Dobrý večer, potřebuji poradit, už jsem vážně zoufalá.. syn (2,5) je na mě velmi fixovaný. Už si nevím rady všechny odmítá.. Máma vykoupe, máma obleče, máma obuje , prostě všechno máma.. Začíná mě to vyčerpávat. Nejsem typ matky co bych ho rozmazlovala nebo dělala místo něho všechno, opravdu se snažím aby byl soběstačný a vše zvládal sám. Jakmile přijde manžel z práce tak je malý velmi šťastný a jdou si spolu hrát ale když přijde na nějakou činnost co dělá semnou tak nikoho k tomu nepustí ( manžel nesmí ani vyluxovat - protože to dělá mámá a nikdo jiný). Je pravda, že je semnou opravdu celý den sám nemám nikoho kdo by pohlídal, manžel je v práci do pozdě každý den, když jsme venku s dětma tak si i hezky hraje s nima ale furt mě sleduje očima. Prosím prošel si tím někdo? Jak se to řešilo? Moc děkuji za rady.
V ruznych vlnach u obou deti, nekdy mama, nekdy tata… je to normalni a prejde to
@nataliehron64 Ja mam chlapa na home office, takze travime cas s deckama fakt skoro 50:50, a stejne je kluk totalni mamanek. Neresim, jednou z toho vyroste 🙂
Je to normální nebojte , prostě jste máma a pro něj jste všechno . Až pujde do školy přejde to 🙂 Ale vysát bych manžela nechala to zas nemůže být podle malýho
Dcera 3 a půl roku,stále mamanek,jdu s malou na plavání,hned chce jít se mnou,ale i když brečí,tak občas nechám ať ji hlídá táta i já si chci odpočinout,ve dvou letech i když je mamanek tak ji na týden hlídala babička s dědečkem a v pohodě párkrát si večer vzpomněla na mě,ale prarodiče to zvládli,museli jsme udělat dětský pokoj,tak se nedalo nic dělat
Je to období, které přejde 😉
Jasně že jsem to zažila a dokonce 4x.😉
@exbordelar a taky a treba pak polevi i u ostatnich
Je to období a přejde to. Tam kde to jde, tak bych mu svou blízkost poskytla, čím víc tu potřebu naplníš, tím lépe se potom odpojí. Ale zase nějaké hranice- např to luxování 😀 zase nemůže rozhodovat o všem a tohle není o té blízkosti (však ty můžeš být s ním, zatímco tatínek bude uklízet). Tam bych byla nekompromisní..
@nataliehron64 Je to normální 😊 A chodí to ve vlnách, naší malé jsou teď 4, a zase všechno jen maminka maminka 😊
@nataliehron64 Jojo v tomhle věku jsem taky musela všechno dělat já, teď je dceři 4,5 a je totál tatínkova holčička. Většinou chce všechno s tatinkem, když je doma. Takže maminka si trošku aspoň odpočine 🤣
Všem Vám moc děkuji za uklidnění 🤗, tak doufám že to brzy přejde 🙏🏻
Je to normalni! To delaji skoro vsechny deti v tomhle veku.
Ale tatu bych vyluxovat teda nechala, at se decko stavi klidne na hlavu 🤣