Proč mi malá není schopna spinkat?

vendula84
13. pro 2020

Moje malá mi od 6tydne začala hůř a hůř spinkat,první po hodině,pak po půl a teď jsme na 15min.je unavená,spala by,ale lehne usne a za 15min začne kroutit hlavičkou a je vzhůru,pak už nezaspi,nebo se kroutí pořád,bříškem to není,to jsme byly i v nemocnici kvůli tomu že jsme mysleli že je to bříškem,už si nevím rady,nemáte některá nějakou takovou zkušenost?

nita1984
13. pro 2020

@vendula84 kde spinká? Jaký má režim přes den? Je kojena nebo na UM?

vendula84
autor
13. pro 2020

@nita1984 spinká u sebe v pokojíčku v zavinovacce v postýlce,to je totiž jediná věc kde usne,už ani u mě v náručí nechce usnout,to se vzteká,ale usne krásně v té postýlce,ale jak říkám po 15 min začne kroutit tou hlavičkou a je po spaní,jsem na UM.Ja se bojím že má něco v nepořádku v hlavičce,nebo nervicky, žádná z maminek kolem o tomhle neslysela

vendula84
autor
13. pro 2020

@vendula84 A režim jsem ji musela nastolit takový, že ji po každém jídle dávám na těch 15min si zdřímnout,ať mi naspi aspoň hodinu za den,to mi poradila neuroložka,tak to dodržujeme,ale jak je chudinka nevyspana,je mi jí strašně lito

simcakoc
13. pro 2020

@vendula84 a vyloučili jste KISS syndrom? Pokud nechce spát ani u tebe v náručí, napadá mě jestli opravdu nemá nějaký blok na krční páteři a tím pádem ji to je u tebe hodně nepohodlné. Zkus najít osteopata, který by se na ní podíval.

amazonkajanik
13. pro 2020

@vendula84 taky mě napadl kiss syndrom. Na um jste z jakého důvodu?

huggieska
13. pro 2020

Mě děti lépe spaly, když jsem je měla v šátku u sebe, chtěly být u maminky. V náručí už později taky neusnuly. On se ten spánek u dětí hodně mění, ale šátek byla velká záchrana.

lenkajan
13. pro 2020

Mám dvě dětičky a ani jedno přes den do 3 měsíců nespalo. Vlastně celý den jen probrečely. Spánek podobný tomu, co popisuješ, také tak 15 min a konec. Zkoušela jsem všechny rady, co jsem kde vyčetla, a nic nepomáhalo. S druhým jsem i chodila do Motola na speciální kliniku pro dětičky, které stále pláčou, a nenašli nic. Dle paní doktorky to mělo ve 3 měsících přejít a opravdu tomu tak bylo, u obou. Od 3 měsíců to byly “vyměněné” děti.

vendula84
autor
13. pro 2020

@amazonkajanik Na UM jsme z toho důvodu že jsem měla málo mléka tak jsem přikrmovala a pak jsem přišla úplně o mléko 😔O tom Kiss syndromu jsem nikdy neslyšela,děkuji za radu,zítra ráno zavolám nějakému osteopatovy ať se na ni podívá,jestli to zabere budu ta nejšťastnější na světě

vendula84
autor
13. pro 2020

@simcakoc Děkuji,hned zítra zavolám a seženu nějakého osteopata,obvolavala jsem fyzioterapeuty,ale ti mi řekly že se zabývají pouze špatným držením těla a neschopnosti držení těla,tak to vyzkouším, děkuji

amazonkajanik
13. pro 2020

@vendula84 já právě měla taky málo mléka a k tomu se mi syn nechtěl chytit k pravému prsu. Novou,lepší polohu mi ukázala jiná sestra až 4den od porodu. Ale než jsme se někam dostali,tak se to srovnalo. Nechtěl totiž ani pást koníčky a to bývá jeden z příznaků kiss syndromu. Pak ale najednou skok a během měsíce se rozlezl,rozplazil,pak si začal stoupat a seděl. Za dalších 14dnů už obcházel nábytek a do dvou měsíců chodil. Takže kiss syndrom potvrzeny nemáme,ale jednou sem paní dávala obrázky,co mají pediatri v německu a dost toho sedělo na syna.

