Řve, řve a jenom řve. Máte zkušenost?

mantada
4. zář 2022

Ahoj. Potřebovala bych poradit, moje dítě stále jen řve a já nevím proč. Je mu půl roku. Ráno se vzbudí s řevem, řve u přebalování, na etapy řve u jídla. Nebaví ho žádná hračka, nebaví ho být na zádech, nebaví ho být na břichu, když mu něco zpívám, vyprávím mu, čtu... U všeho řve, dokud si ho nevezmu do náruče. Fyzio doporučila chování zády k sobě, jenže u toho taky řve. Po 10 minutách v kočáru řve a když si ho navážu do šátku, tak se z něj snaží dostat a fňuká u toho. Existují 2 situace, kdy neřve a to když s ním stojím před zrcadlem a večer chvíli u koupání. Zuby má venku, na další to nevypadá a ani když mu rostly, tak takový teatr nebyl.
Má "jen" přes 10kg, ale mě už bolí krční páteř, záda, kyčle, ruce a hlava z toho neustálého chování a řvaní. Řekla bych, že ho třeba něco bolí, ale zase když jsme před tím zrcadlem, tak se pořád směje. Jsem jak šašek snad polovinu dne před zrcadlem, aby neřval. Miluju ho, ale neuškodilo by, kdyby pár minut vydržel neřvat a hezky si hrát položenej ať něco stihnu poklidit. Doma bordel, špína, matka na pokraji zhroucení a děcko jen řve. Nemáte někdo zkušenost? Už to trvá zhruba 3 týdny.

zmrzlinka
4. zář 2022

@mantada asi Tě nepotěšil,ale moje dcera řvala do dvou let 😂U nás to je povahou.Mozna u Vás se to zlepší když začne lest nebo chodit.Nejvic zabíralo jít ven 🤷

ivivi
4. zář 2022

A neni tam zdravotni problem nejaky? Tohle mi uz prijde divne, ze by ti neustale jen rval. Ano brekot je druh komunikace u ditete, ale myslim, ze by to nemelo dlouhodobe prevazovat. Ano jsou plactivejsi dny, ale ne takhle dlouhodobe. A pul roku, to uz neni nepohyblive miminko. Ale zacina uz objevovat svet. Co kontrastni karticky nebo knizky? Nebo treba takove ty houpaci lehatka. Hracky bych zkusila takove ty, co vydavaji zvuky a ostatnim lezou krkem za chvili😁😁 Treba synivec miluje takove pianko, ktere hraje ruzne zvuky a melodie. Knizky, ktere piskaji. A kontrastni karticky ty zboznuje uz od malilinkata. Dostal je ode me hned po narozeni. A od te doby je uz sledoval.

rebe
4. zář 2022

@mantada Pláče, pláče a pláče. Zkus tomu říkat spíš takhle. Je to miminko. Neřve, abys to měla těžší. Pláče, protože ho něco trápí a potřebuje pomoct. Píšeš, že mu je půl roku, nezměnila jsi něco ve stravě?

limali
4. zář 2022

@mantada Chápem ze ti je hrozne, nervy tečú, ale súhlasím s @rebe. Skús sa nastaviť tak že to stvorenie má 6 mesiacov. To dieťa netuší ze ty potrebuješ to a hento. Jediná forma komunikácie je u niektorých detí hlas (silný). V 6m mi napadlo to jedlo, prikrmy čo mu nesadli, UM (nepíšeš či kojíš)... A ak to trvá tak dlho riešila by som s Dr. No a ak ho baví zrkadlo, skúsiť mu dať podložku k zrkadlu alebo ho nejak nastaviť a položiť tak aby sa videl a ty si mala chvíľu pre seba? PS: dieťa za nič naozaj nemôže, skús na to myslieť. Drž sa, plač je pre matku snáď najhoršia vec, keď ju nemôže alebo nevie vyriešiť ❤️

kkamush
4. zář 2022

Tak já teda musím s holkama nesouhlasit - naše malá taky řvala, to nebyl pláč.. ten vypadal jinam. Ale řev. Naštvaný řev. A já malém skončila v blázinci. Kdo nezažil, tak nepochopí. Trvalo to snad rok, teď už je to o dost lepší, už se s ní dá domluvit, ale i tak se vzteká každou chvilku.
Nám pomohlo vydržet. Ale jestli jsi měla milionové dítě a teď tři týdny křičí, tak ho nejspíš něco trápí nebo možná chce něco dělat a nejde mu to (lezení, sezení..).

merope
4. zář 2022

@limali No, pokud dítě řve a řve a matka je na pokraji zhroucení, tak ... no, jen přemýšlí, co dělat, aby dítě neřvalo 🙂.

