala bych jako úspěch už jen to, kdyby tam chvíli spal. Jenže on tam spát zatím nechce 🤦♀️ Ale je fajn, že ti malý v pokojíčku spal...určitě se to s příchodem druhého syna trochu zvrtlo, zřejmě touží být v pozornosti rodičů, tak jako předtím. Ale věřím, že si to sedne 😁👍
@miskaa31 tak ja to zkusim….s malou bylo uspavani take na dlouho, neslo to jinak nez houpy houpy na rukou!!!! Pres den pohoda vecer jina moznost nebyla. Zada v haji. A kdyz ji byl rok tak jsem ji zacala ucit na vlastni pokojik a samostatne spani. Ale stale houpy houpy na rukou! Jinak rev a klidne dve tri hodiny tuleni mazleni a premlouvani ke spanku 🤯 jednou mi praskly nervy a svihla jsem ji do kocarku a ejhle spanek do peti minut a krasne v podstate bez buzeni sama v pokojicku az do rana (vyjma zubu). A tak to slo dal okoupat namasirovat vecere umyt zuby kocar spanek, s manzelem jsme otevreli vino a krasne vecery …. A zacala jsem mit schizu ze co budu delat az bude vetsi ze kdyz mi sama neusne jen v kocarku, budu to delat do jejich 18???? A pak jsem se jednou hecla a dala kocar pryc a foukla jsem ji do postylky precetla pohadku a cekala co bude. Povidala si se mnou mazlila se pres sprusle kdyz chtel a najednou lehla a usnula….a od te doby je to stejne, uz si sama chodi po vecernicku k postylce. Nekdy je hotovo za chvili nekdy to trva dele. Jen to chce byt u ni a sedet v kresle sem tam si s ni neco povykladat, natrepat polstarek, srovnat hracky, ale funguje to. U nas proti tomu litani z postele zabralo nechat jeste sprusle postylky. Myslim ze ma pocit neceho sveho, je ve svem pokojicku, je ve sve postylce, vsechno je jeji tak si toho vazi. Nevim jestli to nejak pomuze, ale takhle to bylo u nas……
@miskaa31
Pořád čekám co ti tady holky poradí, protože mám doma to samé. V podstatě dva roky řeším jen spánek. Syn je také hodně kontaktní, u uspávání má potřebu se mě neustále dotýkat nebo tulit se. To je ale ta poslední část uspávání, předtím mi zdrhá z postele a nechce se zklidnit, jen si hrát. Vůbec nevím jak ho přesunout do pokojíčku, stále spí s námi. Za nedlouho se narodí druhé a to bude teprve hardcore 🙈🥴 Ja radu nemám, jen pochopení. Snad ti tady někdo poradí. Drž se 🍀