Scény u přebalování. Máte zkušenost?

zdenamol
25. dub 2020

Ahoj, mám problém ani ne s dvouletou dcerou. Když se má přebalovat, tak dělá scény, že ji to bolí a nechce. Většinou pomůže, že pokaždé umyju.Kope nohama jako kobyla. Někdy pofoukám a najednou nic nebolí, ale někdy to vypadá věrohodně. Před 14 dny měla vyšetření moči, stolice ,výtěr, ale nic se nenašlo, ale situace je stále stejná, přebalování je horor. Má to taky tak některá, že si dítě u toho stěžuje na bolest? Mám ( asi vím) podezření, že je to jen herečka, ale přesto mě trápí myšlenka co kdyby náhodou ji vážně něco bolelo, ale ať dělám co dělám, tak je to vždy tragédie a na nočníku sedí ráda, ale ještě to nemáme úplně zmáknuté. A zabavit něčím taky moc nepomáhá. Ale někdy se stane, že už předem říká, nebolí nebolí a jindy zle.

veronikav31
25. dub 2020

Ahoj a proč nezkusit bez plen,když nechce? Malou můžou škrtit gumičky po stranách, není jí to pohodlné. Pokud chodí na nočník a i přesto jí dáváš plínu,tak ji dost mateš. Vem jí plíny a dej jí jen kalhotky a legínky, už není taková zima(indiánská metoda).
U nás jsme to taky měli jak u dcerky, tak u syna, jen u nich to bylo v 1,5 roce(od té doby jsou od plen). Starší dcerka mě ve 2 letech a 2m řekla,že nechce plíny na noc(uměla už dobře mluvit), tak šla spát bez ní,v noci jsem jí ju dávala, ale pak se začala budit a už jsem jí ju nedala, tak jsme trochu bojovali,ale od té doby byl klid. Syn začal že plínu nechce na noc asi ve 2 letech, tak chodí spát bez ní,v noci mu ji dám, stává se,že když mu ji dám špatně že se stejně v noci pročurá, tak mu ji už dávat taky nebudu(je mu teď 2r a 2m). Já se s dítětem nebudu prát,když plínu nechce,proč mu ji dávat.

jirovapa
25. dub 2020

@zdenamol Měla jsem podobný problém u cca 2leté dcery a říkala jsem jí, že jestli nechce plínku, tak musí být šikovná a dojít si na nočník. Nechala jsem jí a když se počůrala, tak jsem jí řekla, že když není šikovná, tak musí mít plínku. Teď je jí 2,5 roku a dávám plínku jen na noc a nebo na delší jízdu autem, ale většinou je plínka suchá a řekne si. Je to jen zatím taková pojistka než to bude mít úplně zmáknuté.

olga_
25. dub 2020

Plínu bych nedala.

puhelin
25. dub 2020

Take bych uz plinu nedala. Jasne, ze se i potom muze stat nehoda, ale pokud se to nepokazi reakci typu vynadani, pak jate na dobre ceste plenky odbourat.

hezz17
25. dub 2020

Proč ji tu plinu cpes? Dává ti jasně najevo, že ji nechce.

normalnimatka
25. dub 2020

nevim teda, proč y říkala, že ji to bolí, ale třeba to je jediný slovo, který ví, že vás nějak zarazí atp...ae každopádně je velká, zkusila bych ji odplenkovat. na přebalování jako takovým snad nic nemůže bolet.... co by ji bolelo? kostrč? jako nevim...

klarionela88
25. dub 2020

@normalnimatka možná ji pálí ubrousky vlhčené.... Neni to třeba tím? 🙂

normalnimatka
25. dub 2020

@klarionela88 to mě nenapadlo. sama je zásadně nepoužívám;) dobrej tip

zdenamol
autor
25. dub 2020

Děkuji moc za rady. Mám v plánu to zkusit, říkala jsem si, že bych v pondělí koupila ty učící kalhotky a vyzkoušela takto. Nebo myslíte že stačí klasické?Ale určitě to hned zítra vyzkouším. Ona ten nočník někdy chce, nekdy ne, já nenutím, ale je jasné, že nehody budou, s tím se počítá. A taky mám v plánu ji dát na celý den k mamce, abych viděla jestli to dělá jen doma aby hrála na city a nebo i u ní, protože většinou s ní je jak milius a doma jako ďábel😁

zdenamol
autor
25. dub 2020

Ubrousky právě už taky nepoužívám, to jsem udělala jako první. Umývám.