jednaholkaa
13. pro 2020

@vendula84 Zkousela si satek? Me jinak nespala pres den vubec. Na rukou ani v postylce neusnula, pomohl az satek a pozdeji novorozenecke nositko..

puhelin
13. pro 2020

Mit deti zavinute v postylce u sebe v pokojicku, tak taky prijdu o mleko a deti nebudou spat. Budi se, protoze vas hleda. Uz vic vnima, co se okolo ni deje. Muzou ji i zacinat zoubky. Skoda, ze vam s kojenim nepomohl nekdo schopny, takhle se kojeni zachranit dalo. Takze to bude chtit vic kontaktu jinak nez pres kojeni. Satek/nositko.

eithelwing
13. pro 2020

@puhelin Může být, ale třeba u kiss syndromu je to s nošením a chováním těžké. Dvojnásobná zkušenost. Syn je teď v procesu odblokování a když se ho někdo snaží chovat, hystericky křičí. Dcera bez zavinky nemohla fungovat.

puhelin
13. pro 2020

@eithelwing Myslela jsem to cele dohromady - zavinute dite v postylce ve vlastnim pokojicku. Tim se laktace snizila urcite.
Diky za popsani kiss syndromu, muselo to byt psychicky strasne tezke :(

vendula84
autor
14. pro 2020

@puhelin Já ji mívala u sebe v ložnici v kolébce,spávala krásně do toho 6tydne,pak už min a min a to jak se krouti,to bez zavinovačky nejde a v pokojíčku jsem s ní samozřejmě,musím ji dávat každou chvilku dudlíky, protože jak pořád kroutí tou hlavičkou,tak ji vypadávají a ona pláče,o mléko jsem přišla už 4tt jsem dokrmovala.A jak říkám,teď už mi usne pouze v té postýlce a zavinovacce,to jsme zavedly před 14dny,kdy už jsme nevěděli jak ji aspoň na chvilku uspat

puhelin
14. pro 2020

@vendula84 Dudlik ma od narozeni?

vendula84
autor
20. pro 2020

Ne,dudlík nechtěla až když se jí začalo takhle špatně spávat,uspávám ji na rukou a potom ji dám do postýlky,ona je unavená a spinkala by,ale po těch 10-15minutach se začne mlít sebou a kroutit tou hlavičkou a je po spaní, zkoušela jsem i šátek i nosítko,zase usne a za 15min se začne škubat a je vzhůru,u toho osteopata jsme byly,vyloučil KISS syndrom,mám obavu že to bude nějaká neurologická nemoc,ale neuroložka nas objednala až na leden😔

kvmatonka
20. pro 2020

@vendula84 dcera to tak mívala. Přesná jak hodinky 30 min a dost. A je jedno kde spala - postýlka, kočárek, v autě, na ruce, v nosítku... Malé děti samy neumí přejít do tvrdé fáze spánku, je třeba jim pomáhat. Časem jim dozraje nerv.soustava a bude to lepší. Ano jsou děti co celé dny spí, no já to ani u jednoho nezažila 🙈 Nicméně když se dcera po 30 min vzbudila, tak na procházce řádně uvozit a znovu usla. Doma mě zachránil hojdavak. Chvála bohu za něj. Tak zkus. Po vzbuzení uhoupat a spala dále. Ještě obě moje děti usínají u bílého šumu (mají my hummy). A neboj dcera pak sama zacala spát déle než těch 30 min a i hojdavak pak odmítla. Teď spává v postýlce své 2-2,5 hod. To tak začala spávat kolem 8 m. Do té doby hojdat a hojdat. Zkusila bych si něco načíst ohledně vývoje spánku děti. 🤗 jo a obě děti jsem měla zavinované. A to celkem dlouho. Syn byl kojený do 2 let a dcera od 2 m na um. To aby ses tady zase nemusela někomu pomalu omlouvat proč nekojíš. 🤔 neboj zase se ten spánek změní.