Šátky, nosítka, kočár - už mě to všechno se**. Jsem jediná?

13. čer 2023

ani nevím proč to sem píšu, asi jenom potřebuju vědět jestli jsem v tom sama nebo jsem úplný exot který mu ani jedno dítě nesnese být v šátku žádným nosítku a dokonce ani v kočáru 🤦🏻‍♀️ U prvního syna jsem si říkala dobrý tak to prostě nemá rád a chci být jenom na rukách, u druhého jsem doufala že aspoň nějaké nosítko snese abych měla aspoň občas volné ruce, ani prd... jsou mu dva měsíce A za celý den má jeden jediný spánek který zvládne v postýlce, zbytek dne furt jenom na ruce, už mi z toho hrabe. U prvního syna se to dalo zvládnout protože jsem na něj měla všechen čas, ale s druhým a s dvouletým to je teda fakt něco 🤦🏻‍♀️ no tak jsem si postěžovala, stejně mi to nepomohlo, jak to máte vy? 😂

cherie24
13. čer 2023

A jaké máte nosítko? Je správně nastavené? Není mu třeba ještě velké? Případně zkoušela jsi s šátkem různé typy úvazů? Mě malá taky v jednom (v tom základním) úvazu hulákala jak pavián, opakovaně a když jsem jí uvázala jinak, tak najednou ticho a během chvilky spala.

laxesis
13. čer 2023

Syn mi schválil nosítko i šátek až v roce, ale taky jsem ho na něj musela naučit, nebyla to hitparáda hned napoprvé. Asi po 14 dnech, co jsem ho tam dala občas na chvilku, si zvyknul, postupně jsem prodlužovala čas.. a nakonec se nosil do 3 a půl let, miloval to. V kočáru mi taky prvních pár měsíců prořval, než si zvyknul... nejlíp mu bylo na rukách😅 ale tehdy jsem ještě neměla šátek, tak nemůžu říct, jestli by mu vadil🙂

autor
13. čer 2023

@cherie24 dneska nám právě přišlo už několikáté pokaždé úplně jiné nosítko, proto už jsem na***ná 😅 zkoušeli jsme všechno možné je to marný prostě maminčina náruč je nejvíc no 🙈😀

zmrzlinka
13. čer 2023

Měla jsem takovou dceru.Radu nemám.Jenom vydržet ♥️

journals
13. čer 2023

Nosítko oba synové úplně nemilovali. Starší ho vyloženě neměl rád, mladší to bere asi jako nutné zlo. Zato kočár bugaboo, s tolik nenáviděným korkovým sedem, a oba v něm spali/spí úplně nejlíp 🙂

palja
13. čer 2023

Já jsem to měla stejně. Děcko uspat v ruce a pak teprve dát spící do kočárku, ale tak, aby kolem něj nebyl prostor. První dcera vzala zavdek nositko až koncem 4. měsice a jak píšeš, měla jsem na to čas. Veškeré uspavani v ruce.
Druhá dcera jak přes kopírak. Jenže jsem musela vozit první dceru MHD do školky, jeli jsme 30 minut tam a 30 minut zpět plus cesta domů pěšky.
Takže já schvacena, za cestu jsme 2x vystupovali. Kočár prázdný, na sobě nositko a děcko v ruce 😄😄🤦‍♀️takže chápu, rozumím. Amen.

kosi_cek
13. čer 2023

Zkoušeli jste i šátek a úvaz typu kolébka? Vím, že se v současné době tato poloha dost zavrhuje, ale některé děti prostě kolébkové jsou, je to hodně podobná poloha, jakou může poskytnout náruč a výhoda je, že se v tomto úvaze dá mít dítě i celkem dost pohodlně a nepřetržitě na prsu...No, já to měla kdysi naopak, před 19ti lety, kdy jsem začínala nosit, vedly do začátku kolébkové polohy a nejstaršímu se tam zrovna nelíbilo a já řešila, zda ho tedy mohu nosit tak brzy vertikálně a neublížím mu, ale teď už to neřeším, nosím v kolébkách i vertikálně, navzdory trendům a doporučením, podle toho, co mi s konkrétním miminkem více vyhovuje, s každým dítkem to může být fakt jiné, polohy podle potřeby třeba i během jednoho nošení střídám, na to je šátek super 😉

