Moje malá mi od 6tydne začala hůř a hůř spinkat,první po hodině,pak po půl a teď jsme na 15min.je unavená,spala by,ale lehne usne a za 15min začne kroutit hlavičkou a je vzhůru,pak už nezaspi,nebo se kroutí pořád,bříškem to není,to jsme byly i v nemocnici kvůli tomu že jsme mysleli že je to bříškem,už si nevím rady,nemáte některá nějakou takovou zkušenost?
@nita1984 spinká u sebe v pokojíčku v zavinovacce v postýlce,to je totiž jediná věc kde usne,už ani u mě v náručí nechce usnout,to se vzteká,ale usne krásně v té postýlce,ale jak říkám po 15 min začne kroutit tou hlavičkou a je po spaní,jsem na UM.Ja se bojím že má něco v nepořádku v hlavičce,nebo nervicky, žádná z maminek kolem o tomhle neslysela
@vendula84 taky mě napadl kiss syndrom. Na um jste z jakého důvodu?
Mě děti lépe spaly, když jsem je měla v šátku u sebe, chtěly být u maminky. V náručí už později taky neusnuly. On se ten spánek u dětí hodně mění, ale šátek byla velká záchrana.
Mám dvě dětičky a ani jedno přes den do 3 měsíců nespalo. Vlastně celý den jen probrečely. Spánek podobný tomu, co popisuješ, také tak 15 min a konec. Zkoušela jsem všechny rady, co jsem kde vyčetla, a nic nepomáhalo. S druhým jsem i chodila do Motola na speciální kliniku pro dětičky, které stále pláčou, a nenašli nic. Dle paní doktorky to mělo ve 3 měsících přejít a opravdu tomu tak bylo, u obou. Od 3 měsíců to byly “vyměněné” děti.
@amazonkajanik Na UM jsme z toho důvodu že jsem měla málo mléka tak jsem přikrmovala a pak jsem přišla úplně o mléko 😔O tom Kiss syndromu jsem nikdy neslyšela,děkuji za radu,zítra ráno zavolám nějakému osteopatovy ať se na ni podívá,jestli to zabere budu ta nejšťastnější na světě
@vendula84 já právě měla taky málo mléka a k tomu se mi syn nechtěl chytit k pravému prsu. Novou,lepší polohu mi ukázala jiná sestra až 4den od porodu. Ale než jsme se někam dostali,tak se to srovnalo. Nechtěl totiž ani pást koníčky a to bývá jeden z příznaků kiss syndromu. Pak ale najednou skok a během měsíce se rozlezl,rozplazil,pak si začal stoupat a seděl. Za dalších 14dnů už obcházel nábytek a do dvou měsíců chodil. Takže kiss syndrom potvrzeny nemáme,ale jednou sem paní dávala obrázky,co mají pediatri v německu a dost toho sedělo na syna.
@vendula84 Zkousela si satek? Me jinak nespala pres den vubec. Na rukou ani v postylce neusnula, pomohl az satek a pozdeji novorozenecke nositko..
Mit deti zavinute v postylce u sebe v pokojicku, tak taky prijdu o mleko a deti nebudou spat. Budi se, protoze vas hleda. Uz vic vnima, co se okolo ni deje. Muzou ji i zacinat zoubky. Skoda, ze vam s kojenim nepomohl nekdo schopny, takhle se kojeni zachranit dalo. Takze to bude chtit vic kontaktu jinak nez pres kojeni. Satek/nositko.
@puhelin Může být, ale třeba u kiss syndromu je to s nošením a chováním těžké. Dvojnásobná zkušenost. Syn je teď v procesu odblokování a když se ho někdo snaží chovat, hystericky křičí. Dcera bez zavinky nemohla fungovat.
@eithelwing Myslela jsem to cele dohromady - zavinute dite v postylce ve vlastnim pokojicku. Tim se laktace snizila urcite.
Diky za popsani kiss syndromu, muselo to byt psychicky strasne tezke :(
@puhelin Já ji mívala u sebe v ložnici v kolébce,spávala krásně do toho 6tydne,pak už min a min a to jak se krouti,to bez zavinovačky nejde a v pokojíčku jsem s ní samozřejmě,musím ji dávat každou chvilku dudlíky, protože jak pořád kroutí tou hlavičkou,tak ji vypadávají a ona pláče,o mléko jsem přišla už 4tt jsem dokrmovala.A jak říkám,teď už mi usne pouze v té postýlce a zavinovacce,to jsme zavedly před 14dny,kdy už jsme nevěděli jak ji aspoň na chvilku uspat
Ne,dudlík nechtěla až když se jí začalo takhle špatně spávat,uspávám ji na rukou a potom ji dám do postýlky,ona je unavená a spinkala by,ale po těch 10-15minutach se začne mlít sebou a kroutit tou hlavičkou a je po spaní, zkoušela jsem i šátek i nosítko,zase usne a za 15min se začne škubat a je vzhůru,u toho osteopata jsme byly,vyloučil KISS syndrom,mám obavu že to bude nějaká neurologická nemoc,ale neuroložka nas objednala až na leden😔
@vendula84 dcera to tak mívala. Přesná jak hodinky 30 min a dost. A je jedno kde spala - postýlka, kočárek, v autě, na ruce, v nosítku... Malé děti samy neumí přejít do tvrdé fáze spánku, je třeba jim pomáhat. Časem jim dozraje nerv.soustava a bude to lepší. Ano jsou děti co celé dny spí, no já to ani u jednoho nezažila 🙈 Nicméně když se dcera po 30 min vzbudila, tak na procházce řádně uvozit a znovu usla. Doma mě zachránil hojdavak. Chvála bohu za něj. Tak zkus. Po vzbuzení uhoupat a spala dále. Ještě obě moje děti usínají u bílého šumu (mají my hummy). A neboj dcera pak sama zacala spát déle než těch 30 min a i hojdavak pak odmítla. Teď spává v postýlce své 2-2,5 hod. To tak začala spávat kolem 8 m. Do té doby hojdat a hojdat. Zkusila bych si něco načíst ohledně vývoje spánku děti. 🤗 jo a obě děti jsem měla zavinované. A to celkem dlouho. Syn byl kojený do 2 let a dcera od 2 m na um. To aby ses tady zase nemusela někomu pomalu omlouvat proč nekojíš. 🤔 neboj zase se ten spánek změní.
@vendula84 kde spinká? Jaký má režim přes den? Je kojena nebo na UM?