Spánek a uspávání měsíčního miminka. Nějaké rady?

terss
28. čer 2024

Zdravím,

Mám měsíční miminko a přes den docela bojujeme se spánkem. Vidím na malé, že je unavená, že neudrží oči, ale nedokáže zabrat. Usíná s dudlíkem během chviličky, ale během par minut ho vyplivne a začne plakat a cely ten spánek je neklidný. Zkouším utěšit na rukách, hladit, ale nic moc nepomáhá. Až znovu dam dudlík, tak je to to stejně dokola - na chcili usne, vyplivne dudlík a je vzhůru a pláče. Když ji polozim po krmeni do postýlky, hned hledá okolo sebe a potřebuje se necim uklidnit, proto dáváme dudlík.
Vidim ze je hodně pretazena a nejde ji spinkat. Nějaké rady?
Myslíte ze ji to takhle zustane?

hennrietta
28. čer 2024

Dcera hodně spala na mně. Ležela jsem a měla ji na hrudi. Usínala a spala tak nejlépe a dlouho jí to vydrželo.😆
Teď už bych pořídila na další kvalitní šátek/nosítko.

terss
autor
28. čer 2024

A do jakého věku na vás takto spávala? Nebylo poté těžké ji to odnaucit, nebo jak jste ji pak zvykala na jiný zpusob ukládání?☺️

malytlustyhroch
28. čer 2024

@terss kolem mesice spal taky hlavne na nekom (ja, tata, babicka...), ted jsou mu 4m a zrovna kamoska obdivovala, ze ho jenom polozim do postylky dam mu dudlik, decku a on sam usne. Je to moje treti dite, takze uz tak nejak pocitam s tim, ze tohle obdobi nevydrzi dlouho, prijdou zuby nebo separacni uzkost a zas bude jen u me... tim chci rict, ze z toho, ze ted prospi mesic na tobe nebo vedle tebe (je to myslim prijemne pro obe strany, pokud si to clovek muze casove dovolit a najde si pohodlnou pozici, v ktere treba taky usne), tak neplyne, ze tak bude spat furt, ale ani ti nemuzu slibit, ze na tobe za pul roku nebude viset jako kliste dnem i noci, protoze to delaji nekdy skoro vsechny deti.

palja
28. čer 2024

@terss každé miminko je jiné. První dceru jsem musela celé dny nosit a uspavat na rukách, jinak by nespala. Takže jsem nedělala nic jiného než ji nosila. Takhle se uspavala až do roku a půl.
Druhá dcera, tak tam stačilo pustit kolotoč nad postýlkou, dát jí do hnizdecka a do ruky jí dát bavlněnou plinku a rožek namočený v mateřském mléce jí dát k obličeji. Ona si to tak muchlala až nakonec usnula. Takže u té druhé jsem žádné tanečky dělat nemusela. Chce to vyzkoušet, co miminku vyhovuje.

hennrietta
28. čer 2024

@terss Buď spala venku v kočárku nebo na mě. Po asi měsíci, dvou jsem ji zkusila dát vedle sebe a nechat na bříšku a většinou spala dál.
Uspávala jsem tak asi 3/4 roku, jinak to nešlo. Pak tak nějak přirozeně vyplynulo, že jí stačí moje přítomnost v místnosti a začala usínat v postýlce a chtít svůj prostor.

sasanka88
28. čer 2024

A co kocarek nebo nositko? Tam nespi? Ja v tomhle veku byla denne 3x venku aby mala spala. Supni ji do kocaru nebo do nositka a mas klid, vyvetras hlavu a miminko se prospi. Jako materska je makacka tak sup ven.

terss
autor
28. čer 2024

V kočárku spí, chodíme každý den na x kilometrové procházky. Akorát přes poledne když jsou ty největší vedra teď tak jsme raději doma a to mi nastává ten problém.

rejalin
28. čer 2024

Syn spal do 6m přes den jen na mně. Kolem toho půl roku jsme přešli na to, že jsem ho v leže ukojila v posteli a potom se vyplížila.. a cca od 17m už jsme se jen objimali a u toho usnul..
Pro mě jedno z největších mouder mateřství - neřeš moc, jestli se něco nauci/odnaučí. Vždycky to jsou jen nějaké období a ty se časem mění. Když s tím budeš bojovat, tak tě to bude stát hodně sil, času, nervů.. prostě to nech plynout, sem tam něco přečkej a ono se to nějak časem změní/udělá. Pokud teď bude spát nejlépe na tobě, prostě to tak dělej, vem si k tomu nějaké dobroty, knížku, seriál a udělej si z toho relax. Za chvíli to bude zase jinak 🙂

sasanka88
29. čer 2024

@terss ja chodila i za tech nejvetsich vedrech ven. Uspala jsem dite a odstavila ho pod okno do stinu a bylo