veronikav31
25. dub 2020

@zdenamol začala bych tím,že bych koupila klasické kalhoty, ty učící jsou o ničem,já je používala ze začátku do auta,kdyby náhodou, pak už ani to ne

zdenamol
autor
25. dub 2020

Určitě bych nevynadala za nehodu, to se stane, to je mi jasné. Já jsem spíš typ, že hned říká, že se nic neděje, že je to v pořádku a že musí na nočník, ale hezky, ne aby z toho měla nervy. Myslím že prvotní nápad v její hlavičce, že ji to bolí vznikl z toho, že v prosinci měla opruzeniny z průjmu když byla nemocná a to ji opravdu musela prcina bolet a od té doby si to pamatuje a zřejmě proto to používá. Ale víte jak, i když si myslím, že to hraje, tak nechci nic podceňovat a úplně to ignorovat. Ale každopádně to říká sama od sebe, doma záměrně o bolesti mlčíme. A je pravda, že někdy plenku nechce a moje chyba, že dám. Mohla jsem nechat bez, ale spíš jsem v tom viděla buď problém a nebo její snahu abych ofukovala prcku😁

eithelwing
25. dub 2020

Také bych zkusila odplenkovat. 🙂 Věk nehraje roli, spíš ta psychická vyzrálost. U dcery jsme to zkusili indiánskou metodou ve dvou letech a byla to naprostá tragédie. Brečela po každé nehodě, stres.
Odložili jsme to a na podruhe super. Do týdne to zvladala.
Pak jsem ale udelala chybu já, že jsem neverilat, že by dcera zvladla i vylety bez plinky. A každé vrácení plinky vyvolalo akorát zmatek. Takže když jsem s tím přestala, uklidnilo se to. 🙂

lolam10
25. dub 2020

V nejvetsi nouzi jsem poustela u prebalovani pisnicky na mobilu.nastesti to bylo kratke obdobi...ale jinak souhlasim,ted je nejlepsi doba na odplenkovani.zacala jsem v dubnu,nechala jsem doma pocuravat teplacky dokud nepochopil ze ma jit na nocnik,a vysazovala jsem samozdrejme.a v cervnu uz i venku(mela jsem kratasky nahradni a tak 3x jsem prevlikala) a cervenec uz bez plen...

puhelin
25. dub 2020

@zdenamol U nas se odplenkovalo po opruzeni. Bylo to v cervnu, myslim, ze mela nejake tropicke ovoce. Rano se probudila, stipala ji kuzicka a tak jsem plenku sundala, ze to necham vyvetrat. Ihned zacala chodit na nocnik a ani vecer plenku nechtela. Mela obrovskou radost, jak to zvlada. Prvmi nehoda byla az za nekolik tydnu, ale to uz jsme doma meli i novorozence a nestihlo se to.

biciklissie
25. dub 2020

Neporadim s odplenkovanim, teprve nas to ceka. Ale dcera taky nesnasi prebalovani. Tak od roka vzdycky rev, kdyz reknu, ze jdeme prebalit. Ted uz se vzdycky schovava (vetsinou si lehne nekde na zem a diva se bokem🙂). Nic se ji nedeje, ale je to nuda, ze musi lezet a je fakt, ze obcas na ni kriknu, kdyz se se mnou pere. Takze je mozne, ze se z toho vase mala vykrucuje tim, co zabira. Ony ti deti dokazi v tom veku skvele predstirat. Naty se parkrat spalila o piti nebo kousek jidla a ted ji hrozne bavi to predstirat. Vzdycky u prvniho sousta bolestne zachrochta, coz by nebylo az tak, ale uplne vzdycky u toho autenticky zcervena v obliceji. Libi se ji asi, jak se vzdycky leknu, ze upouta pozornost. Mala ma ted 18 mesicu. Jsou to lisky podsite, ty deticky.

zdenamol
autor
25. dub 2020

Děkuji všem za příspěvky, jsou užitečné. Já si říkala, že to bude chvilkové, ale jak vidím, tak může nějaký zlozvyk trvat i měsíce.
Zítra zkusíme dát kalhotky a uvidíme co z toho bude. Určitě pak napíšu jak jsem dopadla. Myslím, že to se pozná brzo. Doufám, že to klapne a bude po problému.

merope
26. dub 2020

U nás vyvádí úplně neskutečně a mám pocit, že je mu plína opravdu hoooodně nepříjemná. Občas je pod ní taky dost červený, tak ho chvíli nechám běhat po kuchyni "naostro" a větrat (holt s rizikem loužičky). V létě jak to půjde, tak chci zkusit odplenkovat (uvidím, zatím má rok a kousek). Momentální stav je, že občas je podle mě i docela dlouho i v pokaděné plíně (to při přebalování poznáte, zda to je čerstvé) a vůbec ani nenaznačí a když já naznačím, že jako možná je vhodné přebalit a pochopí, tak ještě zdrhá. Vůbec ho fakt nerada přebaluji - on ječí, jako bych ho týrala ☹.

