Roční dítě - málo jí, kojím na požádání. Jak to bylo u vás?

15. zář 2022

Zdravim maminky, ktere kojila deti na pozadani. Jak vam jedly? Dnes jsme byli na roční prohlídce a doktorka mi rekla, ze mam promyslet, jestli budu dal kojit. Protoze pokud pry budu kojit, tak mi maly nebude jist. Nejak me nelamala, jen mi to rekla a ze pry je to na me. Ale pry mu evidentne nic nechybi. Ji dost ovoce, zeleninu, chlebik, obcas do nej dostanu maso, jogurt ma taky rad. Kojit jsem chtela do samoodstavu. Jeste doktorka rekla, ze neni moc zastáncem kojeni i v noci, protoze pry trávicí trakt jede prakticky 24 hodin. Na druhou stranu MM je lehce stravitelné. Nevim co si o tom myslet, kazdopadne kojit budu dal. Zajímají me vase zkusenosti.
Diky

ferda90
15. zář 2022

Ahoj, náš Filípek má 19 měsíců, je kojený na vyžádání a s jídlem to taky není už snad od začátku žádná sláva. Jak byl miminko a já než se rozkojila, tak byl pár dní na UM a přibral víc než,, normálně,, pak začal lést, chodit po čtyřech, stavět se a běhat a už přibíral min. Na 18 měsíční prohlídce měl 9280 g. Na kojení dětská neříkala nic, přibíra pomaleji ale přibíra a vypadá, že mu nic nechybí. Je veselý, hravý... Na roční kontrole mě,, strašila,, že nám jde křivka trošku dolů, ale že zase vypadá dobře a já jsem též štíhlá, tak si vyber. Syn fakt od 11 měsíců chodí, běhá, neusedí takže to přibírani půjde asi pomaleji. Jako teď je to jídlo trošku lepší, ale oproti vrstevníkům je nejedlík 🙂

izz76
15. zář 2022

Moje dcery byly v roce z 90% živě z kojení,jídlo spíš ochutnávali,než by se najedly. Co se váhy týká pribíraly nadstandardně,že mě nebavilo každému vysvětlovat,že tlusté jsou z kojení,že je necpu knedlikama😄 Starší dcera se pak rozjedla a kojila se do 2,5let, mladší ten proces měla pomalejší,ještě ve 2letech to bylo tak pul na půl jidlo-kojeni. Kojila se do 3let a 4mrsicu. Obě se odstavily samy,vždycky byly zdravé,první rýma až ve školce. Takže za mě,je kojení to nejlepší a nechala bych tomu volný průběh😊

lenerka1
15. zář 2022

Syn byl ještě v 1,5 roce z 95% kojený, prostě jídlo jen ochutnával, doktorka nic neřešila, prospíval, od cca 3 let jedl normálně, kojil se téměř do 5. Dcerka naopak velký jedlík a milovník jídla od prvního příkrmu, mnohokrát dala přednost jídlu před prsem, stačilo, aby si manžel sedl vedle nás s talířem 😁, ale i tak si ráda cucne mlička ještě ve svých 3 letech.

pipi_puncocha
15. zář 2022

Syn cca do roku nesnědl prakticky nic, jen kojený, mezi prvním a druhým rokem postupně ochutnával víc a víc a rozjedl se až po druhých narozeninách, kdy jsem tedy taky odstavila - čímž chci říct ano, rozjedl se víc až po odstavu, ale nemyslím si, že by ho to jakkoliv poškodilo, prospíval vždy dobře. Teď má necelé tři roky a sní klidně svíčkovou a 4 knedlíky. 😅

jana_zofie
15. zář 2022

2,5leta (uz se kojila min a pak se ji narodil braska, takze ted, kdyby to bylo na ni, visi na prsu furt...) Nekdy ji pekne a nekdy vubec. Snidane bojkotovala vcelku vzdycky. Nevypada, ze by ji neco chybeoo. Neni nijak extra velka, ale ani mensi nez ostatni deti. A my taky nejsme nijak extra vysoci. Jinak druhove ji skoro vsechno, az na syry, ty nevim proc nema rada

kosi_cek
15. zář 2022

Syna jsem např. kojila do samoodstavu (po 4.roce), ve 14ti měsících ještě nejedl vůbec nic a je z něj opravdu vděčný jedlík i jeho trávicí trakt je v pohodě...A např. zubařka o kojení taky nerada slyšela, zvlašť o nočním, což v noci jsem pravidelně kojila do cca 2,5-3. let, ale první kaz mu našla až čas po té, co se úplně odstavil...Jako je pravda, že ty kojené děti tomu jídlu docela dlouho moc dát nemusí, dokonce ani ty, co vypadají nadmíru dobře živené, na druhou stranu v tom nevidím problém, naopak je super nemuset dítě do jídla nutit, řešit, že má období, kdy jí jen to nebo to a nic jiného, což děti v určitém věku tak mívají...ať kojené, či nekojené, ale mít vždy k dispozici mateřské mléko, ve kterém dítko dostane vše pro jeho potřebu, to je jistota a zadarmo, samozřejmě ta investice je v péči a vydatně kojící žena toho sní taky dost.

sirinfirst
15. zář 2022

Dcera by byla tak do roka a půl klidně jen na mliku, syn byl žrout, ten jedl pěkně. Oba kojení na požádání.

jjasmina
16. zář 2022

Tak já kojila nejvíc v noci, takže bych to neřešila, omezila jsem jsem kojení přes den, aby více jedla, ale kojit do samoodstavu jsem ani nechtěla. Klidně kojte na požádání a udelejte si to podle sebe. Mě se pediatra nikdy neptala nebo spíš styl kojite ano - ne.