Ahoj, mam problem se spaním u moji dcery, který je 6 měsíců.
Pred každým usinanim si hrozne sudla obličej a vyrazi si dudlík a potom rve ( a to i v kocarku ). Kdyz uz konecne usne, spi 15-20 minut, pak se probudí, je unavena ale uz proste neusne, protoze se silene mele, macha rukama a vsude kouká.
Dceru se snazim nepretahovat, dbam na to aby chodila spinkat vcas, ale aby byla dostatecne unavena.
Vecer chodi spat po koupání cca v pul 8. Usne v pohode , spi do 10 pak se probudí a hodinu a pul rve, je videt ze je unavena a nemůže zabrat. Chovam, houpu, zpívám, zkouším kocarek, bily sum a nic nezabírá. Uz jsem z toho zoufalá.
Nemáte nekdo nejakou radu jak na to?
Dceři bude 5 měsíců, na bříško se otáčí od tří a pořád spí zavinutá, jinak je to jako u vás. Taky už jsem ji to chtěla odnaučit, ale nevyspí se tak a je to začarovaný kruh. Vratila bych se klidně k zavinování, pokud to ještě potřebuje. Nechápu, co s tím má společného přetáčení. Některé děti spí zavinuté téměř do roka.
@sirinfirst pry kdyby se zavinuta pretocila na bříško aby se neudusila 🤷🏽♀️ Ale zkusim zase zavinovat teda 🙂
Ja zavinuju 7 mesicniho do perove zavinovacky. Mam ho na videokamere, kdyz se pretoci na brisko tak ho to bud probudi, nebo usne a spi dal. Spim vedle nej a sleduju aby se do ni nezamotal, casto pak uz spi jen na zavinovacce, ale na ty prvni dve hodiny vecer je zavinutej. Taky se mi v ni dobre houpe na rukach
Prvního syna jsem zavinovala 9 měsíců. Když jsem se na to ptala doktorky, tak mi řekla, že jestli to malému vyhovuje, tak ať klidně zavinuji. Kamarádka zavinovala dcerku skoro rok. Jsou děti co to potřebuji 🙂
@peunka zkuste spací pytel. Je k použití prave, když už se miminko pretaci na bříško, místo zavinovacky.🙂
@andreadobro ahoj, mam Lenku 😊 ale mala neni moc nosici, je hodne aktivní, tak se furt potrebuje hýbat a koukat vsude mozne.
Zkusila jste spací pytel ? Ten se nám moc osvědčil. Jinak mám stejně starou holčičku a teď učíme samostatně usínání 👍což jde parádně ,ale ty noci jsou děsný.bidi se co dvě hodiny a vstává v pět ( dnes ve 4)....😵
Nemůžou ji bolet zoubky? A budí se, protože kvůli tomu cítí diskomfort a nemůže už zabrat? Já bych třeba zkusila dát jednou na večer paralen a viděla bys, jestli to bylo bolestí...