@mantada Je to stejné i pokud je s někým jiným? Můj návrh je aspoň na hodinu-dvě vypadnout, odpočinout si, jinak z toho zblázníš. Po hodině ti začne trošku chybět, po dvou se na něj začneš těšit, po 4 se vrátíš domů natěšená a i to řvaní bude rázem "jiné".

te_reza
4. zář 2022

Ano, někde být problém může, ale jsou děti, co prostě řvou, řvou a řvou. Měla jsem to v přímém přenosu se synovcem. Ten řval tak do roka a půl.

lotta1234
4. zář 2022

Nepisete, ako je na tom so spanim a ci kojite. Nevyspate dieta je casto vacsia pohroma ako nevyspaty rodic. Kojenie moze upokojit aspon na chvilu. Este mi napadlo, ako je na tom s inymi ludmi, mozno by Vam prospelo ho dat postrazit a oddychnut si v tichu a klude, aby ste nacerpali silu.
Ale chcem Vas hlavne povzbudit, toto je asi jedno z "obdobi", ked je vsetko uplne nanic a pride Vam to bezvychodiskove a nekonecne, ALE....ono sa to zmeni casom, pride nieco ine, lepsie/horsie, co budete musiet riesit.

pinkyy
4. zář 2022

Me napadlo, chodite nekam mezi lidi? Jestli se treba doma nenudi a chce zmenu. Me takhle doma rvaly obe deti a kdyz jsme nekam sly, tak byly docela hodny.

cilkat
4. zář 2022

A když byste si k němu sedla na zem a nechala ho lezt po sobě a hrát si v přímém fyzickem kontaktu, tak to lepší není? (Jinymi slovy není to prostě vyhrocena separacka?)

mourovatakocka
4. zář 2022

@mantada Říkala jsem starší dceři řvousenka. Přeju hodně hodně sil a ať to období přejde 🍀

kubesovaadelka
4. zář 2022

@mantada nemáme takový extrém, ale dcera hulaka, když se nudila, když to jde, jdu s ní ven nebo za jejím bratrancem, co je o 19dni jen starší, takže si vyhranou a pokecaji spolu. Na jednu stranu opravdu chápu, jak se cítíš a taky takové dny mám, taky dceru miluji, ale ráda bych se podívala na nějaký film večer a ne padat hubou napřed do postele, jen co zavře oči dcera, nicméně, opravdu bude nějaký problém, buď má třeba určité napětí v sobě, nám doporučili fyzio že je spastická, no nesmysl. Začala jsem ráno a večer když jsem ji prevlikala masírovat, hladit celé tělo a dcera se uvolnila a zklidnila, neříkám, že to je váš případ, ale mohlo by pomoct. A né že by se zklidnila, je to divočák ale už nerve a není tak napjatá furt☺️❤️ nebo zkusit homeopatika viburcol čípky? Né, nenabadam tě k tomu aby si své dítě dopovala ublbovakama, ale občas mi vytrhl viburcol trn z paty když jsme několikátý den v noci nespali a jen plakali. Jsou tam jen bylinky. Pak ještě poslední věc, jestli to dítko necítí z tebe, že jsi nervní, nervózní z celé téhle situace, co zas bude, kdy zase začne řvát. Zkus sama sebe hodit do pohody, to mi taky pomohlo, když se malá vzbudila a já za ní šla se slovy v hlavě bože a je to ti a zase bude jen řvaní tak ono bylo, pak jsem si řekla dost, přistoupila jsem k tomu opačně, že uvidíme a on byl klid. Přeji pevné nervy, dostatek čokolády a jiných dobrot na nerviky ❤️❤️❤️

pomerancik
4. zář 2022

@mantada koupila jsem zdrcadlo, položila na zem před dítě 🤷 chápu že to asi nevyřeší celý problém... Držím palce vše je jen období

