Separační úzkost. Jak dlouho trvala?

nika110818
20. únor 2022

Prosim, jak dlouho u vas trvala separacni uzkost? Dcerce je 8,5 mesice, hodne intenzivni je to asi druhy tyden. Dcerka je na mne nalepena jako kliste, v noci nechce spinkat v postylce, ale s nami, u kazdeho vcetne manzela, breci, chce byt jenom u mne. Vim, ze je to prirozene, jen mne zajima, jak dlouho to muze trvat. 😊 dekuji.

jjasmina
20. únor 2022

@nika110818 u nás od narození do 1,5r řekla bych 🤣

sirinfirst
20. únor 2022

Asi tak do roku a půl

nika110818
autor
20. únor 2022

Wau, ja myslela, ze 2-3 mesice a je to. 😂

shirilka
20. únor 2022

@sirinfirst U nás začla až v 17m a trvá, je to psycho 😀

klokanka31
20. únor 2022

@nika110818 U nás není separačka v jednom kuse ale po různě dlouhých obdobích 🙂

moonulka
20. únor 2022

Teď má rok a tři čtvrtě a asi měsíc už je to v pohodě, i mi zamává, když jde s mužem třeba ven. Ale chodilo to ve vlnách, vždy se to chvilku zlepšilo a pak zase katastrofa 🙈

tibecinan
22. únor 2022

Netrvala vubec, to mám děti tři... chce to je zvykat od mala, pak bude vše na pohodu 🙂

vladienka
22. únor 2022

Ono to chodi vo vlnach, starsia dcera mala separacku v 8 mesiacoch, najsilnejsiu v roku a pol a este v 3 rokoch. Vzdy to trva par tyzdnov az mesiacov

vladienka
22. únor 2022

@tibecinan nerozumiem na co ich treba zvykat

mishulka26
22. únor 2022

@tibecinan já jsem syna zvykala a tak do 2 let a 3 měsíců byl v pohodě, ale od té doby jako by se to zlomilo a pořád jen máma už to trvá 4 měsíce a zatím to na zlepšení nevypadá

tibecinan
22. únor 2022

@vladienka nedélat z nich svuj majetek 🙂 vidím co dělají matky všude kolem... pak se diví, jak se dítě chová

shirilka
22. únor 2022

@tibecinan S tím zvykáním no nevím, malý je téměř od narození zvyklý být s manželem, i s prarodiči a nikdy nebyl problém a najednou prostě jen máma máma...

tibecinan
22. únor 2022

@shirilka no ono to není jen o rodinných příslušníkách, ale brát ho i socializovat a nestát mu věčně za zadkem 🙂

shirilka
22. únor 2022

@tibecinan Za zadkem mu rozhodně nestojím, travime čas s kamarády co mají i nemají děti, cizí lidi s dětmi na hřišti... Ale prostě najednou máma máma, jako ono to může souviset i s tím, že cítí, že přijde změna a nebude už sám ale kdo ví...

kytickaaa
22. únor 2022

@tibecinan 🤨

hezz17
22. únor 2022

@nika110818 od 4m do 1.5 roku. Stylem ze nemohl pohlidat ani manzel, kdyz jsem sla treba na wc. Okamzite amok

mishulka26
22. únor 2022

@shirilka máme to stejně od té doby co se mluví o miminku tak je pořád jen máma. Asi opravdu tuší, že už nebude jen on. Už mám i strach co se bude doma dít až budu v porodnici jak to zvládne.

shirilka
22. únor 2022

@mishulka26 Přesně, toho se taky bojím.

vladienka
22. únor 2022

@tibecinan nic to s tym nema, separacka je uplne prirodzene obdobie, niektore deti ho nemaju, tak ako niektore spia celu noc, niektore zuby bolia a ine nie.. neskutocny tento pristup ako zena moze za vsetko 😂

vladienka
22. únor 2022

@tibecinan predstavte si ze sme s dcerou chodili na cvicenie, dilnicky, neustale s kamoskami na hriste atd, hlidani sme nemali to je pravda, nemaˇe tu nikoho z rodiny a dcera mala aj tak separacku.. to je ako radit ze treba naucit dieta spat v noci a nekojit sa

mishulka26
22. únor 2022

@shirilka doufám, že mu pomůže domácí prostředí, protože u babičky brečí když tam nejsem, ale doma když je s někým tak se po mně sice ptá, ale nebrečí

cizrna31
20. zář 2022

@tibecinan s tím bohužel nemůžu souhlasit, naše dítě je hlidane a stále v kontaktu s lidmi a nedávno zasek a je i problém, když se na ni někdo podívá ☹