Separačka ve 4 letech. Máte zkušenost?

30. srp 2024

Nemáte někdo zkušenost se separačkou u 4 letého dítěte? Naše dcera už jako menší měla separačku, ale nic hroznýho. Teď je to hrozný, když měla jít k prarodičům na hlídání přes den, tak se mě chytla za nohu a že tam nechce zůstat, že chce jít se mnou. Dnes byla zaneprázdněná, tak jsem jí u prarodičů nechala a na asi 20 minut jsem si zaběhla do obchodu. Když jsem se vrátila, letěla ke mě s hrozným pláčem, prý brečela hned jak si všimla že tam nejsem. Do školky zatím nemusí, ale stejně mě znervózňuje že je tak citlivá. Nikdy s tím problémy nebyly...🤔 A když se jí zeptám proč tak vyvádí, tak prý že se jí po mě stýská, že chce být všude se mnou.A přitom 14 dní zpátky byla na hlídání půl dne a ani si na mě nevzpomněla.

patypresdevaty
30. srp 2024

Období se střídají, za mě je to normální.
U obou dětí (aktuálně 8 a 5) se dodnes střídají období, kdy jedou k babi úplně v pohodě a kdy se ode mě nechtějí odpoutat.
A zmizet dítěti, které má zrovna takové období, bez oznámení, není dobrý nápad. To rozhodně nepomůže.

uzivatelkapetra
30. srp 2024

Těhotná nejsi?

autor
30. srp 2024
autor
30. srp 2024

@patypresdevaty Jo to jsem bohužel nedomyslela.

marketa1218
30. srp 2024

Mám dcerku, které bude 5 a je to každou chvilku jiné. Jednou u babi úplně v pohodě, těší se a jindy nechce. Také je na mě hodně fixovaná, nám ale pomohla dost ta školka v osamostnění se. Hodně s ní mluvím a co slíbím, tak dodržím, aby neměla pocit nějakého podrazu. U dospělých se také mění nálady, děti jsou to samé.

cilkat
30. srp 2024

Syn měl druhou separačku ve třech letech (to ješět skoro nemluvil) a další v nějakých 4,5 - tam to souviselo s nějakým uvědoměním abstraktna nebo čeho, každopádně mluvil o tom, že "nebojíme se bubáků" (zjevěn ve školce koukali na nějaký film o strašidlech, i to rozebrali... ale jemu prostě utkvělo jen nějaké pčecvaknutí a strach. Totální, panickej strach, který se mimo jiné hodně týkal mladšího bráchy, který bez něj nesměl ani překročit vstup do výtahu, aby mu nezmizel). ... Ale syn je prý autista a tyhel věci asi prožívá víc, no.