Probuzení po max. dvou hodinách po uspání dítěte. Máte to také?

lucietamamieta
2. pro 2021

Ahoj, ahoj. Chtěla bych se jen uklidnit, jestli to mate nekdo podobně. 🙂 Uspím malého na noční spaní a on se do pul hodinky, hodinky a půl nebo maximálně do dvou zas probudí. Občas je to dost otrava, kdyz chci mit čas sama na sebe po celem dni. Nikomu nemohu dat ani večer na hlidani a jit nekam ven nebo jen travit vecer s přitelem a porad se nebat kdy se zas probudi. Nechci aby to znělo nejak sobecky. Ale myslím, ze pochopite, že cely den litat kolem ditete, tak si vecer potrebujete trochu odfrknout. Malemu je 17mesicu. Mame za sebou neuspešne odstaveni, protože mu zacali rust zoubky a moc plakal, tak tomu davame jeste čas 🙂 kamaradky co dite uspi v 19 :00 a spi jim do 7 uz nechci ani videt :D Snad me nekdo uklidnite. 🙂

hanka_12345
2. pro 2021

ahoj, meli jsme to taky tak...uspala jsem, vydrzelo to tak na hodinku a pul a pak uz se tak 4x vzbudil po 40minutach a pak vytuhl treba na nejakou hodku. Spravilo to az odstavem-nevim zda kojis ale vetsinou to tak je, ze tohle ve vice pripadech pomohlo, co jsem tak slysela... Pak najednou ze dne na den se probouzel max 2x za noc s brekem a pak uz to vymizelo uplne a bud kdyz se probudi tak kouka a usne sam a nebo pokud poplakava, tak chvilku hladim atd a spi se dal 🙂

lucietamamieta
autor
2. pro 2021

@hanka_12345 děkuji za reakci 🙂 O odstavu píši nahoře. Právě, ze si taky myslím, ze je to tím. A ted spinká celou noc?

hanka_12345
2. pro 2021

aha, prehledla jsem 🙂 ..jj spi celou noc nebo se nekdy vzbudi ale jak rikam absolutne to "nerusi" protoze si vystaci, zabrouka nebo kouka a usne za chvilku

me_druhe_ja
2. pro 2021

Taky tě asi nepotěšim, ale pomohl odstav. Od narození spala děsně. Běžně byla v noci vzhůru co 1-2h. Často se budila hodinu po usnutí. Teď je cca 10 dní už bez kojení a aktuálně se teda stále v noci budí, ale do půlnoci nikdy a pak stačí dát dudlík a hned spí dál. Budí se tak 1-4x, ještě to chce čas. Bude mít teď v neděli 10m.

eviicka
2. pro 2021

@lucietamamieta mám stejně starého syna a to a samé, ale nějak to už neřeším, vždycky u toho dalšího uspávání (kojím) koukám na internet, protože jindy není čas. Jako příjemné to není, hlavně co se sexuálního života týče 🙂 ale vím že jednou z toho vyroste. Jako ten starší 😉.

j.a.n.i
3. pro 2021

No, ono to povětšinou neni tim, ze se jeste koji, ale ze ho tim kojenim uspavas. Mam obe deti kojene minimalne do 2,5 let, ale obe uz tou dobou spaly celou noc. Resp. nespaly, to nespi nikdo, ale deti, ktere umi sami usnout, te pri tom ptobuzeni nevyzaduji.

mydlova
3. pro 2021

@lucietamamieta u nás taky se budila co 2 hodiny. A hned když jsem jsem ji odstavila tak spala líp 🍀

lentilkah
3. pro 2021

Dceri bude teprve 6 mesicu, ale budi se taky tak. Kdyz je pak po zbytek noci u me v posteli, tak vydrzi spat dele, staci ze citi moji pritomnost.

azanka
3. pro 2021

To je období. Jestli mu navíc rostou zuby, tak je to jasný... taky se mi tak syn budil, pak se to zlepšilo. A pak zase zhoršilo a zase zpátky 🙂. A to jsem ho neodstavila. Po druhém roce jsme začali omezovat kojení, teď dostává jen na uspání.

pipi_puncocha
3. pro 2021

Syn to takto měl dva roky co jsem kojila, teď jsem zrušila noční kojení, kojím jen 1x denně na uspání a zlepšilo se to, dneska se vzbudil jen jednou na chvilku a sám zase usnul. Chce to čas, sama to moc dobře znám, byly doby, kdy mi zprávy od kamarádek, jak jim dítě spí celou noc vyvolaly hysterický záchvat breku 😂

zirafka11
3. pro 2021

U nás nepomohl ani odstav. Nekojim už víc jak půl roku a stejně se budí do 2 hodin po uspani a pak ještě tak 3x (ať spí ve svém pokoji nebo u mě v posteli). Nic jiného než smíření se mi nezbylo.

jjasmina
3. pro 2021

@lucietamamieta dokud jsem kojila, budila se prostě často

felixfelicis
3. pro 2021

Myslím, že to je dost věkem, okolo roku a půl se děti vždycky víc budily. A jestli mu rostou zuby, tak sis vlastně odpověděla sama. Časem bude líp.

