Malej vždy usinal nejdřív v 17:00, nejpozději kolem 20:00 a spal cca do 5-6 ranní. Mezi tím jedl 1-2x. Nikdy nebyl problém. Teď už je to pár dní co se mi vzbudí kolem 2.hodiny ranní a můžu ho krmit,uspavat,...nic. prostě řve a dělá blbiny,spokojenej je až když ho vezmu a jdeme si hrát...takhle si hrajeme až do 7 někdy do 10, než se mu chce znovu spát. Večerní uspavani jsme zkoušeli posunout, ale zadny rozdil. A pije čaj na klidne spaní, kterej myslím dřív měl efekt, ale teď ani to... už jsem tak vyčerpaná a mám nervy v kýblu. Jsem zralá na antidepresiva
Doporucuju na instagramu stránku Spánek miminek nebo Mimi spánek. Snad tam najdete nějaké rady a tipy, které vám pomůžou 🙏 Posílám sílu, mě by asi kleplo ve vašem případě 🤦♀️
@monuleee zkusila bych mu večer úplně těsně před spaním dat ještě druhou večeři, třeba kapsicku. Mne se takto syn budil a byli to tím ze se na noc málo najedl.
@hvezdicka09 ale to by mi v noci neodmítal jídlo...
@monuleee to si úplně nemyslím. On se v noci vzbudí nějakou nepohodou, třeba hladem, a je mrzuty a pak si chce hrát a to ho od hladu rozptyli. Za zkoušku nic nedáš. Mě se taky syn budil hladem a než jsem přišla na to ze je potřeba aby se na noc víc najedl par tydnu to trvalo, v noci jídlo taky nechtěl.
@hvezdicka09 ahaaa, tak já to zkusím, tohle je moje 1. A poslední 🙏 dite, tak zkušenosti nemam, dekuju
@jjasmina no spava přes den 1× max 2x dohromady tak 2,5 hodky. A ji vcelku normálně. Snídaně, svacinky, obědy,svacinky,večeře a na noc mlíčko. Ale je fakt že teď toho přes den sní min než kdysi. Ale asi to bude tím že víc ochutnáva. Když vidí někoho něco jist tak chce ochutnat i když je po obědě kterej už nemohl dojist..
@monuleee to jsem mela se starsi. Nocni mura… mela teda bdela okna 1-3 nebo 2-4 a v 5 se vstavalo. Trvalo to cca od 1.roka do roka a pul. Kdy jsem ji v noci odstavila a zacla konecne normalne spat. Bylo to strasny, ja totalne vyrizena, zrala na psychiatrii. Kdo si timhle neprojde, tak to nemuze nikdy pochopit.
Syn mi to dělala taky, i když ne tak hrozně. Probudil se uprostřed noci a měl dvouhodinové bdele okno. A bylo to čím dál horší. Zjistila jsem, že nespi, když ode mě něco čeká. Podávat dudlík, pokládat. Takže prostě dostal flašku um, dala jsem ho do postylky a už si ho nevšímala. Jakopo brečel si, to ano, ale pak pochopil, že se nic dít nebude. Já celou dobu byla s ním, spala na vedlejší posteli. Ale už k němu nesla. Trvalo to dvě noci, pak pochopil, že už nic nebude. Od té doby se sice taky často budí, ale hned zase usíná. Nebo se tam max chvíli plácá a pak usne. Taky nejsem nadšená z breceni, ale musíme mít i nějaký pud sebezáchovy. Prostě musíte vydržet, pochopí ten rezim brzo.
Jeden čas, kolem toho roku, to dcera dělala taky, ne v takové míře. Tak jsem ji přes den nechala spát maximálně 1,5 hodiny po obědě, nejdéle do 16 h. Když se vzbudila noci žádný hraní a rozsvícení. Prostě s námi byla po tmě v posteli, i když nás valchovala. Nějak to přešlo.
@biciklissie ano, před chvilkou jsme byli na kontrole a říkala mi to stejně. Ty jooo, to je psycho🤯
Obě moje děti měly bdela okna mezi 2-5 ráno. Nedalo se s tím udělat nic. Proste z toho vyrostli. Některé děti to tak mají
Obě děti mely taky tohle obdobi. Zpětně hodnotím jako nejdůležitější netahat je z postele, nerozsvecet. Vysvetlit, ze je noc, ze se spinka. Pokud nechce, tak at si tise tuli plysacka, mit nejakou tichou hracku. Vzit nanejvýš k sobě do postele, ale zase v klidu. Může mit zrovna prostě nejake obdobi, rust zubu, neco noveho se naučil, mozek pracuje. Za mesic může byt vse jinak, ale tim nocnim hranim by se spankovy rezim mohl rozpadnout úplně.
Drzim palce, ať to netrva dlouho. 🍀
@monuleee Souhlasím s @eithelwing, Moje dítě sice tohle nemělo (zato ale nespal prvních 14 měsíců, věčně byl vzhůru na kojení a já si to už chtěla hodit taky), ale noční hraní je podle mě cesta do pekel. Chápu, že když ječí, že už pak člověk udělá cokoli, aby měl klid. Já bych zkusila být tvrdá, že je prostě noc, teď se spinká, jestli si chceš hrát, tak tady máš jednu hračku, rozsvěcet se ale nebude a já jdu spát. A zkusit vydržet, třeba pak pochopí, že si hraní v noci vynucovat nemůže. Když se syn v noci občas vzbudil a brečel, někdy pomohlo mu pustit ukolébavku (náhodou jsem se zmínila u doktorky a ona mě za to teda seřvala, že ho v noci nemám na nic učit, ani na ukolébavku, že já když se vzbudím, tak si přece taky nic nepouštím 🙄), někdy pomohlo si s ním chvilku povídat, kdo všechno spinká (bába, děda, auta...), ale vždycky v posteli. To ho zklidnilo a spalo se dál. Přeju pevné nervy, moc dobře vím, jak nepopsatelně strašný je dlouhodobý nevyspání.
@monuleee chápu tvoje vyčerpání a že už si z toho úplně hotová ❤️
Ale myslím si že jít si s ním v noci hrát je to nejhorší - akorát mu to otočí ten režim natrvalo. Prostě být v posteli, nerozsvěcet, v noci má být klid a odpočinek... a snad se to časem zase srovná.