Silně fixované dítě (2,5). Máte radu?

nataliehron64
1. čer 2024

Dobrý večer, potřebuji poradit, už jsem vážně zoufalá.. syn (2,5) je na mě velmi fixovaný. Už si nevím rady všechny odmítá.. Máma vykoupe, máma obleče, máma obuje , prostě všechno máma.. Začíná mě to vyčerpávat. Nejsem typ matky co bych ho rozmazlovala nebo dělala místo něho všechno, opravdu se snažím aby byl soběstačný a vše zvládal sám. Jakmile přijde manžel z práce tak je malý velmi šťastný a jdou si spolu hrát ale když přijde na nějakou činnost co dělá semnou tak nikoho k tomu nepustí ( manžel nesmí ani vyluxovat - protože to dělá mámá a nikdo jiný). Je pravda, že je semnou opravdu celý den sám nemám nikoho kdo by pohlídal, manžel je v práci do pozdě každý den, když jsme venku s dětma tak si i hezky hraje s nima ale furt mě sleduje očima. Prosím prošel si tím někdo? Jak se to řešilo? Moc děkuji za rady.

exbordelar
1. čer 2024

Je to normalni! To delaji skoro vsechny deti v tomhle veku.
Ale tatu bych vyluxovat teda nechala, at se decko stavi klidne na hlavu 🤣

elesse
1. čer 2024

V ruznych vlnach u obou deti, nekdy mama, nekdy tata… je to normalni a prejde to

pilzzee
2. čer 2024

@nataliehron64 Ja mam chlapa na home office, takze travime cas s deckama fakt skoro 50:50, a stejne je kluk totalni mamanek. Neresim, jednou z toho vyroste 🙂

ivkasolavova
2. čer 2024

Je to normální nebojte , prostě jste máma a pro něj jste všechno . Až pujde do školy přejde to 🙂 Ale vysát bych manžela nechala to zas nemůže být podle malýho

martinka0209
2. čer 2024

Dcera 3 a půl roku,stále mamanek,jdu s malou na plavání,hned chce jít se mnou,ale i když brečí,tak občas nechám ať ji hlídá táta i já si chci odpočinout,ve dvou letech i když je mamanek tak ji na týden hlídala babička s dědečkem a v pohodě párkrát si večer vzpomněla na mě,ale prarodiče to zvládli,museli jsme udělat dětský pokoj,tak se nedalo nic dělat

zmrzlinka
2. čer 2024

Je to období, které přejde 😉

pavca1982
2. čer 2024

Jasně že jsem to zažila a dokonce 4x.😉

hanka_12345
2. čer 2024

@exbordelar a taky a treba pak polevi i u ostatnich

rejalin
2. čer 2024

Je to období a přejde to. Tam kde to jde, tak bych mu svou blízkost poskytla, čím víc tu potřebu naplníš, tím lépe se potom odpojí. Ale zase nějaké hranice- např to luxování 😀 zase nemůže rozhodovat o všem a tohle není o té blízkosti (však ty můžeš být s ním, zatímco tatínek bude uklízet). Tam bych byla nekompromisní..

klokanka31
2. čer 2024

@nataliehron64 Je to normální 😊 A chodí to ve vlnách, naší malé jsou teď 4, a zase všechno jen maminka maminka 😊

marketa1218
2. čer 2024

@nataliehron64 Jojo v tomhle věku jsem taky musela všechno dělat já, teď je dceři 4,5 a je totál tatínkova holčička. Většinou chce všechno s tatinkem, když je doma. Takže maminka si trošku aspoň odpočine 🤣

nataliehron64
autor
2. čer 2024

Všem Vám moc děkuji za uklidnění 🤗, tak doufám že to brzy přejde 🙏🏻