Ahoj mamči.Jsem tak trochu na pokraji sil a trpělivosti.Syn 2 roky a 2 měsíce..V létě koncem června se nám podařilo odplekování.Chvíli to trvalo ale nakonec to bylo všechno úplně super.Krásně si řekl na všechno.3 měsíce absolutně bez nehod přes den.Na noc plenky ještě dávám.Občas se stane že je plenka suchá ale někdy je dost načuraná.A teď k věci.Je to asi 14 dni co se syn začal znova počůrávat.Někdy si jen tak krupne ale teď dost často se fakt počůrá.A nic neřekne.Prostě v tom je a je mu to jedno.Když to začalo řekla sem si že to je jen období že je trochu přistydlý a přejde to.Už je to ale 14 dní a je to snad čím dál horší.Normálně přemýšlím že mu vrátím plenky ale nechce se mi.Ovšem už začíná být chladno a nechci aby mi nastydl.Samozřejme mám vždy po ruce dostatečně slipečků i tepláku takže vždy hned převlekám..Ale s každým počůráním jsem zoufalejší a naštvanější.samozřejme vnitřně prckovi maximalně řeknu jak to že seš zase počůral to snad není nic hrozného.Trestat ho ani mu nadávat rozhodně nebudu Poraďte jak dál postupovat 🥺 Děkuju
Existuji trenky co sajou ( dite citi vlhkost ale ale nema mokre kalhoty) ...jinak me 2 roky a jeste chlapecek prijdou malo...jinak viz vyse ;)
@honatko092 nejsem si ničeho vědoma...🤔
@honatko092 co by se mělo například změnit aby to ovlivňovalo čůrání dítěte?
@veronicka89 jako že je to ve 2 letech brzo aby byl bez plen?🤷to bohužel nedokážu posoudit mám jen jedno dítě v létě často chodil nahatý,řekli sme že to zkusíme a šlo to .🤷
@nagojka no urcite ... muze to umet sle nemusi🙂
U vetsiny deti co to umi pred 2 rokem nebo rak nejak prijde to co pises ty... hl. U kluku ...je tu minimalne x do mesice diskuze
@veronicka89 aha tak diskuze sen neprohledavala no.sem možná měla před tím než sem založila novou..to pardon
Mohl se naucit novou dovednost, mozek se rozviji v ni a nestiha myslet na curani.
Je větší zima, může se mu chtít dřív čurat a nestihne to. Nachlazení je teď taky co chvilku a může být i těch 14 dní. U staršího syna jsem to taky tak měla - odplenkovaný v létě ve stejném veku a bohužel jsme v tomto módu jeli až do jara - chvíli dobré, pak zase období počurávání. Plenku už jsem nevracela, ale bylo to o nervy. Zimní kombinézu si naštěstí nepočural, to jsme vždycky nějak zvládli. Ale doma kolikrát xtery tepláky. Už jsem pak byla i přísnější. No...pevné nervy přeji. Jednou na to přijít musí.
Pokud se odplenkoval kolem dvou let tak je normální, že během roku může nastat regres a začne se pocuravat. Plenky bych zpátky nedávala. Ptej se víc, víc hlídej, aby cural pravidelně a ono se to zase poddá. Paradoxně čím později se dite odplenkuje, tím větší je šance, že uz nehody nebudou.
@nagojka Nová dovednost, nový kroužek, dětská skupina, tvoje těhotenství, narození druhého dítěte, neshody nebo napětí v rodině, hádky, nějaké rozhození režimu - možností je spousta 😊 Syn se taky odplenkoval těsně před druhým rokem a za 3 měsíce se nám narodilo druhé dítě - začal se počůrávat a trvalo to 4 měsíce. Přestalo to ze dne na den a teď už je bez nehod 😊 Držím palce a vydrž!!!
Klukum to většinou nevadí, že jsou v mokrém. Plinu bych určitě nevracela. To, že si kluci cvrnknou do slipajdu, to bude dělat ještě delší dibu. Nabizela bych nocnik, mela u sebe vzdy věci na prevleceni a neboj, sice bude už ted chladno, ale on ti nenastydne. I kdybys ho mela na ulici prevleknout, tak za ty 2min by nenastydnul.
Vydržet, určitě nedávat pleny zpět.. Není nastydlej?
Přesně to samé dělá syn. Od léta, kdy mu byly 2,5 jsme zkoušeli odplenkovat a celkem úspěch, ale po 3 měsících zas imrvere docurany (byl nachlazeny). Koupila jsem mu i pisoár, chvíli to bylo dobré a za pár dní zas nejen čůral, ale i kadil do gati. Nevydržela jsem za ním lítat a furt ho prevlikat, protože jsem si oddělala koleno, takže jsem mu vrátila plenku. Světe div se, začal si volat i přes plenku a zase dobré. 3 týdny klid a už zase učůrává 😔
Tohle se povedlo teď tříleté dcery tři dny za sebou se počůravala a už jsem si říkala,že to dělá naschvál a taky jsme se jí ptali a ona ne já nepotřebuju a za 5 minut počúraná,plenku nevracet a víc hlídat čůrání,čůrat než půjdete ven,čůrat před spaním, přeji pevné nervy
Mě přijde normální, že i přesto, že se dítě odplenkuje, jsou v pozdějším věku nehody. Často je zabráno do hry, neřeší učůrnutí, kolečka. Neuvědomí si to. Mám to takto se všemi dětmi. Prostřední dcera se dokonce odplenkovala sama asi v 15m. Sama si začala říkat, ale jak byla postupně starší, měla kolem sebe hodně podnětu, her, zábavy. Neuvědomovala si to a vlastně se i později, třeba do 4 let sem tam učůrla, měla trochu mokré kalhotky. Ne že by to pustila, ale prostě neřekla si včas. To stejné teď řeším se třetí. Odplenkovaná těsně před 2 narozeninami. Teď jí jsou 3 a kousek a stále řešíme větší, či menší kolečka na kalhotkách někdy až na legínkách. Někdy si řekne, někdy ne. Prostě vydržet a oni dozrají. Hlavně se na ně nezlobit, netrestat. Já vím, je víc praní, převlíkání. Ale třeba prostřední je velmi citlivá a vím, že když se trochu učůrla, nechtěla mi nic říct, protože jsem k ní občas mívala průvovídky :No podívej, už jsi zase mokrá. Ach joo, tase budu prát....prostě negativní emoce a děti to vycítí a pak se bojí.
Klid, je to naprosto normální, ono to v tom mozku stále není dostatečně zralé v tomto věku. On za to fakt nemůže. Můžeš převlíkat x krát za den, nebo dát plenkové gatě, to je asi na tvém uvážení. V tomto věku náš syn měl pleny nonstop, v tom mozečku to dozrálo ze dne na den ve dvou a třičtvrtě, prostě ráno se probudil, odhodil plenu a už si nikdy žádnou nevzal.
Změnilo se u vás doma něco?