Růstový spurt. Může se o něj jednat?

majunka54
22. zář 2020

Ahoj malému budou za týden 3.mesice. A ma tak dvs dny období, ze by pořád jedl jedl - jsme na umelem mleku. Vážíme 5,5 kg a každé 3 hodiny mu dávám 120 ml občas 140 ml. Ale pořád ma hlad. Je klidny trošku po pití, ale během hodiny to začne, rev a rev, nemůžu ho položit, nemůžu se od něj vzdalit. V noci se budí pp 3 hodinách.. Teplotu nemá,, rýmu taky ne, občas zakasle. Myslíte, že to může být ten růstový sprut, aniž mu ještě nebyly ty tři měsíce?

ladyhacek
22. zář 2020

růstovy spurt je vždy přibližně - každé dítě to může mít jinak - není to přesně na ten den 🙂
Ríká se kolem 3 měsíce (ale někdo to může mít i ve 3,5)
Většinou je 3 a 6 týdnů, 3 a 6 měsíců ... Ale může ho mít ve 2-2,5 měsících

tasimia
22. zář 2020

@majunka54 ano může.

klokanka31
22. zář 2020

@majunka54 Moje malá to měla teď těsně před 4.měsícem. Pořád by jedla,klidně plakala hodinu po krmení, stačilo jí ale se docucnout třeba 50 ml a spala. naštěstí to trvalo jen asi týden a už se to zas vrací do normálu.

jjasmina
22. zář 2020

Malá to měla taky kolem 3. měsíce a hrozně se u prsa vztekala teda. Je možný, že měla i pak, ale to jsem už nepoznala, když jsem od 4. měsíce kojila co půl hodiny.

lucifux
22. zář 2020

Těch růstových spurtů je několik, a každé mimi je mívá jinak. Takže je to klidně možné. Ale nikdy se mi nestalo, že by to trvalo déle jak týden. Jak píšeš, přes den byli schopný pít každou hodinu, první od 2 měsíců na UM a druhý do roka kojen. Takže s druhým jsem to v noci řešila tak, že jsem s mrňousem spala v jedné posteli, měla jsem odkrytá prsa, a když se vzbudil na hlad, tak našel bradavku a cucal.