zdenamol
autor
26. dub 2020

No my teda dnes začali s kalhotkama. Líbí se jí to, ale nepřijde mi, že by plenku vůbec nechtěla. Ráno vstala, chtěla hned na nočník a pak si řekla sama o plenku. Já vytáhla kalhotky a tak dopo byla kalhotková. Nehoda se stala, ale to vůbec nevadí. Na spaní po obědě plenku měla, ale teď jsme zase bez ní. Každopádně se i dnes stalo, že říkala, že ji bolí prcina. Poprvé když byla unavená a chtěla spát a před chvílí když jsem ji chtěla utírat po bobku. Možná se mi zdá, že má jakoby více růžovou hráz, tak jedině že by ta mohla být citlivá. Když chci pořádně utřít a otevřít malinko prcku, tak začne kopat, že bolí. Ale je možné, že už hledám i co není. Každopádně je super, že ji baví být v kalhotkách jak mi maminky radili, ale pořád to nevyřešilo její stížnost. Kdyby neměla vyšetření, tak si řeknu, že ji opravdu něco je, ale nic nenašli 🤷‍♀️

puhelin
26. dub 2020

Jeste me napadlo, jestli to nema zanet. Bud je nachlazena, nebo se neco zanedbalo pri myti pri vymene plenky. Nepouzivas treba vlhcene ubrousky?

veronikav31
26. dub 2020

@zdenamol zánět opravdu může mít.a nesrostla ji trochu prcina k sobě? Asi to bude znít divně,ale pokud by to nepřestalo,tak bych ji objednala na dětskou gynekologii,nejlépe k ženské...já tam byla s dcerkou taky a doktorka super,doporučila nám mastičky,dcerka měla červenou prcinu a hráz,tak jsme změnili prášek na praní,davam jedno máchání navíc,žehlím kalhotky a celkem dobrý.cokoliv se mi nezdá,tak s doktorkou konzultuji.radeji 10x než něco zanedbat

zdenamol
autor
26. dub 2020

To určitě jo, zítra mám v plánu volat, jestli ještě nemrkne. Tak uvidíme, jestli na něco přijde. Já také přemýšlela jestli nemá jít na gynekologii, ale tam mě doktorka vůbec neposlala. Udělal se výtěr ze zadečku a vzorky stolice a moči. Byla s horečkama v nemocnici před 14 dny a na nic nepřišli. Tak je mi to právě divné a i jednu scénu, že bolí viděli na vlastní oči. Pak usoudili, že to může být z její strany úniková reakce. Ale pořád mi to nedá a zítra to ještě ověřím. Myslím, že nemá teď důvod vymýšlet proč by se neměla utřít. Těžko říct.

zdenamol
autor
26. dub 2020

A ta srostlá prcka nevím, ale četla jsem o tom, že se to stát může.

veronikav31
26. dub 2020

@zdenamol pediatrička nemusí na gynekologii poslat,stačí zavolat a říct,že je takový a takový problém, přece jenom gynekoložka na to může mít jiný pohled než pediatrička. A hlavně gynekoložka má zkušeností s prcinou malých holčiček,když je problém

zdenamol
autor
26. dub 2020

Zkusím to zítra obvolat a nějak to pořešit. Celkem mě to znervózňuje. Je pravda, že když jsem to říkala pediatričce,tak se spíše jen podívala jestli není opruzená, což nebyla během té doby co si stěžuje. A ty testy se dělali v nemocnici, ale nedívali se přímo na genitálie, také spíše okem, zda nemá nějaké podráždění .

veronikav31
26. dub 2020

@zdenamol zkus to i na té gynekologii.osobně se přikláním k nějakému problému,jistota je jistota, gynekoložka to zkontroluje zda je vše jak má být. Pak dej vědět jak jste dopadli

zdenamol
autor
26. dub 2020

Určitě napíšu jak budu vědět co a jak. Díky moc.

zdenamol
autor
27. dub 2020

@veronikav31 takže ráno jsem volala i k dětské a byla tam, malou prohlídla a ještě odeslala na gynekologii, tam máme jít ale až za týden 🙄 ale aspoň se něco řeší. Ještě mám sledovat, jestli nemá v bobku červíky, ale spíš to usuzuje počínajícímu srůstu malých stydkých pysků. Jenže nechápu jak to, čistila jsem ji i vždy vatovou tyčinkou a olejíčkem po koupání, aby právě k tomuto nikdy nedošlo 🤷‍♀️😮 tak uvidíme co z toho nakonec vyleze.

puhelin
27. dub 2020

@zdenamol Olejicek na takhle intimni mista podle me nepatri (ani sobe bych ho nedala). U nas se od narozeni pri kazdem prebalovani oplachuje pod tekouci vodou, zadne masticky, olejicky, vlhcene ubrousky. Prislo mi, ze ten film, co zustane na kuzicce, funguje jak lepidlo.

veronikav31
27. dub 2020

@zdenamol ono,i přes veškerou snahu se bohužel stává že to může začít zarůstat. Je dobře, že jsi to začala řešit. A co třeba zkusit při koupání omýt prcinu, většinou to ve vodě ani tak moc nebolí. nemusí být napuštěná vana, stačí jen trošičku.