zuzekk
5. zář 2022

Není to řešení řevu, jen tvých nervů - paní na úklid. Stačí jednou za čas, to nejsou velký peníze, a efekt na psychiku ohromný. Celý byt čistý, a najednou! ❤ 😅

luckawm
7. zář 2022

@mantada nám malá hodně plakala po narození. Měla zablokovany krk a bolelo ji to. Zkusila bych se zaměřit na něco podobného. Jestli neboli, zada, krk nebo jiná část těla. Plus třeba ta strava? Někde musí být příčina. Nemyslím si, ze je v poradku, aby dítě pořad jen plakalo ať už má povahu jakoukoli. U zrcadla třeba nebreci, protože na to co jo trápí “zapomene”? 🤷‍♀️🤔 hledala bych příčinu

bartoskovi
7. zář 2022

U nás takto řvaly děti, když jsem jim dávala kapky Vigantolu, nedokážu pochopit proč, ale prostě neskutečný pláč!!! Trvalo to taky dlouho, dostávaly jen kapku, takže jsem myslela že to nic ovlivnit nemůže. Pak mi kamarádka řekla ať koupím radši Terezii Vít. D a byl klid. Žádný pláč jen úsměvy. A to jsme zkoušeli vše. Od té doby nic jiného nedávám. A stále jsem nepochopila rozdíl, ale bylo mi to jedno měla jsem spokojené dítě vždy. U nás to fungovalo a byla jsem ráda. Každý to má jinak. Přeji aby jste brzy přišli na to co by to mohlo být🍀.

denny27
7. zář 2022

Dceři je půl roku a taky nevydrží na bříšku,na zádech 😄..chce se hodně nosit, to je pak spokojená. Příkrmy zatím nemá a zub se jí nejspíše klube jeden.
Možná je batole hodně kontaktní a nechce být samo.
Ale naprosto chápu, že je to na budku.😄

denny27
7. zář 2022

@bartoskovi po Vigantolu pláče hodně dětí, co jsem pochytila. Dceři ho nedávám.

eithelwing
7. zář 2022

Zkusila bych patrat po pricine. U nas to nakonec byl u obou dětí kiss syndrom. Breceli úplně šíleně a všude.

denny27
7. zář 2022

@eithelwing na to tu je snad někde dokonce i článek.

veroniquecz
7. zář 2022

@eithelwing taky mě napadl Kiss syndrom 🤔

coolca
7. zář 2022

@mantada
Nečetla jsem komentáře nad, ale měla jsem to samé. Pomohlo když se rozlezl a rozchodil. Furt je trochu hystericky a kvůli všemu se vzteka, ale oproti období do cca 8 měsíců nebe a dudy.
Vydržet.

magicaetezzz
7. zář 2022

Ti poradím, dej ho na břicho a před nej zrcatko nebo nějaké menší zrcadlo. Mas kolem sebe kamarádky s podobně starými dětmi, jak reaguje v kolektivu?

moncheris
8. zář 2022

@mantada také tě moc nepotěším. Dcera řvala od porodnice a snad do dvou let. Teď jí budou dva a půl, trochu se to zlepšilo, ale povahu nezměním - je tak trochu cholerik a hodně se vzteká 😁

janinasm
9. zář 2022

@mantada nepotěší tě, můj syn též skoro pořád řve a řve, anebo kdyz zrivna neřve,tak jakoby kňučí a kňourá a to je snad horší než ten řev. Bude mu za chvíli tom a půl. Na jednu stranu se nemůžu dočkat,až ho to přejde,což by snad mohlo být kolem dvou let,na druhou stranu si rikam,že až ho to opravdu přejde, tak bude takový to krásný batolecí období pryč a už z něho bude asi fakt chlapeček a už ne malý uřvaný mimino. Přeji ti ať se z toho nezcvoknes, protože bude asi i hůř. Můj mi dokáže stát pořád u zadele. Když myju nádobí,řve nebo kňučí, varim-kňučí,jim snidani-kňučí, jim obed-kňučí,jdu na zachod-kňučí atd atd atd. Samozřejmě má i světlé chvilky,ale zatím převažuje z 90% ten řev nebo kňučení. Ani na wc si v klidu nedojdu.