lady742
3. pro 2021

Malá 18m a máme to samé,večer uspim a do hodiny je vzhůru,většinou hned usnout nechce takže si ji vezmu k nám do obýváku a jde spát až s námi a to už spi do rana,kojim už jen večer, párkrát. Jsem zkusila dát spát později cca kolem 9 a spala bez probuzení,ale ono se to spaní mění pořád, prostě to musíme vydržet 😉

kiluau
3. pro 2021

@hanka_12345 máme to úplně stejné! Navíc malý po prvním probuzení spí většinou s náma v posteli a budí se asi tak 1000x! za noc, aby se přicucnul a spí dál. Vtipné je, že když ho uspí manžel, vydrží spát déle 🤷🏼‍♀️ Já jsem si poslední 3 večery fakt užila, když teď uspával, protože to jsem měla klidně do půlnoci čas jen pro sebe 😃 ale je pravda, že to s ním manžel zůstal v posteli, normálně ho přendáváme po uspání do postýlky. Navíc mi poslední týden malý spí do devíti do rána (s tím nočním přicucáváním samozřejmě), což je úplně bomba 😀 Malý má 13 měsíců.

luhana
3. pro 2021

@lucietamamieta
Mam to taky tak. Syn ma 8m a pul hodiny po usnuti se probudi poprve. Mohla bych si podle nej ridit hodinky. Pak se budi kazdou hodinu-dve az do rana. I pres den si s nim musim jit lehnout, jinak je za pul hodiny vzhuru. Vecer nemam ani chvilku pro sebe a nedej boze, kdyz chceme stravit spolecnou chvili s muzem, tak to jen trnu, kdy se maly vzbudi.

lucietamamieta
autor
3. pro 2021

@kiluau No u nás můžu uspavat jenom já, protože uspavam u prsa a nebo v kocarku, coz pritel delat nebude 😶 Takze to neznám, ale budí se mi 1000x za noc taky no :D Kroutí se, prevaluje.. Občas ho chytnu aby si buď nepraštil hlavou o zeď a nebo nespadnul z postele :D Do 12:00, 1 :00 je ve sve postylce a pak putuje ke mě. 🙂

lucietamamieta
autor
3. pro 2021

@kiluau Jo a taky spí do devíti do rána. :D Poznám, že jeste neni vyspaný, kdyz rano fňuká.

lucietamamieta
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
lucietamamieta
autor
3. pro 2021

@luhana Tohle mi dělal taky a já se bála od něj vzdálit, tak jsem to nedělala a jednou jsem rano vstala dříve a vypila si vklidu kafe! :D A časem se to zlepšilo a ted beze mne i ty dve hodinky vydrží (tak od roku). A všimla jsem si, že spinká déle, když na něj a jeho spaní nemyslím :D No, ale zase ho všechno vzbudí, takze ja stejne jen odpočívám.

eithelwing
3. pro 2021

@lucietamamieta Syn, 18 měsíců, úplně to samé. Něco večer udělat... Nemožné. Někdy jsem ráda, že stihnu sprchu. 🤦
Ano, usíná u kojení, ale odmala hrozně brečel, nechtěl chovat, nechtěl dudlík. Kojení jakž takž pomohlo. Teď navíc jedou dost zuby.
Na druhou stranu starší dcera ztratila o kojení zájem v roce a stejně se budila do dvou let. 😀
Mam v plánu vydržet do synových druhých narozenin.

aselluska
3. pro 2021

@lucietamamieta určitě na odstav nespoléhej. U nás jak jsou zuby, očkování, nebo špatná zkušenost z cizího člověka, tak se budí x krát za noc s pláčem a odstav už byl dávno. U nás je to spíš takový období. Jsou horší dny a jsou lepší dny.

denisa2406
4. pro 2021

@lucietamamieta mame to podobne, jak ostatni maminky. Syn bude mit v breznu 2roky a odstav nepomohl nejak zasadne. Odstavila jsem v 1 roce. Odstavila jsem, protoze uz jsem nezvladala vstavat po 1h. Ted vstava po dvou 😀 takze zadna velka zmena. Kdyz je dobra noc, tak vstane tak 2-3x. Ale je presny jak hodinky, pres den i pres noc vstava hned po 1.hodine po usnuti. Porad to nechapu, vetsinou pomuze dudlik, pomazlit a spi dal, ale je to uz dlouhy. Taky cekam, kdy se to zlomi. Za mesic mam termin porodu, tak asi budu nonstop v noci vzhuru a pres den zombie 😀

lucietamamieta
autor
7. pro 2021

@denisa2406 Teda za mesic rodit a mít maleho probouzeče. Budu drzet palce. 🙂 Ja vím, že se na odstav nemůžu spoléhat, ale nedelám to jen proto. Kojení je mi už nepříjemné (né vždy).

ttterka
1. únor 2022

@hanka_12345 myslíte, že se mi muže budit na láhev místo prsa?🙂) jak probíhá takový odstav? ze dne na den?

hanka_12345
8. únor 2022

@ttterka muj malej se budil porad, po odstvu se uz nebudi, obcas ma v noci zizen ale to je vyjimecne, vetsinou spi az do rana.
Já jsem odstavovala postupne, od ceho to "nejmin bolelo" tzn. prvne jsem vynechala po spani odpoledne, pak po nejakym dnu jsem utla po probuzeni rano a treba zas po par dnech uspavaci. Naráz by jsme to nedali...ale zalezi dite od ditete, treba zacnete tim rannim 🙂 bylo to rozmezi treba 14 dbnu, celej proces 🙂

hanka_12345
8. únor 2022

@ttterka omlouvam se za pozdni reakci, moc uz sem nechodim 🙂