Problémy s dětmi. Máte radu?

keyblaza
12. pro 2024

Dobrý den, mám problémy s dětmi. Mam dva kluky 2 roky a pul rok. Starší syn mi nechce spát déle než do 4. I když si ho dám do postele k sobě, protože se v noci probudí a chce mámu. Tím pádem mi probudi toho mladšího, který do teď spal do 7 hodin. Venuji se mu jak jen můžu a přesto to nestačí. Mám.pocit, že žárlí na bráchu. Navíc můžeme ho dát kdykoliv spát, stejně se probudí brzo. Plus má teď ještě období, že nás štípe a kouše.

Mladšímu synovi se ted v utery udělal cerveny flek na tvářičce. Horečku nemá a nic mu není. Furt si všechno strká do pusy, tak si myslím, že je to od zubu, ale nevím.

Poraďte mi prosím, co mám dělat. Jsme už z toho s chlapem zoufalý.

orangutan123
12. pro 2024

@keyblaza Se spánkem vám asi moc neporadím, jen chci říct že v tom nejste sama a držím moooc palce. Mám 2 kluky, 2 roky a skoro rok a je to mazec. Ten starší taky kouše, prská, štípe a ať dělám co dělám, nebo ignoruju nic nepomáhá 😀 držím palce ať brzo nezešílíme 🙂

keyblaza
autor
12. pro 2024

@orangutan123 děkuji, já se asi jinak zbláznim. Jako před posunem času spal starší krásně do půl 7 i s tím, že byl mladší brácha. Pak se posunul čas, tak spal jakože o hodinu méně, takže do půl 6. Jenže teď, co předvádí opravdu nevím co mám dělat.

rosalindamelinda
12. pro 2024

Njn ale to je normální, ty spánkové problémy bývají. Na to není univerzální rada, rodiče holt musí být trpěliví a musí to vydržet. Nezbývá než počkat, než se to prostě ustálí.
Můžete dávat napít před spaním ty čajíky na dobrou noc, ale co víc se dá zkusit. Jinak, od těch 2 let je potřeba začít dítě zvykat, že má spát ve své postýlce. Ikdyž ti usne v posteli, pak ho po usnutí musíš přenést do jeho postýlky, aby se v ní aspoň probudil a věděl, že takto je to normální. Nechat dlouhodobě spávat děti jen v manželské posteli je cesta do pekel a pak se nediv, že jste ale zoufalí, když si to v podstatě děláte sami...

orangutan123
12. pro 2024

@rosalindamelinda Vidíte..a nám to spaní v posteli naopak náramně zlepšilo spaní nás všech. Dvouletej spí jak špalek, max se probudí a cucne si vody

ai30
12. pro 2024

Chodte brzo spat, aby vas to vstavani nenicilo. Fakt, to je jedine, co muzu poradit. Nasilim ho dyl spat nedonutite, trik na to taky neni. Ono se to postupne upravi samo, ale muze to trvat, kamaradce vstavala dvojcata kolem 5 rano jeste ve 4 letech ( i pozdeji myslim, ale nechci moc strasit🙂).

rosalindamelinda
12. pro 2024

@orangutan123 no, co na to říct... my rádi spolu spíme v posteli s manželem a ne s dětmi... nebudeme se celou noc bát pohnout a otočit, že dítě zalehneme nebo mu něco uděláme, proto má svou vlastní postýlku - která má nějaký praktický účel a není na ozdobu 😀

mourovatakocka
12. pro 2024

@rosalindamelinda "je potřeba začít zvykat" je v top největších nesmyslů ve výchově.

rosalindamelinda
12. pro 2024

@mourovatakocka co já s tím? ty máš nějaký patent na výchovu nebo co...

orangutan123
12. pro 2024

@rosalindamelinda každý si udělá jak uzná za vhodné 🙂 já radši oželím ležení vedle manžela, který jistě už nepotřebuje maminku, než aby mi dítě vřeštělo celou noc vedle v postýlce. Pokud Vám tam děti vydrží, budiž. Mě taky, ale jen to jedno 😀 a zatím jsou podle mě dost malé na to, aby měli svůj pokoj a svoje větší postele.
A ne není to o zvykání, u prvního sem se mohla stavět na hlavu a nezvykl si, uřvat ho prostě nenechám.

mourovatakocka
12. pro 2024

@rosalindamelinda Nemám. A ty? Že tak rezolutně radíš?