laxesis
Autor odpověď smazal
Zobraz
inssomnia
13. čer 2023

První se nosit a vozit nechala, dokud nezačala lézt, pak měla madam moc práce. Druhé je to samé v bledě modrém. Nosit ho nebudu, protože má deset kilo a já mám ráda svoje záda. A z kočáru od 7 měsíců vystupuje za jízdy. Jen co začne chodit, tak bude ťapkat po svých stejně jako jeho sestra, já na tohle nemám nervy :D

kakba
14. čer 2023

Uplne vidim moji kamaradku. Ta chtela jen nosit. Neporizovala vubec kocar. No dopadlo to, ze mala se nechtela nosit vubec a byla jen kocarkova. U me to byl opak. Nechtela jsem nosit. Dite to videlo jinak. Kocar nesnasela.😀

tridvajedna
14. čer 2023

První dítě bylo nekontaktní, nejradši ležela sama v postýlce, v kočárku, nosítko jsme ji vnutili od 4m, když jsme vyráželi na kratší výlety. Po 3 letech mám druhé mimino a je to naprostý opak. V půlroce kočárek stále bojkotuje, nosím furt, nejradši je na rukách, ale má rád i nosítko, zvlášť, když má prsa na dosah. Jezdím denně se starší MHD do školky a aby byl v autobuse klid, prostě kojím. V nosítku je to celkem diskrétní. Naštěstí mě nebolí záda a nošení mám ráda. Třeba vezme později zavděk sporťákem, a když ne, tak holt budu nosit dál.

foxietrixie
15. čer 2023

Napíšu ti naprosto nepopulární názor, ale vykašli se na to a dej ho do kočáru. Dcera mi řvala všude. Nosítko, šátek, ruce, kočár.. Prostě nic. Jedině chodit venku pod stromy a ukazovat světlo/stín fungovalo. Měla jsem k ní taky dvouletého, takže, ne nešlo to tak dělat pořád. Tak prostě v určitý (např od devíti do desíti) byla v postýlce, odpoledne v určitý čas v kočáře. Řev neřev. A naučila se, že prostě tak to je. Prostě nejde 24/7 se věnovat jen miminku, starší dítě má taky nárok.

versatilka
15. čer 2023

Nevzdávej se, třeba se mu ještě začnou líbit!
Já byla ze začátku též zoufalá. Teď má syn nosítko i šátek rád.
Zkoušela jsi vázat s šátkem i kolébku? Ta jediná byla pro M snesitelná. Sice jsem musela houpat, ale spinkal aspoň trochu. Nosítko nenáviděl bytostně. Teď má 5 měsíců a nosí se rád. I kočárkem vezme za vděk, když jsou nad ním stromy.

andreacantu
15. čer 2023

Nase mala akceptovala nosic az v 5-ti mesicich do te doby ruce. Zkousela jsem to vzdycky kazdy den na par minut pred zrcadlem aby se videla a delala jsem s ni skopiciny a tak si zvykla. Kocarek je ovsem uplne jiny pribeh ten u nas zafungoval prakticky hned ale resim presne opacny problem ted je ji rok a pul a jinde neusne. Nasape se do kocarku usne a ja ji pak prendam do postylky….rikam si jak se bude v osmnacti sapat do kocarku…..

ivetkafek18
15. čer 2023

Za sebe ti muzu rict ze ja to mela stejne. Nespal bubec mozna 4hodiny denne, chcel jenom na ruce a porad rval. Pediatr mi navrhnul abych vyskousela zmenit mliko na antirefluxni, ze mozna jde o skryty reflux a mela pravdu. Od te doby spi hezky v postilce i v kocarku. Nemusi to byt tvuj pripad ale mozna neni problem satek nevo kocarek ale neco jineho