keyblaza
autor
12. pro 2024

@rosalindamelinda já jsem staršího syna do teď měla samostatně v postýlce a vyhovovalo mu to. S tím začal teď a v posteli prostě spí déle. Chodím brzo spát, ale co má i mladší syn bolest z rustu zubu, tak je to sranda. .

martinka_33
12. pro 2024

@rosalindamelinda to je strašná číčovina s tim zalehnutim. Nebo jste s manzelem sjety nebo vožralý? To by pak to zalehnuti hrozilo, jinak ne. Normalne nejstarsi dcera spala s rodici v posteli od narozeni do 6 a pul let a zalehnuta neni 🤔 Nektery deti proste spat sami nechtej a muzes se treba stavet na hlavu a nenaucis je to. Jinak to vis ze je pohodlnejsi spat bez deti, pro me i bez manzela, ten moc chrápe 😅

enoli
12. pro 2024

@rosalindamelinda to je zase blbost....každé dítě je jiné. Máme tři, všichni spali ve svých postylkach od miminka a stejně k nám nejmladší chodil do postele někdy od 3 do 6ti let. Někdo to tam prostě má a to, že zavelis "musis" s tím fakt nic nezmenis.

mourovatakocka
12. pro 2024

@keyblaza Můžu jen zprostředkovaně. Jedna známá řeší spaní tak, že mají doma dvě letiště a jeden čas spali prostě dospělý plus dítě. Jiná známá má prostě starší dítě nespavce a malá prostě vstává velmi brzy. Už je větší, takže je naučená si sama vzít něco k jídlu, otevře si ledničku, vezme jogurt, krupinky, pak ještě něco, a až postupně se budí zbytek smečky. Za sebe mám dojem, že čím víc jsem se snažila nějak měnit dětský spánek, tím horší to bylo. Pokud jde o žárlení, všude se dočteš, že si máš vyhradit čas i pro staršího bez mladšího, aby věděl, že teď jsi s ním na sto procent. Ale prostě jsou děti, které to cítí hůř než jiné a zase asi neuděláš nic. Chce to jen vydržet a bude líp. Teda prej 😜

keyblaza
autor
13. pro 2024

Dneska mi zase konečně spal od půl 7 do 5 😊 a ve sve postýlce bez řevu 😊

prejeta_zaba
13. pro 2024

@keyblaza Bezva, že už spí lépe. Tak ať už vám to vydrží! Jak to spí ten starší přes den? To taky může ovlivňovat, v kolik vstává...A k žárlení, je fajn se staršímu věnovat, ale určitě nemusíš jít na dřeň, že pro něj uděláš první poslední, hlavně aby se necítil chudacek odstrčený. Ony ty děti se v tom naučí rychle chodit, když zjistí, že můžou všechno.Takže určitě nějaké štípání, prskání atd. razantně zarazit, to se prostě dělat nesmí. Důrazně bych řekla NE, zamračila se a chvíli se od něj úplně otočila a nevěnovala se mu, ať vidí, že s tím u tebe nepochodí. Pokud bude štípat bráchu, klidně bych ho štípla taky, jestli se mu to jako líbí? Že se to prostě nedělá.
@rosalindamelinda No jo, tvoje cvičená opička dělá přece přesně, co ty chceš, vždycky. Tak už pochop, že my ostatní tak dokonalé děti nemáme. 🙈

orangutan123
13. pro 2024

@keyblaza jinak ještě mě napadlo trochu posunout večerku? Ale to je jen nápad. Můj dvouleťák usíná kolem 9 a to lehne v 8, ale spí i do půl 8 a druhého radši nekomentuju. Bohužel nemám děti co večer v 7 spí 😀 ani jako mimina!

keyblaza
autor
14. pro 2024

@orangutan123 čas jsme mu posunuli už dříve a spal úplně stejně a to byl i hodně unavený. Dneska vstával ve 4:40. A vždycky mi probudí i toho malého. A ten mi taky nechce pak usnout. Nejlépe vyspal na mě, jenže to kvůli staršímu nemůžu mít.

keyblaza
autor
14. pro 2024

@prejeta_zaba starší přes den usne na hodinu až hodinu a pul. No dneska je vzhůru od 4:40 s tím, že brecel v noci 2x a nakonec spal zase u mě v posteli.

keyblaza
autor
14. pro 2024

Mohu se zeptat jestli tenhle flek je ekzem a nebo zub? Ráno to má světlejší, večer sčervená. Nejvíce mi to sedí na zub, jelikož všechny příznaky na to odpovídají, ale tvaricka je i tak trochu hrubá. V pondělí pojedeme k doktorce. Ptám se jenom, abych věděla co čekat.